Ekingenstraat 74, Osdorp

€ 975,- Te huur
Ekingenstraat 74
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Royaal, licht, vrij gelegen driekamer appartement van circa 89 m2 op de vijfde verdieping met balkon op het westen en een berging in de onderbouw.

Het complex is gelegen in Osdorp en goed bereikbaar zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Er is gratis parkeergelegenheid voor de deur. Winkels, winkelcentrum Osdorpplein, veel restaurants, theater ‘De Meervaart’, het Sloterpark en de Sloterplas zijn gelegen op loopafstand. Met tram 1 om de hoek bent u binnen een mum van tijd op het Leidseplein in hartje Amsterdam.

Hoe gaat de bezichtiging in zijn werk:
Na registratie wordt u uitgenodigd voor de digitale bezichtiging. U ontvangt hiervoor op maandag 28 juni in de loop van de middag een mail met een link. U gaat dus niet naar de woning voor de bezichtiging.

Voor deze woning gelden de volgende voorwaarden:

  • U kunt naar aanleiding van de digitale bezichtiging de woning accepteren. Alleen de eerste kandidaat krijgt de gelegenheid om de woning in het echt te bezichtigen.
  • Huishoudinkomen gezamenlijk: maximaal € 63.238- bruto per jaar
  • Deze woning wordt toegewezen aan een stel of een klein gezin, is 1 á 2 volwassen met maximaal 1 kind.

Als u niet aan deze voorwaarden voldoet hoeft u zich aan te melden voor de bezichtiging.
De woning wordt (voorlopig) toegewezen aan een passende kandidaat. Zorg ervoor dat uw gegevens up-to-date zijn in het zoekerssysteem. Als er meerdere passende kandidaten zijn wordt er geloot tussen deze kandidaten.

 

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Nieuw-West
Buurt Osdorp
Adres Ekingenstraat 74
Postcode 1069 GV

Overdracht

Bruto huurprijs € 1.069,91
Netto huurprijs € 975,-
Servicekosten € 94,91
Status Te huur
Contractperiode Minimaal 12 maanden
Service abonnement Mogelijkheid tot het afsluiten van een serviceabonnement. Voor meer informatie kijk op aanbod.stadgenoot.nl/serviceabonnement

Bouw

Bouwjaar 1962
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging Aan doorgaande weg, Aan park, In centrum, In kindvriendelijke wijk, In woonwijk, Nabij scholen, Nabij winkelcentrum
Aantal kamers 3
Gebruikersoppervlakte circa 89 m2

Indeling

Woonlaag 5e verdieping
Vloerbedekking Nee
Soort woning Appartement
Type woning Galerijflat

Overig

Buitenruimtes Balkon
Berging Berging op begane grond
Verwarming CV-installatie
Lift Ja

Buurt

De weilanden rond de Osdorperweg herinneren aan het verleden als tuinbouwgebied. In 1960 betrokken de eerste bewoners de nieuwe huizen. Osdorp was de eerste van de vier westelijke tuinsteden waar werd geëxperimenteerd met hoogbouw.

Recreëren

Wie wil winkelen gaat naar het Osdorpplein. Daar vind je behalve de grote winkelketens ook buurtsupers, theater De Meervaart, lunchrooms en restaurants. Of je brengt een bezoekje aan de outletwinkels in Koopcentrum Akerpoort. De Sloterplas is onlangs uitgebreid met een zwemsteiger en een drijvend vlot, ideaal voor een verkoelende duik. Op de nieuwe oevertribune kun je genieten van de ondergaande zon of van de grote en kleine evenementen die hier elk jaar plaatsvinden. En voor wie dat toch te druk vindt; de Lutkemeerpolder is een zalig buitengebied voor de wandelaar en fietser.

Gevarieerd aanbod

In Tuinstad Osdorp stonden altijd veel corporatiewoningen. Door sloop en nieuwbouw neemt het aanbod koop- en vrije sectorhuurwoningen de laatste jaren toe. Zoals rond het Dijkgraafplein, waar nu ruime appartementen en eengezinswoningen staan. En na een geslaagd experiment met zelfbouwkavels in Geuzenveld, worden die nu hier ook geïntroduceerd.
Ook het gebied rond het Osdorpplein wordt grotendeels vernieuwd. Het horeca- en winkelaanbod wordt gevarieerder en er komen circa 1.300 woningen bij. In het Scheepvaartkwartier is zelfs een gracht gegraven met daaraan zeven nieuwe woontorens.

 

 

Stadsdeel

Na de oorlog werden er ten westen van de ringspoordijk zes ‘tuinsteden’ gebouwd; wijken met vriendelijke laagbouw, voor- en achtertuintjes, winkels, scholen, kerken en groen op loopafstand. Nieuw aan deze aanpak was dat de ontwerpers, Cornelis van Eesteren en Jacoba Mulder, wonen, werken (in de havens) en verkeer zoveel mogelijk gescheiden hielden. Stadsdeel Nieuw-West bestrijkt het hele gebied tussen de Haarlemmerweg in het Noorden en het Nieuwe Meer in het Zuiden en bestaat uit Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp, Slotervaart en Sloten-Nieuw Sloten-De Aker.

Winkels, horeca en cultuur

Een groot aanbod aan winkels vind je aan het Osdorpplein en Plein 40-45. Elk gebied heeft minstens één dagelijkse markt. In theater de Meervaart komen de grote landelijke voorstellingen langs. Sinds kort kun je er ook naar de film. Horeca, broedplaatsen, stadsboeren en festivals die Nieuw-West ontdekken, zetten dit gebied binnen en buiten de ring op de kaart. De Sloterplas was altijd al een bijzonder recreatiegebied voor hardlopers, watersporters en vissers. Met de vernieuwing van de Zuidwestoever, de bouw van een museumpaviljoen en de make-over van café Oostoever is er voor iedereen iets te doen.

Vernieuwing

Rondom de Ringspoorzone komt een hele nieuwe woonwijk. Ook in de bestaande wijken krijgt de verbetering van woningen, de woonomgeving en het winkelaanbod prioriteit. Een bijzonder geslaagd project is de Klusflat Klarenstraat. De particuliere renovatie van deze portiekflat kreeg de Amsterdamse Architectuurprijs.

Ligging

Alle buurten in Nieuw West zijn uitstekend bereikbaar vanaf de A10 en de Haarlemmerweg. De tramlijnen 1, 2, 13 en 17 brengen je snel overal in de stad. Met de NS-stations Sloterdijk en Lelylaan op fietsafstand ben je ook snel de stad uit. Tenslotte is er ook een groot nachtnet dat Nieuw-West verbindt met het centrum en omliggende plaatsen als Zaandam, Uithoorn en IJmuiden.

Woningen in de buurt

Bamberghof 22

€ 375.000,- Kosten koper

Parkeren in de buurt

Groenpad

€ 175,- Per maand

Klaas Katerstraat 164

€ 50,- Per maand