Cas Oorthuyskade 22 C, IJburg/Zeeburgereiland

€ 800,- Te huur
Cas Oorthuyskade 22 C
Cas Oorthuyskade 22 C Cas Oorthuyskade 22 C Cas Oorthuyskade 22 C
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Zeeburgereiland

Zeeburgereiland werd aangelegd in de 19e eeuw. Lange tijd van het een industriegebied. De drie silo’s van de grotendeels gesloopte rioolzuiveringsinstallaties leveren een herkenbaar punt op vanaf de IJburglaan. In de sportheldenbuurt wonen inmiddels de eerste bewoners. In het hart van deze wijk is een ‘Urban Sport Zone’ gepland met een groot skatepark, sportvelden en ruimte voor groen en andere sportvoorzieningen. De verwachting is dat in  het gebied IJburg/Zeeburgereiland tot 2025 de woningvoorraad met ruim 3.500 woningen zal groeien.

Ook naast de woning gaat de komende jaren gebouwd worden. Stadgenoot gaat een complex bouwen met een broedplaats voor kunstenaars op de begane grond en eerste verdieping. In de rest van het gebouw komen sociale huurwoningen voor kleine gezinnen en één- en tweepersoonshuishoudens. De start van de bouw is gepland begin 2021. De oplevering is na 1,5 tot 2 jaar. Het nieuwe gebouw wordt even hoog als het solidgebouw.

Naast het gebouw zal binnenkort bouwactiviteit plaats vinden, dit kan voor enige overlast zorgen. De woning is zodanig gelegen in het complex dat er geen belemmeringen in het uitzicht zullen zijn door deze nieuwbouw.

Indeling

De open keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Er wordt elektrisch gekookt want de woning is gasloos. Het appartement heeft vloerverwarming, aangestuurd door Stadsverwarming (in de zomer wordt de vloer gekoeld). De badkamer heeft een glazen douchecabine en het toilet is separaat. Er is geen externe berging bij deze woning wel is er een inpandige berging met o.a. de aansluitingen voor een wasmachine en droger. De servicekosten zijn inclusief warmte en koude levering. 

Overname

De huidige bewoners hebben een slaapkamer gemaakt, deze wordt ter overname aangeboden. Dit bestaat uit een flexibele wand met deur en kozijn.

Hoe gaat de bezichtiging in zijn werk: 
Na registratie wordt u uitgenodigd voor de digitale bezichtiging. Deze ontvangt u in de loop van maandag 8 maart 2021. U ontvangt hiervoor een mail met een link. U gaat dus niet naar de woning voor de bezichtiging
Voor deze woning gelden de volgende voorwaarden:

  • U kunt uitsluitend digitaal bezichtigen en accepteert de woning op basis van deze bezichtiging. Alleen de 1e kandidaat kan de woning in het echt bezichtigen 
  • Uw gezamenlijk inkomen is minimaal € 2.800,00 bruto per maand en maximaal € 63.238,00.
  • Deze woning wordt toegewezen aan één persoon of stel. Geen kinderen.

Als u niet aan deze voorwaarden voldoet hoeft u zich niet aan te melden voor de bezichtiging.
De woning wordt (voorlopig) toegewezen aan een passende kandidaat. Zorg ervoor dat uw gegevens up-to-date zijn in het zoekerssysteem. Als er meerdere passende kandidaten zijn wordt er geloot tussen deze kandidaten.

De woning is per direct beschikbaar.

De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Er wordt elektrisch gekookt want de woning is gasloos. Het appartement heeft vloerverwarming, aangestuurd door Stadsverwarming (in de zomer wordt de vloer gekoeld). De badkamer heeft een glazen douchecabine en het toilet is separaat. Er is geen externe berging bij deze woning wel is er een inpandige berging met o.a. de aansluitingen voor een wasmachine en droger. De servicekosten zijn inclusief warmte en koude levering. 

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Oost
Buurt IJburg/Zeeburgereiland
Adres Cas Oorthuyskade 22 C
Postcode 1087 BB

Overdracht

Bruto huurprijs € 932,17
Netto huurprijs € 800,-
Servicekosten € 132,17
Status Te huur
Contractperiode Minimaal 12 maanden
Service abonnement Mogelijkheid tot het afsluiten van een serviceabonnement. Voor meer informatie kijk op aanbod.stadgenoot.nl/serviceabonnement

Bouw

Bouwjaar 2011
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging Aan water, In woonwijk, Nabij scholen, Nabij winkelcentrum, Vrij uitzicht
Aantal kamers 2
Gebruikersoppervlakte circa 64 m2

Indeling

Woonlaag 5e verdieping
Vloerbedekking Nee
Soort woning Appartement
Type woning Tussenwoning
Portiekflat

