Dirk Sonoystraat 23-2, Geuzenveld-Slotermeer

€ 850,- Te huur
Dirk Sonoystraat 23-2
Dirk Sonoystraat 23-2 Dirk Sonoystraat 23-2 Dirk Sonoystraat 23-2
error_outline

Vanwege de maatregelen om het coronavirus te bestrijden zullen er in elk geval tot en met 6 april geen bezichtigingen zijn. Ook het tekenen van contracten wordt zoveel mogelijk uitgesteld.

Omschrijving

Deze woning wordt toegewezen aan een klein gezin (1 a 2 volwassenen met maximaal 1 kind) met een inkomen tot € 61.707,--. 

Wil jij een gerenoveerd appartement huren zonder te moeten klussen of investeren in de afwerking? In de Dirk Sonoystraat in de Bakemabuurt huur je een gerenoveerd appartement dat helemaal instapklaar is. Deze woning ligt op de 3e verdieping van het complex (geen lift aanwezig). 

Omschrijving
De woningen zijn voorzien van een houten vloer en een gloednieuwe keuken met vaatwasser, koelkast, vriezer, gaskookplaat, oven/magnetron en RVS afzuigkap. De badkamer is uitgerust met douche, wastafel en hangend toilet. Daarnaast beschikt de woning over nieuwe kozijnen, dubbel glas, nieuwe stompe deuren, veiligheidssloten, GSO: gezamenlijke satelliet aansluiting voor TV, gesausde wanden en plafonds, nieuwe HR CV-ketel, mechanische ventilatie, videofoon voor het openen van de straatdeur, een berging op de begane grond en tot slot een gezamenlijke tuin. Daarnaast zijn alle woningen van binnen geschilderd en beschikken alle woningen over een balkon, berging op de begane grond en een gemeenschappelijke tuin.

Let op: de woningen zijn niet per lift bereikbaar.

 

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Nieuw-West
Buurt Geuzenveld-Slotermeer
Adres Dirk Sonoystraat 23-2
Postcode 1067 xp

Overdracht

Bruto huurprijs € 894,86
Netto huurprijs € 850,-
Servicekosten € 44,86
Status Te huur
Contractperiode Minimaal 12 maanden
Service abonnement Mogelijkheid tot het afsluiten van een serviceabonnement. Voor meer informatie kijk op aanbod.stadgenoot.nl/serviceabonnement

Bouw

Bouwjaar 2018
Soort bouw Nieuwbouw
Ligging In kindvriendelijke wijk, In woonwijk, Nabij scholen, Nabij winkelcentrum
Aantal kamers 3
Gebruikersoppervlakte circa 69 m2

Indeling

Woonlaag 3e verdieping
Vloerbedekking Ja
Opmerking vloerbedekking lmainaatvloer
Soort woning Appartement
Type woning Tussenwoning

Overig

Buitenruimtes Balkon
Berging Berging op begane grond
Verwarming CV-installatie
Lift Nee

Buurt

Slotermeer is gebouwd volgens de uitgangspunten van het Nieuwe Bouwen met veel licht, lucht en ruimte. Daarom is dit gebied aangewezen als beschermd stadsgezicht onder de naam ‘Van Eesteren buitenmuseum’. Het ‘binnenmuseum’ is een paviljoen aan de noordoever van de Sloterplas, precies waar Van Eesteren het ooit gepland had.

Vernieuwing

Woningen die in de jaren vijftig paradijsjes waren, voldoen nu vaak niet meer aan de huidige wooneisen. Daarom is in de jaren negentig begonnen met de stedelijke vernieuwing. Geprobeerd is het karakter van de tuinsteden zoveel mogelijk te behouden. Er wordt nog steeds op grote schaal geïnvesteerd. Plannen voor de komende jaren zijn nieuwbouw- en renovatieprojecten zoals  Noorderhof Zuid, zelfbouw in Getijenveld en renovatie van de Anton Struikbuurt. In 2025 moeten 2.800 oude woningen vervangen of gerenoveerd zijn.

Bewoners

In Geuzenveld-Slotermeer wonen veel verschillende bevolkingsgroepen; tweederde van de bewoners heeft een niet-westerse achtergrond. Omdat de woningen in Geuzenveld iets groter zijn, wonen daar vaak grote gezinnen. In het hele gebied woont veel jeugd; een kwart van de bevolking is jonger dan 18 jaar.

