Soorten bedrijfsruimtes

Wij bieden diverse bedrijfsruimtes aan. Er zit altijd iets tussen dat bij jouw onderneming past.

Winkels

Winkels maken buurten extra aantrekkelijk
Stadgenoot heeft veel winkelpanden in een groot deel van Amsterdam. Winkels zijn een belangrijk onderdeel van een levendige en aantrekkelijke buurt. Stadgenoot vindt het belangrijk dat nieuwe huurders iets toevoegen aan het bestaande winkelaanbod. Wij sluiten daarom geen huurovereenkomsten met internet- of belhuizen, laaggewaardeerde horeca en bedrijven die voor een aanzienlijk deel producten voeren die verband houden met softdrugs, seks of gokken.

Aanbod van winkelpanden
Veel van onze winkelpanden liggen op een gunstige plek, bijvoorbeeld op de hoek of op de begane grond van een wooncomplex. Maar Stadgenoot verhuurt ook panden in winkelstraten.

Van 30 m² tot 500 m²
Stadgenoot biedt winkelpanden van meerdere grootten:

  • 30 m² tot ca. 100 m² in bestaande bouw
  • 100 m² tot 500 m² in nieuwbouw- en herontwikkelingsprojecten

Bedrijfsruimtes

Ben je op zoek naar een leuke bedrijfsruimte? Stadgenoot heeft ze in vrijwel alle stadsdelen van Amsterdam. Het zijn stuk voor stuk gunstig gelegen praktijkruimtes of ruimtes voor zakelijke dienstverlening veelal op de begane grond van een wooncomplex. Wil je andere ondernemers om je heen? Kies dan voor een praktijkruimte in één bedrijfscomplex.
In bestaande bouw bieden wij vooral oppervlaktes aan van 30 tot 100 m². In nieuwbouw- en herontwikkelingsprojecten meestal ruimtes van 100 tot 500 m². Maar ook veel grotere oppervlaktes zijn mogelijk. Onze adviseurs informeren je graag over de mogelijkheden. Neem contact op via 020 - 511 80 00.

Kantoren

Stadgenoot heeft een groot aantal vierkante meters kantoorruimte in beheer. Deze ruimtes bevinden zich bijvoorbeeld op de begane grond van een wooncomplex. Of in kantorencomplexen.
In bestaande bouw bieden wij vooral oppervlaktes aan van 30 tot 100 m². In nieuwbouw- en herontwikkelingsprojecten vooral ruimtes van 100 tot 500 m². Maar ook veel grotere oppervlaktes zijn mogelijk. Onze adviseurs informeren je graag. Neem contact op via 020 - 511 80 00.

Maatschappelijk Vastgoed

Naast commercieel vastgoed heeft Stadgenoot ook maatschappelijk vastgoed in haar portefeuille. Ongeveer 25% van ons bezit stellen we beschikbaar voor sociaal-maatschappelijke doeleinden. Daarmee dragen wij nadrukkelijk bij aan de leefbaarheid in onze stad.

Voorbeelden van ons maatschappelijk vastgoed zijn:
- steunpunten voor begeleid wonen projecten
- buurt- en ontmoetingscentra
- zorg- en servicepunten bij woonprojecten voor bijzondere doelgroepen

Stadgenoot voorziet in uiteenlopende vastgoedbehoeftes. Heb je een bedrijf met een sociaal-maatschappelijke functie, informeer dan bij onze adviseurs naar de beschikbaarheid en de mogelijkheden.

Woon-werkwoningen

In veel nieuwbouwprojecten worden woon-werkwoningen gebouwd. De combinatie van een woning met een kleine bedrijfsruimte is uitermate geschikt voor startende bedrijven. Op woon-werkwoningen wordt een bedrijfshuurovereenkomst afgesloten.

Voor een atelier of woon-werkruimte heb je een inschrijving bij de Commissie Ateliers en (Woon)Werkpanden Amsterdam (CAWA) nodig. Deze commissie is ingesteld door het college van B&W van de gemeente Amsterdam. Wat doet deze commissie?

  • aandragen kunstenaars of broedplaatsgroepen
  • toetsen huurders aan de criteria van kunstenaarschap
  • toetsen (woon)werkpanden aan criteria
  • advies uitbrengen aan B&W over de toewijzing van werkruimte aan kunstenaars en het beleid ten aanzien van werkruimte voor de creatieve sector.

Kijk op cawa.amsterdam.nl voor meer informatie en contactgegevens.