Iepenweg 18b, Oud-Oost

€ 1.053,- Verhuurd
Iepenweg 18b
Iepenweg 18b Iepenweg 18b Iepenweg 18b

Omschrijving

In de Oosterparkbuurt ligt deze fijne 3-kamer woning. Het appartement is 77 m2 groot en heeft een ruime woonkamer, een keuken met de mogelijkheid om je eettafel in te plaatsen. Verder een ruime slaapkamer aan de voorzijde en aan de achterzijde nog een kleinere. Het balkon is te bereiken vanuit de keuken en heeft uitzicht op een groen/speel-pleintje.
Er ligt een laminaatvloer welke ter overname wordt aangeboden, evenals de raambekleding (houten luxaflex).

Hoe gaat de bezichtiging in zijn werk:
Na registratie wordt u uitgenodigd voor de digitale bezichtiging. Deze ontvangt u dinsdag 19 januari.
U ontvangt hiervoor een mail met een link. U gaat dus niet naar de woning voor de bezichtiging. De woning is per direct beschikbaar.


Voor deze woning gelden de volgende voorwaarden:

  • U kunt de woning digitaal bezichtigen, alleen kandidaat nummer 1 krijgt de kans om de woning fysiek te bezichtigen.
  • Huishoudinkomen gezamenlijk is minimaal € 3.650,- per maand en maximaal 63.238,00 op jaarbasis
  • Deze woning wordt toegewezen aan een stel/klein gezin, dus 1 a 2 volwassen met 1 kind

Als u niet aan deze voorwaarden voldoet hoeft u zich niet aan te melden voor de bezichtiging.
De woning wordt (voorlopig) toegewezen aan een passende kandidaat. Zorg ervoor dat uw gegevens up-to-date zijn in het zoekerssysteem. Als er meerdere passende kandidaten zijn wordt er geloot tussen deze kandidaten.

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Oost
Buurt Oud-Oost
Adres Iepenweg 18b
Postcode 1091 JM

Overdracht

Bruto huurprijs € 1.073,36
Netto huurprijs € 1.053,-
Servicekosten € 20,36
Status Verhuurd
Contractperiode Minimaal 12 maanden
Service abonnement Mogelijkheid tot het afsluiten van een serviceabonnement. Voor meer informatie kijk op aanbod.stadgenoot.nl/serviceabonnement

Bouw

Bouwjaar 1990
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging In woonwijk, Nabij scholen, Nabij winkelcentrum
Aantal kamers 3
Gebruikersoppervlakte circa 77 m2

Indeling

Woonlaag 1e verdieping
Vloerbedekking Ja
Opmerking vloerbedekking laminaatvloer wordt ter overname aangeboden
Soort woning Appartement
Type woning Herenhuis
Portiekflat

Overig

Buitenruimtes Balkon
Berging Berging op begane grond
Verwarming CV-installatie
Lift Nee

Buurt

Oud-Oost is, als een van de eerste wijken buiten het centrum, grotendeels gebouwd aan het begin van de 20ste eeuw. In de jaren 80 is er veel gesloopt en nieuwgebouwd, vooral in de buurt rondom de Dappermarkt. Architect Berlage maakte het ontwerp voor de Transvaalbuurt die in de jaren 20 tot stand kwam. In deze wijk is niet gesloopt, maar vooral gerenoveerd. De Weesperzijde met haar monumentale panden is al in de 17e eeuw ontstaan. Toen de Watergraafsmeer werd drooggelegd was dit de doorgaande route langs de Amstel richting Weesp. Het bekende café-restaurant De Ysbreeker stamt nog uit die tijd.

Gewild bij starters

Oud-Oost is een gewild gebied voor starters. Behalve in Weesperzijde, zijn de buurten gemengd en wonen er naast gezinnen met een laag inkomen, ook veel studenten en jongeren. In de Transvaalbuurt wonen veel grote gezinnen omdat de corporatiewoningen er vaak veel kamers hebben. Met 800 nieuwe koop- en huurwoningen in Oostpoort, het voormalige Oostergasfabriekterrein aan de Oranje Vrijstaatkade, is de woningvoorraad in deze buurt flink toegenomen.