Groen en recreatie

De tuindorpen zijn ruim opgezet en groen. En er is genoeg te doen. Overal in de wijken zijn basketbal- en voetbalveldjes. In het Gebrandypark zijn tennisbanen en weiden waar vaak wordt gepicknickt. Aan de Sloterplas is een jachthaven, een zeilschool en het gezellige Hotel Buiten. Het aangrenzende Sloterpark herbergt het Sloterparkbad, heemtuin De Natureluur en een kinderboerderij. Tegen de Haarlemmerweg aan ligt De Eendracht; een voormalig agrarisch gebied, met volkstuinen, een sportpark en veel wandel- en fietspaden. In het nieuwe ecologisch natuurgebied kun je bij de Tuinen van West van je koffie genieten, terwijl groente, fruit en eieren vers van het land gehaald worden.

Winkels en markt

Winkels vind je vooral op Plein ’40-’45, waar elke dag een markt is, en rond de Burgemeester van Leeuwenlaan. Op de Burgemeester de Vlugtlaan heb je tal van buurtsupers. Ook aan horeca is daar geen gebrek. Het Confuciusplein, met veel buurtwinkels, is grotendeels vernieuwd en op het eveneens opgeknapte Lambertus Zijlplein is een winkelcentrum met een wekelijkse markt.

 

Stadsdeel

Na de oorlog werden er ten westen van de ringspoordijk zes ‘tuinsteden’ gebouwd; wijken met vriendelijke laagbouw, voor- en achtertuintjes, winkels, scholen, kerken en groen op loopafstand. Nieuw aan deze aanpak was dat de ontwerpers, Cornelis van Eesteren en Jacoba Mulder, wonen, werken (in de havens) en verkeer zoveel mogelijk gescheiden hielden. Stadsdeel Nieuw-West bestrijkt het hele gebied tussen de Haarlemmerweg in het Noorden en het Nieuwe Meer in het Zuiden en bestaat uit Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp, Slotervaart en Sloten-Nieuw Sloten-De Aker.

Bewoners

Nieuw-West heeft 146.700 inwoners en telt 148 verschillende nationaliteiten. Gemiddeld wonen er veel meer gezinnen, en daarmee ook meer jongeren. Met de woningnood binnen de ring, is Nieuw-West in opmars. Veel studenten en jonge gezinnen kiezen voor het groen en de ruimte. Het zijn vaak die nieuwe bewoners die alle ontwikkelingen in Nieuw-West nauwgezet volgen en zoals in het geval van NiceNieuwWest.nl zelf een buurtsite starten.

Winkels, horeca en cultuur

Een groot aanbod aan winkels vind je aan het Osdorpplein en Plein 40-45. Elk gebied heeft minstens één dagelijkse markt. In theater de Meervaart komen de grote landelijke voorstellingen langs. Sinds kort kun je er ook naar de film. Horeca, broedplaatsen, stadsboeren en festivals die Nieuw-West ontdekken, zetten dit gebied binnen en buiten de ring op de kaart. De Sloterplas was altijd al een bijzonder recreatiegebied voor hardlopers, watersporters en vissers. Met de vernieuwing van de Zuidwestoever, de bouw van een museumpaviljoen en de make-over van café Oostoever is er voor iedereen iets te doen.

Vernieuwing

Rondom de Ringspoorzone komt een hele nieuwe woonwijk. Ook in de bestaande wijken krijgt de verbetering van woningen, de woonomgeving en het winkelaanbod prioriteit. Een bijzonder geslaagd project is de Klusflat Klarenstraat. De particuliere renovatie van deze portiekflat kreeg de Amsterdamse Architectuurprijs.

Ligging

Alle buurten in Nieuw West zijn uitstekend bereikbaar vanaf de A10 en de Haarlemmerweg. De tramlijnen 1, 2, 13 en 17 brengen je snel overal in de stad. Met de NS-stations Sloterdijk en Lelylaan op fietsafstand ben je ook snel de stad uit. Tenslotte is er ook een groot nachtnet dat Nieuw-West verbindt met het centrum en omliggende plaatsen als Zaandam, Uithoorn en IJmuiden.

Parkeren in de buurt

Pierre Cuypershof 26

€ 27.500,- Kosten koper

Bierens de Haanstraat 30

€ 75,- Per maand