Overig

Verwarming Stadsverwarming
Lift Ja

Buurt

In 1997 werd gestart met het opspuiten van zand in het IJmeer. Zo ontstonden de eerste eilanden van IJburg. Op Haveneiland, het grootste eiland, is de bebouwing hoog in gesloten bouwblokken. De blokken zijn genummerd, wat op IJburg vaak leidt tot de vraag in welk blok je woont. De drie kleine Rieteilanden liggen tegen het Diemerpark aan. Hier vind je vooral laagbouw en zijn op de vele vrije kavels woningen naar eigen ontwerp gebouwd. Op Steigereiland, het eerste eiland direct na de witte brug, vallen de dobberende waterwoningen op. Eind 2013 ging gemeente Amsterdam van start met de aanleg van Centrumeiland, nadat de plannen voor de tweede fase jarenlang stillagen. 

Zeeburgereiland

Zeeburgereiland werd aangelegd in de 19e eeuw. Lange tijd was het een  industriegebied. De drie silo’s van de grotendeels gesloopte rioolzuiveringsinstallatie leveren een herkenbaar punt op vanaf de IJburglaan. In de Sportheldenbuurt wonen inmiddels de eerste bewoners. In het hart van deze wijk is een ‘Urban Sport Zone’ gepland met een groot skatepark, sportvelden en ruimte voor groen en andere spelvoorzieningen. De verwachting is dat in het gebied IJburg/Zeeburgereiland tot 2025 de woningvoorraad met ruim 3.500 woningen zal groeien.

Recreatie

Het water biedt voor IJburg en Zeeburgereiland veel recreatiemogelijkheden, bovendien geeft het de bewoners een gevoel van ruimte. In het Nieuwe Diep zijn tal van jachthavens. Hoewel het niet overal officieel zwemwater is, wordt er op IJburg veel gezwommen. In het Diemerpark ligt ook sportpark IJburg: thuis van de IJburgse  voetbalclub en hockeyclub.

Winkels en horeca

In Blok 5 op Haveneiland vind je winkels van grotere ketens, maar ook kleinere lokale winkels. De dagelijkse boodschappen kun je hier prima doen. Bovendien zijn de winkels in Oost niet ver weg. Het populaire strandpaviljoen Blijburg was er vanaf het eerste begin. Na een paar verhuizingen, hebben zij nu een vaste stek aan het strand van het IJmeer. Op Zeeburgereiland zijn nog geen winkels. Wel een paar leuke horecaplekken. In het voormalige slibvijzelgebouw komt een door bewoners gerund Stamhuis.

Stadsdeel

Winkels, horeca en cultuur

Amsterdam Oost heeft misschien wel het meest gevarieerde winkelaanbod van de stad. In de Indische buurt, het gebied rond de Javastraat en de Dappermarkt, kun je eten vinden uit delen van de wereld. In het Oostelijk Havengebied ben je voor dagelijkse boodschappen aangewezen op winkelcentrum Brazilië. Op IJburg wordt het winkelaanbod steeds beter. In de Watergraafsmeer vind je een goed winkelaanbod aan de Middenweg. Met het nieuwe Oostpoort heeft Oost er een volwaardig winkelcentrum bij. De Oostelijke Handelskade is qua cultuur een interessante plek met Het Muziekgebouw aan het IJ, het Bimhuis en Pakhuis de Zwijger. In de buurt van het Oosterpark, op het Beukenplein zijn leuke café's te vinden. 

Vernieuwing

In het nieuwe Oostpoort in de Transvaalbuurt zijn 800 koop- en huurwoningen gerealiseerd. Echt groeien gaat de Watergraafsmeer met grote nieuwbouwprojecten als Amstelkwartier in Overamstel en Science Park. De meeste nieuwe woningen komen op Zeeburgereiland en op IJburg waar met de aanleg van Centrumeiland de tweede fase gestart is. Dit gebied breidt uit met de komst van 3.500 woningen tot 2025. 

Ligging en bereikbaarheid

Vanuit de meeste buurten in Oost ben je met de auto snel op de ringweg A10. Met drie NS stations: Amstelstation, Muiderpoort en Science Park zijn er genoeg opstappunten voor de trein. Oost beslaat een groot gebied en daarom lijkt de fiets onmisbaar. Voor de bewoners van IJburg is tram 26 de belangrijkste verbinding met het centrum. De fiets mag mee in de tram. Tramlijn 7 verbindt het Oostelijk Havengebied met het westelijk deel van de stad en vanuit de Watergraafsmeer brengt tram 19 je naar het centrum. Vanaf KNSM-eiland is er een pontje naar Noord.

Parkeren in de buurt

Julius Pergerstraat 1

€ 90,- Per maand