Stadgenoot header_996x201_1.jpg
vooraanzicht met hegje en fietsen.JPG zijaanzicht voorkant.JPG keukentje.JPG ruimte met speelhoek.JPG ruimte met tafels en planten.JPG wachtruimte.JPG werkkamer.JPG

Schaepmanstraat 104, West

1051 JG Amsterdam
83 m2

€ 1.100,- per maand

Reageren

Deze multifunctionele bedrijfsruimte van circa 83 m2 op de begane grond, is gelegen aan de Schaepmanstraat 104 in de Staatsliedenbuurt / stadsdeel West. De bedrijfsruimte is zeer centraal gelegen aan een rustig en groen pleintje. Op loopafstand vindt men onder meer de gezellige Jordaan en het Westerpark. Diverse winkels, parken en horecagelegenheden vind je direct in de nabije omgeving. Kortom een zeer aantrekkelijke buurt om uw bedrijf te vestigen!

 

Indien u interesse heeft in een bezichtiging of meer informatie wenst over deze bedrijfsruimte, dan kunt u contact opnemen met:

Based Real Estate B.V.
contactpersoon: Rutger Janssen
Balthasar Floriszstraat 29H
1071 VA Amsterdam
020 - 204 45 95
info@based.nl
www.based.nl

 

 

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel West
Buurt Westerpark
Adres Schaepmanstraat 104
Postcode 1051 JG
Parkeergelegenheid Betaald parkeren is mogelijk langs de openbare weg.

Overdracht

Prijs € 1.100,-
Prijs type Huurprijs
Status Te huur
Betalingsconditie Per maand
Aanvaarding Per direct
Bijzonderheden

Deze bedrijfsruimte wordt opgeleverd met de navolgende voorzieningen:
- pantry
-  toilet

De bedrijfsruimte wordt aangeboden onder voorbehoud van goedkeuring verhuurder.

Huurprijsindexering De huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, overeenkomstig het consumentenprijsindex (CPI), reeks alle huishoudens (2015=100).
Huurtermijn 5 jaar met een verleningsmogelijkheid van telkenmale 5 jaar
Zekerheidsstelling Huurder dient een waarborgsom/bankgarantie te stellen ter grootte van een bedrag van drie maanden huur te vermeerderen met de servicekosten en BTW, afhankelijk van de te verkrijgen kredietinformatie.

Bouw

Bouwjaar 1976
Soort bouw Bestaande bouw
Bestemming Volgens het bestemmingsplan Westerpark Zuid heeft de bedrijfsruimte de bestemming Wonen-1 met de specifieke toevoeging Gemengd-1. De volgende bestemmingen zijn onder andere toegestaan: consumentverzorgende dienstverlening, kantoren, bedrijven of maatschappelijke voorzieningen met uitzondering van geluidgevoelige maatschappelijke voorzieningen.
Ligging Aan rustige weg, In woonwijk
Vloer oppervlakte circa 83 m2
Bereikbaarheid Deze locatie is goed bereikbaar per openbaar vervoer. De ringweg A10 is via uitvalswegen S103 en S105 binnen slechts enkele minuten te bereiken. De bereikbaarheid per openbaar vervoer is eveneens prima. Op de Van Hallstraat zijn bushaltes gelegen waar bussen bijna iedere 5 minuten in de richting van Amsterdam Centraal station en Geuzenveld rijden.

West

Winkels, horeca en cultuur

Steeds meer Amsterdammers ontdekken West als deel van de stad waar het goed toeven is. De cafés en restaurants in de buurt van de De Clerqstraat, de Bosboom Toussaintstraat en de Jan Evertsenstraat trekken allang niet meer alleen buurtbewoners. De Overtoom heeft zich ontwikkeld tot dé woonwinkelstraat van Amsterdam. De Kinkerstraat, Bilderdijkstraat, Jan van Galenstraat en Bos en Lommerweg zijn de bekende winkelstraten van West. Grote publiekstrekker is de voormalige tramremise De Hallen met een foodmarkt en bioscoop. Direct ernaast ligt de Ten Katestraat met een goede dagelijkse markt. Voor internationale cultuur is er Podium Mozaïek aan de Bos en Lommerweg. In de gebouwen van de mooie Westergasfabriek kun je terecht voor films, muziekoptredens en kunst.