Winkels en de Dappermarkt

In Oud-Oost heb je voor de dagelijkse boodschappen de keuze uit veel buurtsupers en supermarkten. Je vindt er ook de Dappermarkt om de hoek. Het is een goede en traditionele dagelijkse markt die ook veel mensen van buiten Oost trekt. In het nieuwe winkelcentrum Oostpoort hebben veel winkels van bekende ketens een vestiging. Voor leuke kleding, schoenen, verzorgingsproducten of elektronica hoeven bewoners van Oud-Oost nu de buurt niet meer uit.

Recreatie en cultuur

Het Oosterpark heeft een pierenbadje voor de kleintjes uit de buurt. De groene long van de buurt is recent mooi vernieuwd. Het leuke en leerzame Tropenmuseum is een van de markantste gebouwen van de Oosterparkbuurt. Rondom het Oosterpark en op het vernieuwde Beukenplein vind je hippe en traditionele cafés en restaurants. Ook aan de Weesperzijde met uitzicht op de Amstel zitten veel aantrekkelijke eetgelegenheden. De Wibautstraat heeft zich de laatste jaren van de ongezelligste straat van Amsterdam opgewerkt naar een van de hipste plekken. De club in het voormalige Trouwgebouw en de metamorfose van het Volkskrantgebouw tot het Volkshotel hebben daaraan bijgedragen. Met de komst van de nieuwe Amstelcampus krijgt deze straat met veel beton nog meer jong publiek.

Stadsdeel

Winkels, horeca en cultuur

Amsterdam Oost heeft misschien wel het meest gevarieerde winkelaanbod van de stad. In de Indische buurt, het gebied rond de Javastraat en de Dappermarkt, kun je eten vinden uit delen van de wereld. In het Oostelijk Havengebied ben je voor dagelijkse boodschappen aangewezen op winkelcentrum Brazilië. Op IJburg wordt het winkelaanbod steeds beter. In de Watergraafsmeer vind je een goed winkelaanbod aan de Middenweg. Met het nieuwe Oostpoort heeft Oost er een volwaardig winkelcentrum bij. De Oostelijke Handelskade is qua cultuur een interessante plek met Het Muziekgebouw aan het IJ, het Bimhuis en Pakhuis de Zwijger. In de buurt van het Oosterpark, op het Beukenplein zijn leuke café's te vinden. 

Vernieuwing

In het nieuwe Oostpoort in de Transvaalbuurt zijn 800 koop- en huurwoningen gerealiseerd. Echt groeien gaat de Watergraafsmeer met grote nieuwbouwprojecten als Amstelkwartier in Overamstel en Science Park. De meeste nieuwe woningen komen op Zeeburgereiland en op IJburg waar met de aanleg van Centrumeiland de tweede fase gestart is. Dit gebied breidt uit met de komst van 3.500 woningen tot 2025. 

Ligging en bereikbaarheid

Vanuit de meeste buurten in Oost ben je met de auto snel op de ringweg A10. Met drie NS stations: Amstelstation, Muiderpoort en Science Park zijn er genoeg opstappunten voor de trein. Oost beslaat een groot gebied en daarom lijkt de fiets onmisbaar. Voor de bewoners van IJburg is tram 26 de belangrijkste verbinding met het centrum. De fiets mag mee in de tram. Tramlijn 7 verbindt het Oostelijk Havengebied met het westelijk deel van de stad en vanuit de Watergraafsmeer brengt tram 19 je naar het centrum. Vanaf KNSM-eiland is er een pontje naar Noord.

Woningen in de buurt

Eerste Oosterparkstraat 156 H

€ 335.000,- Kosten koper

Derde Oosterparkstraat 323

€ 500.000,- Kosten koper