Roerstraat 56 G, De Pijp/Rivierenbuurt

€ 395,- per maand Binnenkort in de verhuur
Roerstraat 56 G
Roerstraat 56 G Roerstraat 56 G Roerstraat 56 G
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Deze opslagruimte/berging is circa 46 m² en is gelegen aan de Roerstraat 56 G in Amsterdam. Het betreft een inpandige berging en de overige ruimtes zijn verhuurd. Het object bevindt zich in de woonwijk en is gelegen op begane grond. In de directe omgeving zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig. Deze opslagruimte beschikt over een beperkte stroomaansluiting; er is geen water en geen verwarming. Er zijn geen mogelijkheden om dit uit te breiden.

In de nabije omgeving is voldoende bedrijvigheid, waaronder de Maasstraat / Rooseveltstraat. Door de goede uitvalswegen is deze locatie ook goed te bereiken met eigen vervoer. De A10 is binnen enkele minuten bereikbaar. De locatie is ook goed bereikbaar per OV middels bus, metro en tram. De haltes “Europaplein”, “Maasstraat”, “Waalstraat” zijn op loopafstand.

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Zuid
Buurt De Pijp/Rivierenbuurt
Adres Roerstraat 56 G
Postcode 1078LR
Parkeergelegenheid Er is voldoende gelegenheid tot betaald parkeren in de omgeving

Overdracht

Prijs € 395,-
Prijs type Huurprijs
Status Binnenkort in de verhuur
Betalingsconditie Per maand
Duur contract in maanden Minimaal 12 maanden
Aanvaarding Per direct
Bijzonderheden

 

  • Beperkte stroomaansluiting
  • Geen wateraansluiting
  • Geen verwarming 
  • Gelegen aan binnentuin tussen aangrenzende woningen
  • Eénmalig €150 (ex. btw) administratiekosten
Huurprijsindexering De huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, overeenkomstig het consumentenprijsindex (CPI), reeks alle huishoudens (2015=100).
Huurtermijn Huurtermijnen worden in overleg afgestemd
Zekerheidsstelling Huurder dient een waarborgsom/bankgarantie te stellen ter grootte van een bedrag van drie maanden huur te vermeerderen met de servicekosten en BTW, afhankelijk van de te verkrijgen kredietinformatie.

Bouw

Bouwjaar 1928
Soort bouw Bestaande bouw
Bestemming De bestemming is bedrijfs-/opslagruimte. Het betreft een casco bedrijfsruimte. Stadgenoot zal voor aanvang huur alle kandidaten screenen.
Ligging In woonwijk, Nabij scholen, Nabij winkelcentrum
Vloer oppervlakte circa 46 m2

Buurt

Gevarieerd woningaanbod

De Pijp is een typisch 19de eeuwse wijk met gesloten bouwblokken en smalle straten. De woningen zijn klein. Dat verklaart waarom De Pijp opvallend veel eenpersoonshuishoudens telt. Vaak zijn dat twintigers en dertigers die voor hun studie en werk naar Amsterdam zijn verhuisd. De Nieuwe Pijp is rustiger is dan de Oude Pijp en wordt omgeven door de Boerenwetering, de Amstel en het Amstelkanaal.
De woningen in de  Rivierenbuurt die bestaat uit de Scheldebuurt, de Rijnbuurt en de IJsselbuurt zijn  groter dan de woningen in de Pijp. De Diamantbuurt is net als de Rivierenbuurt ontworpen in de stijl van de Amsterdamse School. 

Winkels en horeca

De Oude Pijp heeft na de Burgwallen in Stadsdeel Centrum de grootste concentratie cafés, restaurants en winkels. Dankzij de komst van de Noord/Zuidlijn hebben zich ook de bekende modeketens in de Pijp gevestigd. Naast de Ferdinand Bolstraat en de Van Woustraat is er de Gerard Doustraat waar binnen korte tijd een hele reeks kleine conceptstores, kledingwinkels, delicatessenwinkels en horecazaken is neergestreken. De Gerard Doustraat werd al vergeleken met de 9 Straatjes. En dan is er natuurlijk nog zes dagen in de week de Albert Cuyp die goed is voor 5 tot 6 miljoen bezoekers per jaar. In de Rivierenbuurt zijn de Rijnstraat, de Maasstraat en de Scheldestraat de straten waar het goed winkelen, eten en borrelen is. Een hotspot in de Scheldebuurt is Strandzuid. Op dit stadsstrand gelegen tussen de RAI en het fraaie Beatrixpark is het in het zomerseizoen goed loungen.

Groen rustpunt in dynamische wijk

Van het gerenoveerde Sarphatipark wordt door de omwonenden in de Pijp druk gebruik gemaakt. Op mooie zomerdagen zijn alle bankjes bezet. Voor de kinderen is er de speelplaats en voor de geveltuinfans is er het Groengemaal met een kwekerij waar planten uit de eigen geveltuin kunnen worden geruild.

Stadsdeel

Plan Zuid

In het begin van de 20ste eeuw ontwierp architect Berlage het stedenbouwkundig plan voor Amsterdam-Zuid, ook wel Plan Zuid genoemd. Nieuw Zuid kwam tussen 1917 en 1925 tot stand. De Diamantbuurt, de Rivierenbuurt, maar ook de Apollobuurt en de Stadionbuurt maken hier deel van uit. De meeste panden zijn in de karakteristieke Amsterdamse School stijl gebouwd. 

Cultuur, winkelen en uitgaan

Het museumkwartier met het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw is niet alleen het culturele hart van Oud-Zuid, maar van heel Amsterdam en een van de grootste toeristische trekpleisters van ons land.
De toch al drukbezochte Albert Cuypmarkt, Ferdinand Bolstraat, Van Woustraat en de trendy Gerard Doustraat met hun enorm gevarieerde winkel- en horeca-aanbod trekken met de komst van de Noord/Zuidlijn nog meer winkelend publiek. In de PC Hooftstraat, Beethovenstraat en Cornelis Schuytstraat vind je het neusje van de zalm op shoppinggebied.

Duizenden nieuwe woningen

De Zuidas is de komende jaren de grootste bouwlocatie van Amsterdam. Op de Zuidas wordt volop gebouwd. Dat moet tegen 2020 2.000 nieuwe woningen opleveren. Ook dan zal het bouwen niet stoppen, want er is tot 2040 nog eens ruimte voor maar liefst 8.000 tot 9.000 nieuwe woningen komt. Voor het Havenstraatterrein Schinkelzone staat een gemengd woon-werkgebied gepland met ongeveer 500 woningen. Verder wordt er veel woningbouw verwacht in het Kenniskwartier (bij de VU).

Ligging en bereikbaarheid

Met de trein sta je vanaf de NS stations Amsterdam RAI en Zuid binnen tien tot vijftien minuten op Schiphol. Via station Amsterdam Zuid rijdt de Intercity naar Heerlen, Enschede, Nijmegen, Groningen en Den Haag Centraal. Met de komst van de Noord/Zuidlijn is er via station Zuid een nog betere aansluiting op het openbaar vervoer in de regio en de rest van het land. Naar verwachting zullen er 75.000 reizigers per dag gebruik maken van station Zuid. Via de ring zijn alle delen van Stadsdeel Zuid met eigen vervoer goed bereikbaar. De parkeerdruk is hoog, vooral in De Pijp, Rivierenbuurt en Hoofddorppleinbuurt. De wachttijd voor een parkeervergunning in Stadsdeel Zuid is twee tot zes maanden.

Kaart