Eerste Oosterparkstraat 86-T, inclusief parkeerplaats Eerste Oosterparkstraat 88-pp-47, Oud-Oost

€ 950,- Te huur
Eerste Oosterparkstraat 86-T, inclusief parkeerplaats Eerste Oosterparkstraat 88-pp-47
Eerste Oosterparkstraat 86-T, inclusief parkeerplaats Eerste Oosterparkstraat 88-pp-47 Eerste Oosterparkstraat 86-T, inclusief parkeerplaats Eerste Oosterparkstraat 88-pp-47
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Joggen, picknicken, luieren. Het kan allemaal in het Oosterpark. En dat op loopafstand van uw huis. Dit appartement ligt in de levendige Transvaalbuurt in Amsterdam Oost. Prachtig 2 kamer appartement gelegen op de derde verdieping met balkon en een parkeerplek in de garage, gelegen aan de Eerste Oosterparkstraat 88-pp-47.

Het appartement is gelegen om de hoek van de Wibautstraat. Een centrale plek met aan de ene kant het Oosterpark en het hippe Beukenplein op loopafstand en volop bruisende restaurants en cafés zoals Bar Bukowski, Loetje, Hotel Arena, Volkshotel en de The Breakfast Club. Maar ook de populaire Linnaeusstraat zijn heel dichtbij. Aan de andere kant vindt u de Amstel en Weesperzijde vol heerlijke terrassen met zon tot de late uurtjes. Hotspots als Carré, de Hermitage en de Nationale Opera & Ballet bevinden zich om de hoek. De binnenstad is op 5 minuten fietsafstand, evenals de bruisende Pijp met de populaire Albert Cuypmarkt.

Indeling Zie ook plattegrond

Deze 2 kamer woning heeft een woonkamer met open keuken voorzien van inbouwapparatuur en balkon. Er is een  berging op de begane grond. De laminaatvloer en de gordijnen worden ter overname aangeboden. Zie ook de plattegrond

Bereikbaarheid

De woning is zeer goed bereikbaar. De Ringweg A-10 ligt met de auto op enkele minuten afstand, het Amstel- en Muiderpoort Station liggen op fietsafstand en met de bus, tram of fiets bent u zo in het centrum van Amsterdam. De buurt is levendig en biedt een brede selectie aan winkels; de Dappermarkt, het Krugerplein, Beukenplein en het OLVG liggen op loopafstand. Recreatie vindt u in het nabij gelegen Oosterpark, Artis of Park Frankendael.

Hoe gaat de bezichtiging in zijn werk:
Na registratie wordt u uitgenodigd voor de digitale bezichtiging. U gaat dus niet naar de woning voor de bezichtiging. U ontvangt hiervoor op woensdag 28 juli 2021 in de loop van de dag een linkje.

Voor deze woning gelden de volgende voorwaarden:

  • U accepteer de woning naar aanleiding van de digitale bezichtiging. Alleen de eerste kandidaat krijgt de gelegenheid om de woning in het echt te bezichtigen.
  • Huishoudinkomen gezamenlijk: minimaal € 3.325,00 bruto per maand en maximaal € 63.238,00 bruto per jaar.
  • Deze woning wordt toegewezen aan één persoon of een stel (1 á 2 volwassenen), geen friends, geen kinderen.

Als u niet aan deze voorwaarden voldoet hoeft u zich aan te melden voor de bezichtiging.
De woning wordt (voorlopig) toegewezen aan een passende kandidaat. Zorg ervoor dat uw gegevens up-to-date zijn in het zoekerssysteem. Als er meerdere passende kandidaten zijn wordt er geloot tussen deze kandidaten.

De woning is per direct beschikbaar.  

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Oost
Buurt Oud-Oost
Adres Eerste Oosterparkstraat 86-T, inclusief parkeerplaats Eerste Oosterparkstraat 88-pp-47
Postcode 1091 HE

Overdracht

Bruto huurprijs € 988,15
Netto huurprijs € 950,-
Servicekosten € 38,15
Status Te huur
Contractperiode Minimaal 12 maanden
Service abonnement Mogelijkheid tot het afsluiten van een serviceabonnement. Voor meer informatie kijk op aanbod.stadgenoot.nl/serviceabonnement

Bouw

Bouwjaar 2019
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging Aan doorgaande weg, Nabij scholen, Nabij winkelcentrum
Aantal kamers 2
Gebruikersoppervlakte circa 48 m2

Indeling

Woonlaag 3e verdieping
Vloerbedekking Ja
Opmerking vloerbedekking Laminaat wordt ter overname aangeboden
Soort woning Appartement
Type woning Portiekflat

Overig

Buitenruimtes Balkon
Berging Berging op begane grond
Verwarming CV-installatie
Lift Nee

Buurt

Oud-Oost is, als een van de eerste wijken buiten het centrum, grotendeels gebouwd aan het begin van de 20ste eeuw. In de jaren 80 is er veel gesloopt en nieuwgebouwd, vooral in de buurt rondom de Dappermarkt. Architect Berlage maakte het ontwerp voor de Transvaalbuurt die in de jaren 20 tot stand kwam. In deze wijk is niet gesloopt, maar vooral gerenoveerd. De Weesperzijde met haar monumentale panden is al in de 17e eeuw ontstaan. Toen de Watergraafsmeer werd drooggelegd was dit de doorgaande route langs de Amstel richting Weesp. Het bekende café-restaurant De Ysbreeker stamt nog uit die tijd.