Bewoners

Woningen in West zijn klein vergeleken bij andere delen van de stad. 60 Procent is niet groter dan 60 vierkante meter. Er wonen in dit stadsdeel dan ook relatief minder gezinnen dan in Nieuw-West, Zuidoost of Noord. Opvallend is dat er in de groep 18-24-jarigen, vaak studenten, veel meer jonge vrouwen dan mannen in West wonen.

Vernieuwing

Rondom de voetbalvelden van VVA/Spartaan net buiten de ringweg A10 verrees in Bos en Lommer de nieuwe wijk Laan van Spartaan met sport-, onderwijs- en zorgfaciliteiten en 1.000 nieuwe woningen. Met de bebouwing van de Houthavens breidt de Spaarndammerbuurt uit met maar liefst 2.700 woningen. Rond 2020 zit de grootschalige vernieuwing van de Kolenkit erop en zijn de 2.500 woningen van deze voormalige probleemwijk vervangen door nieuwbouw of opgeknapt.

Ligging en bereikbaarheid

De NS-stations Sloterdijk en Lelylaan liggen in West, net als enkele bovengrondse metrostations. Verschillende tram- en buslijnen zorgen voor goede verbindingen met de rest van de stad, óók ‘s nachts. En met de auto is de westelijke ringweg nooit ver weg.

Westerpark

De Houthavens beslaan een flink gebied langs het IJ. Voorheen werd in dit voormalige houtopslaggebied alleen gewerkt. Sinds de oude graansilo’s aan de Silodam in de jaren 90 omgebouwd zijn tot woningen, wordt er ook gewoond. Op de aangelegde schiereilanden verrijst een compleet nieuwe wijk aan het water met 2.700 woningen, twee scholen en een park.

Zeeheldenbuurt en Spaarndammerbuurt

In de Zeeheldenbuurt was altijd veel scheepsbedrijvigheid, wat nog te zien is aan de verschillende pakhuizen. De Spaarndammerbuurt is een oude volkswijk, bekend van de Amsterdamse Schoolarchitectuur met als hoogtepunt woonblok én museum Het Schip. Toch worden de woningen en openbare ruimte in deze buurt lager gewaardeerd. Door de komst van nieuwe jonge bewoners, vind je nu ook wat hippe winkels en cafés rondom de Spaarndammerstraat.

Westergasterrein

Centraal in dit gebied ligt het Westerpark met het Westergasterrein. Dit grote park heeft alles: sportveldjes, fonteinen om in te badderen, barbecueplekken en diverse ligweides. Op het Westergasterrein werd tot de jaren zestig nog gas geproduceerd. Nu is er vooral veel culturele activiteit. In het Ketelhuis draaien vooral Nederlandse films, in andere gebouwen zijn cafés, restaurants, tv-studio’s en clubs waar je tot laat kunt dansen.

19e eeuwse arbeiderswijken

In de Staatsliedenbuurt en de Frederik Hendrikbuurt met hun smalle straten en kleine woningen proef je nog de sfeer van de 19e eeuwse arbeiderswijken. Maar de kroegen en eettentjes rond het Van Limburg Stierumplein het Hugo de Grootplein zijn helemaal van deze tijd. Ook de autovrije ecologische wijk op het voormalig Gemeentelijk Waterleidingterrein aan de Haarlemmerweg, en de nieuwe appartementen aan de Kostverlorenvaart zorgen voor een eigentijdse uitstraling.

Food Center Amsterdam

Met het Food Center Amsterdam aan de Jan van Galenstraat, dat nu alleen voor ondernemers toegankelijk is, heeft de stad grootse plannen. In het nieuwe Marktkwartier is iedereen welkom en krijgt de Centrale Markthal uit 1934 een publieksfunctie. Ook komen er woningen op het terrein. Tegenover het Food Center ligt het rustige woonbuurtje Marcanti-eiland dat in de jaren zeventig gebouwd werd. De twee piramidevormige flats uit 2007 zijn vanuit West en de binnenstad te zien.


Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

aanbod.stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk