Tussen de Bogen 56, Centrum West

€ 250,- per maand Te huur
Tussen de Bogen 56
Tussen de Bogen 56 Tussen de Bogen 56 Tussen de Bogen 56
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Geen rondjes meer rijden in de avond om een parkeerplek te zoeken?

Parkeergarage Tussen de Bogen ligt nabij het Centraal Station en op vijf minuten loopafstand van de gezellige winkelstraat Haarlemmerdijk. De parkeergarage is gebouwd om de mensen die in de buurt wonen en/of werken kunnen voorzien in de behoefte om zijn/haar auto direct kwijt te kunnen. Dat scheelt weer tijd.

De toegang tot de garage is afgeschermd door hekken en deuren. Je hebt dus  alleen toegang tot de garage krijgen als je beschikt over een toegangspas.

Belangrijk

- De prijzen zoals genoemd op de website zijn exclusief BTW en servicekosten
- Als je een parkeerplaats huurt bij Stadgenoot moet je een Waarborgsom betalen voor het toegangsmiddel (pas/zender/sleutel) van de parkeergarage
- Bij het aangaan van het huurcontract brengen wij eenmalig Administratiekosten in rekening
- Er zal jaarlijks een  Huurprijsindexering plaatsvinden

 Heb je interesse in deze parkeerplaats? Klik op de reactiebutton en vul je gegevens in. Wij nemen dan binnen twee werkdagen contact met je op.Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Centrum
Buurt Centrum West
Adres Tussen de Bogen 56
Postcode 1013 JB

Overdracht

Prijs € 250,-
Prijs type Huurprijs
Servicekosten € 12,86
Betalingsconditie Per maand
Status Te huur
Contractvorm Huur
Aanvaarding In overleg

Bouw

Bouwjaar 1997
Soort bouw Bestaande bouw
Soort stalling Personenauto
Ligging In centrum
Complex Naam Tussen de Bogen
Lift aanwzig Nee

Buurt

De Burgwallen is het oudste en ook het meest bezochte deel van de stad. Dat heeft alles te maken met de rosse buurt in de straten rondom de Oudezijds Voorburgwal. Nadat hier lange tijd bijna alles gepermitteerd was, trekt de gemeente de laatste jaren de teugels strakker aan. Dat is prettig voor de bewoners van deze unieke buurt. De Zeedijk, nu vooral bekend vanwege Amsterdams Chinatown, was in de 17e eeuw een van de meest respectabele plekken om te wonen.

Markten, winkels en cultuur

Op de Noordermarkt is iedere maandagochtend een brocantemarkt en op zaterdag ook een boerenmarkt. Grote publiekstrekkers bij de westelijke grachten zijn het Anne-Frankhuis en de 9 Straatjes met een grote keus aan kleine gespecialiseerde winkels, en veel exclusieve boetieks. Ondanks de drukte blijft dit een prettige woonbuurt. De drukste winkelstraten zijn de Kalverstraat en Nieuwendijk met vooral veel bekende mode-, sport- en schoenenzaken. De Nes wordt ook wel dé theaterstraat van Nederland genoemd met theaters als Frascati en De Brakke Grond. Rondom het Spui zitten goede boekhandels en enkele bekende en populaire cafés.

Bijna dorps

De Haarlemmerdijk en Haarlemmerstraat tot de populairste winkelstraten van Amsterdam. Samen vormen ze het hart van deze kleine buurt, die met haar smalle straatjes en kleinere huizen een gemoedelijke sfeer uitademt. Aan de andere kant van het spoor ligt het Westerdokseiland met maar liefst 940 woningen op een kleine strook grond. Bewoners hebben uitzicht op de woonschepen in het Westerdok en op de westelijke eilanden Prinseneiland, Bickerseiland en Realeneiland. De eilanden vormen met hun nieuwbouw, historische pakhuizen en kapiteinswoningen een rustig, bijna dorps buurtje op zich.

Jordanese volksaard

Tegen de westelijke grachtengordel aan ligt de Jordaan. Hier vestigden zich in de 17e eeuw de textielwerkers, pottenbakkers en leerbewerkers. Vanwege de hygiëne of geluidsoverlast mochten deze ambachten niet aan de grachten uitgeoefend worden. De Jordaan is met veel cafés, restaurants en bijzondere winkels een zeer aantrekkelijke woonwijk. En er zijn genoeg rustige straten en pleintjes om je terug te trekken. Ondanks nieuwbouw en de toestroom van vele nieuwe bewoners is de Jordanese volksaard nog steeds merkbaar.

 

Stadsdeel

Winkels, horeca en cultuur

Het is een duidelijke tendens: de opkomst van leuke winkels en hippe horeca buiten het centrum. Maar toch. Voor de meeste Amsterdammers is het centrum nog altijd dé plek om te gaan winkelen, uit eten te gaan of een café te bezoeken. Nergens in de stad is zoveel keuze als hier. Dat geldt ook voor het culturele aanbod in bijvoorbeeld: Het Muziektheater, de Stadsschouwburg, Paradiso, Delamartheater, Tuschinski, City, de Hermitage, het Amsterdam Museum en Artis.

Vernieuwing

Ondanks de dichte bebouwing en de vele monumenten in het centrum is er de laatste decennia ook ruimte voor grootschalige nieuwbouw, met name aan het water. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van de IJ-oever met veel nieuwe appartementen, bedrijven en hotels, het Muziekgebouw aan het IJ en het Bimhuis. Aan de andere kant van het spoor, huisvest het Oosterdokseiland hotels, restaurants, appartementen, de OBA en het Conservatorium. Aan het Westerdok verrezen meerdere appartementengebouwen en in het IJ ontstond stadseiland IJdock met het Paleis van Justitie.

Ligging en bereikbaarheid

Het centrum is het kleinste stadsdeel qua oppervlakte en daarmee gemakkelijk te belopen. De snelste vorm van transport is de fiets of het openbaar vervoer. De bereikbaarheid van het centrum is ook uitstekend. Bijna alle tramlijnen starten bij het Centraal Station. De nieuwe metrolijn zal vanaf het CS en het Rokin veel passagiers zowel naar Noord als naar Zuid gaan vervoeren. Voor parkeervergunningen in het centrum bestaat een wachtlijst met een wachttijd van meerdere jaren. 

 

Kaart

Parkeren in de buurt

Tussen de Bogen 56

€ 250,- Per maand