Gewild bij starters

Oud-Oost is een gewild gebied voor starters. Behalve in Weesperzijde, zijn de buurten gemengd en wonen er naast gezinnen met een laag inkomen, ook veel studenten en jongeren. In de Transvaalbuurt wonen veel grote gezinnen omdat de corporatiewoningen er vaak veel kamers hebben. Met 800 nieuwe koop- en huurwoningen in Oostpoort, het voormalige Oostergasfabriekterrein aan de Oranje Vrijstaatkade, is de woningvoorraad in deze buurt flink toegenomen.

Winkels en de Dappermarkt

In Oud-Oost heb je voor de dagelijkse boodschappen de keuze uit veel buurtsupers en supermarkten. Je vindt er ook de Dappermarkt om de hoek. Het is een goede en traditionele dagelijkse markt die ook veel mensen van buiten Oost trekt. In het nieuwe winkelcentrum Oostpoort hebben veel winkels van bekende ketens een vestiging. Voor leuke kleding, schoenen, verzorgingsproducten of elektronica hoeven bewoners van Oud-Oost nu de buurt niet meer uit.

Recreatie en cultuur

Het Oosterpark heeft een pierenbadje voor de kleintjes uit de buurt. De groene long van de buurt is recent mooi vernieuwd. Het leuke en leerzame Tropenmuseum is een van de markantste gebouwen van de Oosterparkbuurt. Rondom het Oosterpark en op het vernieuwde Beukenplein vind je hippe en traditionele cafés en restaurants. Ook aan de Weesperzijde met uitzicht op de Amstel zitten veel aantrekkelijke eetgelegenheden. De Wibautstraat heeft zich de laatste jaren van de ongezelligste straat van Amsterdam opgewerkt naar een van de hipste plekken. De club in het voormalige Trouwgebouw en de metamorfose van het Volkskrantgebouw tot het Volkshotel hebben daaraan bijgedragen. Met de komst van de nieuwe Amstelcampus krijgt deze straat met veel beton nog meer jong publiek.

Stadsdeel

Winkels, horeca en cultuur

Amsterdam Oost heeft misschien wel het meest gevarieerde winkelaanbod van de stad. In de Indische buurt, het gebied rond de Javastraat en de Dappermarkt, kun je eten vinden uit delen van de wereld. In het Oostelijk Havengebied ben je voor dagelijkse boodschappen aangewezen op winkelcentrum Brazilië. Op IJburg wordt het winkelaanbod steeds beter. In de Watergraafsmeer vind je een goed winkelaanbod aan de Middenweg. Met het nieuwe Oostpoort heeft Oost er een volwaardig winkelcentrum bij. De Oostelijke Handelskade is qua cultuur een interessante plek met Het Muziekgebouw aan het IJ, het Bimhuis en Pakhuis de Zwijger. In de buurt van het Oosterpark, op het Beukenplein zijn leuke café's te vinden. 

Vernieuwing

In het nieuwe Oostpoort in de Transvaalbuurt zijn 800 koop- en huurwoningen gerealiseerd. Echt groeien gaat de Watergraafsmeer met grote nieuwbouwprojecten als Amstelkwartier in Overamstel en Science Park. De meeste nieuwe woningen komen op Zeeburgereiland en op IJburg waar met de aanleg van Centrumeiland de tweede fase gestart is. Dit gebied breidt uit met de komst van 3.500 woningen tot 2025. 

Ligging en bereikbaarheid

Vanuit de meeste buurten in Oost ben je met de auto snel op de ringweg A10. Met drie NS stations: Amstelstation, Muiderpoort en Science Park zijn er genoeg opstappunten voor de trein. Oost beslaat een groot gebied en daarom lijkt de fiets onmisbaar. Voor de bewoners van IJburg is tram 26 de belangrijkste verbinding met het centrum. De fiets mag mee in de tram. Tramlijn 7 verbindt het Oostelijk Havengebied met het westelijk deel van de stad en vanuit de Watergraafsmeer brengt tram 19 je naar het centrum. Vanaf KNSM-eiland is er een pontje naar Noord.

Woningen in de buurt

Vrolikstraat 401-D

€ 375.000,- Kosten koper

Muntendamstraat 44

€ 600.000,- Kosten koper

Eerste Oosterparkstraat 192-C

€ 500.000,- Kosten koper