Anne Frankstraat 220, Centrum Oost

€ 225,- per maand Te huur
Anne Frankstraat 220
Anne Frankstraat 220 Anne Frankstraat 220 Anne Frankstraat 220

Omschrijving

Parkeergarage Markenhoven is zeer goed bereikbaar en ligt aan de voet van de IJtunnel. Het centrum van de stad is ook makkelijk te bereiken. Metrostation Waterlooplein en tramhaltes liggen op loopafstand. Parkeren op straat in deze buurt is helaas duur en een plek is vaak lastig te vinden. De gemiddelde wachttijd voor een parkeervergunning is één jaar. Met een eigen parkeerplaats in de overdekt garage staat je auto of motor altijd schoon, droog en veilig geparkeerd. Bovendien zijn deze plaatsen direct beschikbaar.

De toegang tot de garage is afgeschermd door middel van hekken en deuren. Je kunt dan ook alleen toegang tot de garage krijgen als je beschikt over een toegangspas.

Belangrijk

- De prijzen zoals genoemd op de website zijn exclusief BTW en servicekosten
- Als je een parkeerplaats huurt bij Stadgenoot moet je een Waarborgsom betalen voor het toegangsmiddel (pas/zender/sleutel) van de parkeergarage
- Bij het aangaan van het huurcontract brengen wij eenmalig Administratiekosten in rekening
- Er zal jaarlijks een  Huurprijsindexering plaatsvinden

 Heb je interesse in deze parkeerplaats? Klik op de reactiebutton en vul je gegevens in. Wij nemen dan binnen drie werkdagen contact met je op.

 

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Centrum
Buurt Centrum Oost
Adres Anne Frankstraat 200
Postcode 1011 MP

Overdracht

Prijs € 225,-
Prijs type Huurprijs
Servicekosten € 24,50
Betalingsconditie Per maand
Status Te huur
Contractvorm Huur
Aanvaarding In overleg

Bouw

Bouwjaar 1997
Soort bouw Bestaande bouw
Soort stalling Personenauto
Ligging Aan doorgaande weg, In centrum
Complex Naam Markenhoven
Lift aanwzig Nee

Buurt

In de jaren 70 boden de bewoners van de Nieuwmarktbuurt stevig verzet tegen de komst van de metro, omdat daar veel panden voor gesloopt moesten worden. De metro kwam er toch en dat verklaart de vele jaren tachtig nieuwbouwwoningen in deze buurt, de meeste in het bezit van corporaties. De kleine dagelijkse markt op de Nieuwmarkt trekt zowel buurtbewoners als toeristen. Op het Waterlooplein is de bekende vlooienmarkt te bezoeken.

Brede wateren

Brede wateren als de Amstel, het Oosterdok en de Nieuwe Vaart kenmerken dit gebied. De Oostelijke Eilanden met hun vele vaarten en kleine bruggetjes zijn een oase van rust. In de jaren zestig tot tachtig is hier veel gesloopt, wat te zien is aan de vele nieuwbouw. Toch is er ook veel oorspronkelijke bebouwing bewaard gebleven. Nu een deel van het Marineterrein na meer dan 200 jaar aan de stad is teruggegeven, is het voortaan mogelijk op de fiets door te steken naar de Dijksgracht langs het spoor.

Stadspaleizen

In het zuidelijk deel van de Grachtengordel staan veel echte stadspaleizen. De Gouden Bocht in de Herengracht is het bekendste deel. Ook het Spiegelkwartier met zijn antiekwinkels geeft deze buurt een statig karakter. Het laatst gebouwde deel van de grachtengordel ligt achter de Amstel; hier krijgen de grachten Nieuwe voor hun naam.

Cultuur en recreatie

Het Rembrandthuis, de Hermitage, het Joods Historisch Museum en fotografiemuseum FOAM zijn slechts enkele van de vele musea in dit gebied. Met Het Muziektheater, theater Carré en bioscopen Pathé de Munt en Tuschinski is het culturele aanbod groot en divers. Voor de kleintjes is er de ondergrondse speeltuin Tunfun op het mr. Visserplein.

Winkels, cafés en restaurants

Parallel aan de Amstel loopt de Utrechtsestraat, een fijne winkelstraat met een divers en goed aanbod. Ook een aantrekkelijke straat met veel originele winkels is de Czaar Peterstraat, die begint bij de molen van stadsbrouwerij ’t IJ. Bij bezoekers van buiten de stad minder bekend, en misschien daarom wel aantrekkelijker, zijn de leuke cafés en restaurants aan het Kadijksplein en in de omgeving van de Utrechtsestraat.

 

 

Stadsdeel

Winkels, horeca en cultuur

Het is een duidelijke tendens: de opkomst van leuke winkels en hippe horeca buiten het centrum. Maar toch. Voor de meeste Amsterdammers is het centrum nog altijd dé plek om te gaan winkelen, uit eten te gaan of een café te bezoeken. Nergens in de stad is zoveel keuze als hier. Dat geldt ook voor het culturele aanbod in bijvoorbeeld: Het Muziektheater, de Stadsschouwburg, Paradiso, Delamartheater, Tuschinski, City, de Hermitage, het Amsterdam Museum en Artis.

Vernieuwing

Ondanks de dichte bebouwing en de vele monumenten in het centrum is er de laatste decennia ook ruimte voor grootschalige nieuwbouw, met name aan het water. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van de IJ-oever met veel nieuwe appartementen, bedrijven en hotels, het Muziekgebouw aan het IJ en het Bimhuis. Aan de andere kant van het spoor, huisvest het Oosterdokseiland hotels, restaurants, appartementen, de OBA en het Conservatorium. Aan het Westerdok verrezen meerdere appartementengebouwen en in het IJ ontstond stadseiland IJdock met het Paleis van Justitie.

Ligging en bereikbaarheid

Het centrum is het kleinste stadsdeel qua oppervlakte en daarmee gemakkelijk te belopen. De snelste vorm van transport is de fiets of het openbaar vervoer. De bereikbaarheid van het centrum is ook uitstekend. Bijna alle tramlijnen starten bij het Centraal Station. De nieuwe metrolijn zal vanaf het CS en het Rokin veel passagiers zowel naar Noord als naar Zuid gaan vervoeren. Voor parkeervergunningen in het centrum bestaat een wachtlijst met een wachttijd van meerdere jaren. 

 

Kaart

Parkeren in de buurt

Anne Frankstraat 220

€ 225,- Per maand