Tussen de Bogen 34, Centrum Oost

€ 1.275,67 per maand Verhuurd onder voorbehoud
Tussen de Bogen 34
Tussen de Bogen 34 Tussen de Bogen 34 Tussen de Bogen 34

Omschrijving

Te huur: gerenoveerde kantoorruimte met zicht op water op een galerij welke in de avonduren wordt gesloten zodat er alleen toegang is voor de huurder in een prachtig stukje centrum.

Op loopafstand van het centraal station, de Haarlemmerstraat en het levendige centrum met alle voorzieningen.

Bij deze ruimtes zijn er parkeerplaatsen te huur in de bijbehorende parkeergarage.

Het bezichtigen waard!

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Centrum
Buurt Centrum Oost
Adres Tussen de Bogen 34
Postcode 1013 JB
Parkeergelegenheid Parkeren is mogelijk op de openbare weg. De mogelijkheid bestaat om een parkeerplaats te huren in de parkeergarage onder het pand.

Overdracht

Prijs € 1.275,67
Prijs type Netto huurprijs
Servicekosten € 299
Status Verhuurd onder voorbehoud
Betalingsconditie Per maand
Duur contract in maanden Minimaal 12 maanden
Aanvaarding In overleg
EPA certificaat B
Bijzonderheden
  • Overname van huidige huurder
  • Pantry en toilet aanwezig
  • Alle nutsvoorzieningen zijn inbegrepen in de servicekosten
Huurprijsindexering De huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, overeenkomstig het consumentenprijsindex (CPI), reeks alle huishoudens (2015=100).
Huurtermijn In principe minimaal 2 jaar met een verlenging van 2 jaar en een wederzijdse opzegtermijn van 6 maanden
Zekerheidsstelling Huurder dient een waarborgsom/bankgarantie te stellen ter grootte van een bedrag van drie maanden huur te vermeerderen met de servicekosten en BTW, afhankelijk van de te verkrijgen kredietinformatie.

Bouw

Bouwjaar 1997
Soort bouw Bestaande bouw
Bestemming Kantoorruimte
Ligging Aan doorgaande weg, Aan water, In centrum, Vrij uitzicht
Vloer oppervlakte circa 86 m2
Bereikbaarheid Bus en tram stopt voor de deur en treinstation op loopafstand

Buurt

In de jaren 70 boden de bewoners van de Nieuwmarktbuurt stevig verzet tegen de komst van de metro, omdat daar veel panden voor gesloopt moesten worden. De metro kwam er toch en dat verklaart de vele jaren tachtig nieuwbouwwoningen in deze buurt, de meeste in het bezit van corporaties. De kleine dagelijkse markt op de Nieuwmarkt trekt zowel buurtbewoners als toeristen. Op het Waterlooplein is de bekende vlooienmarkt te bezoeken.

Brede wateren

Brede wateren als de Amstel, het Oosterdok en de Nieuwe Vaart kenmerken dit gebied. De Oostelijke Eilanden met hun vele vaarten en kleine bruggetjes zijn een oase van rust. In de jaren zestig tot tachtig is hier veel gesloopt, wat te zien is aan de vele nieuwbouw. Toch is er ook veel oorspronkelijke bebouwing bewaard gebleven. Nu een deel van het Marineterrein na meer dan 200 jaar aan de stad is teruggegeven, is het voortaan mogelijk op de fiets door te steken naar de Dijksgracht langs het spoor.

Stadspaleizen

In het zuidelijk deel van de Grachtengordel staan veel echte stadspaleizen. De Gouden Bocht in de Herengracht is het bekendste deel. Ook het Spiegelkwartier met zijn antiekwinkels geeft deze buurt een statig karakter. Het laatst gebouwde deel van de grachtengordel ligt achter de Amstel; hier krijgen de grachten Nieuwe voor hun naam.

Cultuur en recreatie

Het Rembrandthuis, de Hermitage, het Joods Historisch Museum en fotografiemuseum FOAM zijn slechts enkele van de vele musea in dit gebied. Met Het Muziektheater, theater Carré en bioscopen Pathé de Munt en Tuschinski is het culturele aanbod groot en divers. Voor de kleintjes is er de ondergrondse speeltuin Tunfun op het mr. Visserplein.

Winkels, cafés en restaurants

Parallel aan de Amstel loopt de Utrechtsestraat, een fijne winkelstraat met een divers en goed aanbod. Ook een aantrekkelijke straat met veel originele winkels is de Czaar Peterstraat, die begint bij de molen van stadsbrouwerij ’t IJ. Bij bezoekers van buiten de stad minder bekend, en misschien daarom wel aantrekkelijker, zijn de leuke cafés en restaurants aan het Kadijksplein en in de omgeving van de Utrechtsestraat.

 

 

Stadsdeel

Winkels, horeca en cultuur

Het is een duidelijke tendens: de opkomst van leuke winkels en hippe horeca buiten het centrum. Maar toch. Voor de meeste Amsterdammers is het centrum nog altijd dé plek om te gaan winkelen, uit eten te gaan of een café te bezoeken. Nergens in de stad is zoveel keuze als hier. Dat geldt ook voor het culturele aanbod in bijvoorbeeld: Het Muziektheater, de Stadsschouwburg, Paradiso, Delamartheater, Tuschinski, City, de Hermitage, het Amsterdam Museum en Artis.

Vernieuwing

Ondanks de dichte bebouwing en de vele monumenten in het centrum is er de laatste decennia ook ruimte voor grootschalige nieuwbouw, met name aan het water. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van de IJ-oever met veel nieuwe appartementen, bedrijven en hotels, het Muziekgebouw aan het IJ en het Bimhuis. Aan de andere kant van het spoor, huisvest het Oosterdokseiland hotels, restaurants, appartementen, de OBA en het Conservatorium. Aan het Westerdok verrezen meerdere appartementengebouwen en in het IJ ontstond stadseiland IJdock met het Paleis van Justitie.

Ligging en bereikbaarheid

Het centrum is het kleinste stadsdeel qua oppervlakte en daarmee gemakkelijk te belopen. De snelste vorm van transport is de fiets of het openbaar vervoer. De bereikbaarheid van het centrum is ook uitstekend. Bijna alle tramlijnen starten bij het Centraal Station. De nieuwe metrolijn zal vanaf het CS en het Rokin veel passagiers zowel naar Noord als naar Zuid gaan vervoeren. Voor parkeervergunningen in het centrum bestaat een wachtlijst met een wachttijd van meerdere jaren. 

 

Kaart

Parkeren in de buurt

Anne Frankstraat 220

€ 225,- Per maand