Pretoriusstraat 69H, Oud-Oost

€ 1.695,- per maand Te huur
Pretoriusstraat 69H
Pretoriusstraat 69H
error_outline

Vanwege de maatregelen om het coronavirus te bestrijden zullen er in elk geval tot en met 6 april geen bezichtigingen zijn. Ook het tekenen van contracten wordt zoveel mogelijk uitgesteld.

Omschrijving

Deze mooie multifunctionele bedrijfsruimte op de begane grond met kelder is gelegen aan de Transvaalbuurt in Amsterdam, stadsdeel Oost. Deze buurt heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. In de directe omgeving treft men diverse winkels, parken, horecagelegenheden en culturele voorzieningen. Het betreft een fraaie ruimte gelegen op de hoek met veel lichtinval en hoge plafonds. Voor de verhuur is circa 110,60 m2 bedrijfsruimte beschikbaar verdeeld over de begane grond (circa 74,50 m2) en de kelder voor opslagdoeleinden (circa 36,10 m2). 

Indien u interesse heeft in een bezichtiging of meer informatie wenst over deze bedrijfsruimte, dan kunt u contact opnemen met:

Based Real Estate
contactpersoon: Rutger Janssen
Balthasar Floriszstraat 29H
1071 VA Amsterdam
020 - 204 45 95
info@based.nl
www.based.nl

 

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Oost
Buurt Oud-Oost
Adres Pretoriusstraat 69H
Postcode 1092 GB

Overdracht

Prijs € 1.695,-
Prijs type Huurprijs
Status Te huur
Betalingsconditie Per maand
Duur contract in maanden Minimaal 12 maanden
EPA certificaat A
Bijzonderheden

Het gehuurde is voorzien van eigen aansluitingen voor gas, water en elektra. De servicekosten bedragen € 14, 78 per maand te vermeerderen met btw ten behoeve van glasverzekering , cv-onderhoud, rioolontstopping en administratiekosten. 

Het gehuurde wordt casco verhuurd en is voorzien van:

- cv-installatie met radiatoren
- toilet 

 

Huurprijsindexering De huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, overeenkomstig het consumentenprijsindex (CPI), reeks alle huishoudens (2015=100).
Zekerheidsstelling Huurder dient een waarborgsom/bankgarantie te stellen ter grootte van een bedrag van drie maanden huur te vermeerderen met de servicekosten en BTW, afhankelijk van de te verkrijgen kredietinformatie.

Bouw

Bouwjaar 1928
Bestemming Volgens het bestemmingsplan Transvaalbuurt heeft de bedrijfsruimte de bestemming "Centrum" met ruime mogelijkheden. De volgende bestemmingen zijn onder andere toegestaan: dienstverlening, kantoren, bedrijven en detailhandel.
Ligging In woonwijk
Vloer oppervlakte circa 110 m2
Bereikbaarheid Het object is per eigen vervoer goed bereikbaar. Via de Middenweg en vervolgens Linneusstraat is de ring A10 afslag S113 binnen enkele minuten te bereiken. Op directe loopafstand liggen bovendien diverse openbaar vervoer verbindingen voor bus, tram en metro. Ook het Amstelstation en Muiderpoortstation zijn op korte afstand gelegen.

Buurt

Oud-Oost is, als een van de eerste wijken buiten het centrum, grotendeels gebouwd aan het begin van de 20ste eeuw. In de jaren 80 is er veel gesloopt en nieuwgebouwd, vooral in de buurt rondom de Dappermarkt. Architect Berlage maakte het ontwerp voor de Transvaalbuurt die in de jaren 20 tot stand kwam. In deze wijk is niet gesloopt, maar vooral gerenoveerd. De Weesperzijde met haar monumentale panden is al in de 17e eeuw ontstaan. Toen de Watergraafsmeer werd drooggelegd was dit de doorgaande route langs de Amstel richting Weesp. Het bekende café-restaurant De Ysbreeker stamt nog uit die tijd.

Gewild bij starters

Oud-Oost is een gewild gebied voor starters. Behalve in Weesperzijde, zijn de buurten gemengd en wonen er naast gezinnen met een laag inkomen, ook veel studenten en jongeren. In de Transvaalbuurt wonen veel grote gezinnen omdat de corporatiewoningen er vaak veel kamers hebben. Met 800 nieuwe koop- en huurwoningen in Oostpoort, het voormalige Oostergasfabriekterrein aan de Oranje Vrijstaatkade, is de woningvoorraad in deze buurt flink toegenomen.

Winkels en de Dappermarkt

In Oud-Oost heb je voor de dagelijkse boodschappen de keuze uit veel buurtsupers en supermarkten. Je vindt er ook de Dappermarkt om de hoek. Het is een goede en traditionele dagelijkse markt die ook veel mensen van buiten Oost trekt. In het nieuwe winkelcentrum Oostpoort hebben veel winkels van bekende ketens een vestiging. Voor leuke kleding, schoenen, verzorgingsproducten of elektronica hoeven bewoners van Oud-Oost nu de buurt niet meer uit.

Recreatie en cultuur

Het Oosterpark heeft een pierenbadje voor de kleintjes uit de buurt. De groene long van de buurt is recent mooi vernieuwd. Het leuke en leerzame Tropenmuseum is een van de markantste gebouwen van de Oosterparkbuurt. Rondom het Oosterpark en op het vernieuwde Beukenplein vind je hippe en traditionele cafés en restaurants. Ook aan de Weesperzijde met uitzicht op de Amstel zitten veel aantrekkelijke eetgelegenheden. De Wibautstraat heeft zich de laatste jaren van de ongezelligste straat van Amsterdam opgewerkt naar een van de hipste plekken. De club in het voormalige Trouwgebouw en de metamorfose van het Volkskrantgebouw tot het Volkshotel hebben daaraan bijgedragen. Met de komst van de nieuwe Amstelcampus krijgt deze straat met veel beton nog meer jong publiek.

Stadsdeel

Winkels, horeca en cultuur

Amsterdam Oost heeft misschien wel het meest gevarieerde winkelaanbod van de stad. In de Indische buurt, het gebied rond de Javastraat en de Dappermarkt, kun je eten vinden uit delen van de wereld. In het Oostelijk Havengebied ben je voor dagelijkse boodschappen aangewezen op winkelcentrum Brazilië. Op IJburg wordt het winkelaanbod steeds beter. In de Watergraafsmeer vind je een goed winkelaanbod aan de Middenweg. Met het nieuwe Oostpoort heeft Oost er een volwaardig winkelcentrum bij. De Oostelijke Handelskade is qua cultuur een interessante plek met Het Muziekgebouw aan het IJ, het Bimhuis en Pakhuis de Zwijger. In de buurt van het Oosterpark, op het Beukenplein zijn leuke café's te vinden. 

Vernieuwing

In het nieuwe Oostpoort in de Transvaalbuurt zijn 800 koop- en huurwoningen gerealiseerd. Echt groeien gaat de Watergraafsmeer met grote nieuwbouwprojecten als Amstelkwartier in Overamstel en Science Park. De meeste nieuwe woningen komen op Zeeburgereiland en op IJburg waar met de aanleg van Centrumeiland de tweede fase gestart is. Dit gebied breidt uit met de komst van 3.500 woningen tot 2025. 

Ligging en bereikbaarheid

Vanuit de meeste buurten in Oost ben je met de auto snel op de ringweg A10. Met drie NS stations: Amstelstation, Muiderpoort en Science Park zijn er genoeg opstappunten voor de trein. Oost beslaat een groot gebied en daarom lijkt de fiets onmisbaar. Voor de bewoners van IJburg is tram 26 de belangrijkste verbinding met het centrum. De fiets mag mee in de tram. Tramlijn 7 verbindt het Oostelijk Havengebied met het westelijk deel van de stad en vanuit de Watergraafsmeer brengt tram 19 je naar het centrum. Vanaf KNSM-eiland is er een pontje naar Noord.

Kaart