Hofwijckstraat 29-1, Oud-West/De Baarsjes

€ 880,- Te huur
Hofwijckstraat 29-1
Hofwijckstraat 29-1 Hofwijckstraat 29-1 Hofwijckstraat 29-1
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Nabij de Bos en Lommerweg en het Erasmuspark in Amsterdam West ligt het onlangs gerenoveerde complex aan de Hofwijck- en Lucellestraat. Hier bieden wij een vrijesectorwoning aan met 2 slaapkamers en een grootte van 59 m².
De laminaatvloer in de hele woning wordt ter overname aangeboden.

In deze levendige buurt vind je op loopafstand het Erasmuspark, winkelcentrum Bos en Lommerplein, scholen, crèches en sportfaciliteiten. Met de fiets sta je zo op het leuke Westergasterrein, geliefd om de vele activiteiten die hier plaatsvinden. De verbinding met het openbaar vervoer is uitstekend, met de auto ben je zo op de ringweg A10 of op de Haarlemmerweg.

Indeling
De woningen heeft een centrale hal die toegang geeft tot alle vertrekken. De woonkamer ligt aan de voorkant van de woning. De basis keuken en twee slaapkamers liggen aan de achterzijde. De basis badkamer is voorzien van een douche en wastafel. Separaat toilet. De woning beschikt over een balkon. In de onderbouw ligt de berging.

Voorzieningen
• Gezamenlijke binnentuin
• Groene energie via zonnepanelen
• Huismeester als aanspreekpunt
• Cameratoezicht in de berging

Hoe gaat de bezichtiging in zijn werk: 
Na registratie wordt u uitgenodigd voor de digitale bezichtiging. U ontvangt hiervoor op vrijdag 30 april 2021 in de loop van de dag een mail met een link. U gaat dus niet naar de woning voor de bezichtiging.

Voor deze woning gelden de volgende voorwaarden:

  • U kunt naar aanleiding van de digitale bezichtiging de woning accepteren. Alleen de eerste kandidaat krijgt de gelegenheid om de woning in het echt te bezichtigen.
  • Inkomen maximaal € 63.238,-- bruto per jaar .
  • Deze woning wordt toegewezen aan een klein gezin (= 1 of 2 volwassenen met maximaal 1 kind)

Als u niet aan deze voorwaarden voldoet hoeft u zich niet aan te melden voor de bezichtiging.
De woning wordt (voorlopig) toegewezen aan een passende kandidaat. Zorg ervoor dat uw gegevens up-to-date zijn in het zoekerssysteem. Als er meerdere passende kandidaten zijn wordt er geloot tussen deze kandidaten.

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel West
Buurt Oud-West/De Baarsjes
Adres Hofwijckstraat 29-1
Postcode 1055 GD

Overdracht

Bruto huurprijs € 902,85
Netto huurprijs € 880,-
Servicekosten € 22,85
Status Te huur
Contractperiode Minimaal 12 maanden
Service abonnement Mogelijkheid tot het afsluiten van een serviceabonnement. Voor meer informatie kijk op aanbod.stadgenoot.nl/serviceabonnement

Bouw

Bouwjaar 1942
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging In woonwijk, Nabij scholen, Nabij winkelcentrum
Aantal kamers 3
Gebruikersoppervlakte circa 59 m2

Indeling

Woonlaag 1e verdieping
Vloerbedekking Ja
Opmerking vloerbedekking laminaatvloer in de gehele woning wordt ter overname aangeboden!
Soort woning Appartement
Type woning Portiekflat

Overig

Buitenruimtes Balkon
Berging Berging op begane grond
Verwarming CV-installatie
Lift Nee

Buurt

In Oud-West en ook in De Baarsjes zijn de afgelopen 20 jaar veel huurwoningen verkocht. De meeste huishoudens bestaan uit één persoon, waaronder veel twintigers en dertigers.

