Stappenplan voor ondernemers

Stadgenoot is altijd op zoek naar nieuwe ondernemingen die een toevoeging zijn voor de buurt. Heb je een goed plan en belangstelling voor een bedrijfsruimte van Stadgenoot? Maar heb je nog vragen over bijvoorbeeld de bestemming en de verbouwingsmogelijkheden. Laat het weten. We geven je graag aanvullende informatie tijdens een bezichtiging. Daarna bekijken we samen of deze bedrijfsruimte echt geschikt is. En mocht dit niet zo zijn, dan gaan we op zoek naar geschikte alternatieven.

Bedrijfsruimte bezichtigen

Nadat we samen een bedrijfsruimte hebben uitgezocht die aan je wensen voldoet, maken we een afspraak om deze te bekijken. Je krijgt dan meteen alle informatie en documentatie. Als je al specifieke (bouwtechnische) vragen hebt, stel die dan vooraf bij het oriënterende telefoongesprek. Zo kunnen wij je bij de bezichtiging al antwoord geven op veel vragen.

Kennismakingsgesprek

Vind je de ruimte geschikt, dan praten we in een kennismakingsgesprek verder. Zo krijgen we een goed beeld van de activiteiten van je onderneming. Stadgenoot kijkt daarbij met name naar de financiële onderbouwing van je plannen, de onderscheidende kenmerken ten opzichte van branchegenoten en de concurrentiepositie in de buurt.

Neem voor het gesprek het volgende mee:

  • Geldig legitimatiebewijs: paspoort of identiteitskaart
  • Recent uittreksel van de Kamer van Koophandel
  • Het ondernemingsplan met financiële onderbouwing
  • Een positieve, financiële verklaring, afgegeven door een bank of accountant

Na dit gesprek wordt gekeken naar je kredietwaardigheid. Houd als garantstelling voor de huur rekening met een borg of bankgarantie van 3 maanden huur.

Kredietwaardigheid

Op het moment dat je huurder wilt worden, verstrekken wij je gegevens aan Economic Data Resources B.V. (DAS Bedrijfsinformatie). DAS Bedrijfsinformatie zal op basis van deze gegevens een advies geven over de kredietwaardigheid van de onderneming en eventuele negatieve bemerkingen ten aanzien van het bestuur/leiding van de onderneming. DAS Bedrijfsinformatie gebruikt deze gegevens voor onderzoek naar de kredietwaardigheid en contactgegevens van jou en jouw onderneming. Als je bezwaar wilt maken of informatie wenst over het gebruik van je persoonsgegevens door DAS Bedrijfsinformatie, zie:https://www.edrcreditservices.nl/privacy-statement/

Contract

Alles oké? Dan ontvang je een huuraanbieding. Hierin staan de bijzondere huurvoorwaarden. Als je het daarmee eens bent, krijg je vervolgens een concept huurovereenkomst. En als je ook met die tekst akkoord bent, maken we een afspraak om de definitieve huurovereenkomst te tekenen.