Algemene informatie

Stadgenoot is een woningcorporatie in Amsterdam. Wij verhuren zo’n dertigduizend huurwoningen. Dat zijn grotendeels sociale huurwoningen, maar we hebben ook ruim duizend woningen in de vrije sector. Daarnaast verkopen we woningen en verhuren we bedrijfsruimten en parkeerplaatsen.

Verkoop van woningen

Stadgenoot verkoopt zo’n honderd woningen per jaar. De opbrengst gebruiken we om bestaande woningen en buurten te verbeteren en nieuwe woningen bij te bouwen. Woningverkoop brengt variatie in een buurt. Er komen andere mensen te wonen. Dat draagt bij aan ‘de ongedeelde stad’, een stad waar verschillende inkomensgroepen in dezelfde omgeving wonen.

Bedrijfsruimtes en parkeerplaatsen

We verhuren ook bedrijfsruimtes. Door de huurders slim te kiezen, zijn dat veelal bedrijven die op een positieve manier bijdragen aan de leefbaarheid van een buurt. Stadgenoot exploiteert bijna drieduizend parkeerplaatsen.

Voor een stad in balans

Stadgenoot staat voor betaalbare woningen in een toegankelijke stad. Voor een Amsterdam dat bereikbaar is voor iedereen. Ook bereikbaar voor mensen met een kleine portemonnee. Ook voor mensen die weinig geluk hebben. Stadgenoot staat voor een stad die in evenwicht is. Stadgenoot staat voor Amsterdam.

Meer informatie over Stadgenoot op www.stadgenoot.nl