Winkelen en uitgaan in De Baarsjes

De Jan Evertsenstraat is tegenwoordig een aantrekkelijke winkelstraat zonder de grote ketens en met een keur aan speciaalzaken. Het initiatief ‘Geef om de Jan Eef’ van buurtbewoners en -ondernemers heeft de straat nieuw leven ingeblazen. Ook vind je er nu allerlei leuke cafés en restaurants. Het vernieuwde Mercatorplein gaat hierin mee. Met het restaurant op het plein en de leuke speelfontein is het hier goed toeven. De dagelijkse markt in de Vespuccistraat weerspiegelt de wijk.

Recreatie en religie

Voor de zwemliefhebbers is er het Sportplaza Mercator, een met planten en struiken begroeid sportcomplex met 50-meterbad. Ook van buiten Oud-West en De Baarsjes komen gelovigen naar de enorme Westermoskee aan de Kostverlorenvaart in de Chassébuurt. Aan de andere kant van het water ligt er voor de jongste bewoners kinderboerderij en speeltuin De Zimmerhoeve. Het sfeervolle WG-terrein, dat voor een deel autovrij is, biedt onderdak aan kunstenaars, ateliers en galeries en is een dorpje in de buurt.

Oud-West: winkels, horeca en De Hallen

De Kinkerstraat is, net als andere delen van de Kinkerbuurt en de Da Costabuurt, in de jaren 80 deels nieuwgebouwd. Haaks op deze volkse straat met winkels van bekende ketens en veel zaken met culinaire producten uit alle windstreken, vind je de dagelijkse Ten Katemarkt. Om de hoek huist De Hallen in de voormalige tramremise. Met een bioscoop, de foodhallen, galeries en winkels trekt deze culturele hotspot meer bezoekers en allure naar de buurt. Veel hippe cafés, restaurants en winkels openen hun deuren. De nabijgelegen Bilderdijkstraat heeft een gedegen winkelassortiment. In de Jan Pieter Heijenstraat vind je een keur aan restaurants en leuke originele winkels. De Overtoom is een belangrijke toegangsweg naar het centrum, maar ook dé woonwinkelstraat van Amsterdam.

Stadsdeel

Winkels, horeca en cultuur

Steeds meer Amsterdammers ontdekken West als deel van de stad waar het goed toeven is. De cafés en restaurants in de buurt van de De Clerqstraat, de Bosboom Toussaintstraat en de Jan Evertsenstraat trekken allang niet meer alleen buurtbewoners. De Overtoom heeft zich ontwikkeld tot dé woonwinkelstraat van Amsterdam. De Kinkerstraat, Bilderdijkstraat, Jan van Galenstraat en Bos en Lommerweg zijn de bekende winkelstraten van West. Grote publiekstrekker is de voormalige tramremise De Hallen met een foodmarkt en bioscoop. Direct ernaast ligt de Ten Katestraat met een goede dagelijkse markt. Voor internationale cultuur is er Podium Mozaïek aan de Bos en Lommerweg. In de gebouwen van de mooie Westergasfabriek kun je terecht voor films, muziekoptredens en kunst.

Vernieuwing

Rondom de voetbalvelden van VVA/Spartaan net buiten de ringweg A10 verrees in Bos en Lommer de nieuwe wijk Laan van Spartaan met sport-, onderwijs- en zorgfaciliteiten en 1.000 nieuwe woningen. Met de bebouwing van de Houthavens breidt de Spaarndammerbuurt uit met maar liefst 2.700 woningen. Rond 2020 zit de grootschalige vernieuwing van de Kolenkit erop en zijn de 2.500 woningen vervangen door nieuwbouw of opgeknapt.

Ligging en bereikbaarheid

De NS-stations Sloterdijk en Lelylaan liggen in West, net als enkele bovengrondse metrostations. Verschillende tram- en buslijnen zorgen voor goede verbindingen met de rest van de stad, óók ‘s nachts. En met de auto is de westelijke ringweg nooit ver weg.