Jozef Israelskade 414, De Pijp/Rivierenbuurt

€ 1.200,- Te huur
Jozef Israelskade 414
Jozef Israelskade 414 Jozef Israelskade 414 Jozef Israelskade 414
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Dit 4-kamer appartement is gelegen in de zeer populaire 'De Pijp' in Amsterdam-Zuid, met vele hippe uitgaansgelegenheden, leuke winkels, het Marie Heinekenplein, de Albert Cuypmarkt, het Gerard Douplein, de vernieuwde Ferdinand Bolstraat en de Ceintuurbaan. Diverse musea en het Concertgebouw liggen op loopafstand. Per fiets ben je binnen een paar minuten in het centrum, in het Vondelpark of bij het Rai Congrescentrum. De locatie is zeer centraal en vergeet vooral de Noord-Zuidlijn niet, station De Pijp is om de hoek. Binnen zes minuten ben je op Amsterdam Centraal of de Zuidas!

Indeling
Deze hoekwoning (65 m2) op de begane grond heeft 3 slaapkamers en de dichte keuken geeft toegang tot het terras. Via de hal kom je in de 2 slaapkamers, de badkamer, toilet en dichte keuken. De woonkamer (ensuite) geeft ook toegang tot het terras.

Bereikbaarheid
De bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer zijn zeer goed door de centrale ligging van de woning. De Ring A10 is met de auto vlot bereikbaar, diverse tram- en buslijnen liggen op loopafstand. U kunt winkelen in de van Baerlestraat, de PC Hooftstraat, op de Albert Cuypmarkt en in de nabij gelegen straatjes. Het Vondelpark en het Sarphatipark liggen ook om de hoek.

Hoe gaat de bezichtiging in zijn werk:
Na registratie wordt u uitgenodigd voor de digitale bezichtiging. Deze ontvangt u op dinsdag 15 juni 2021 in de loop van de dag. U ontvangt hiervoor een mail met een link. U gaat dus niet naar de woning voor de bezichtiging.

Voor deze woning gelden de volgende voorwaarden:

  • U kunt uitsluitend digitaal bezichtigen en accepteert de woning op basis van deze bezichtiging. Alleen de eerste kandidaat mag de woning in het echt bezichtigen.
  • Huishoudinkomen gezamenlijk: minimaal € 4.200,00 bruto per maand
  • Deze woning wordt toegewezen aan een gezin (is 1 of 2 volwassenen met maximaal 2 kinderen, geen Friends).

Als u niet aan deze voorwaarden voldoet hoeft u zich niet aan te melden voor de bezichtiging.
De woning wordt (voorlopig) toegewezen aan een passende kandidaat. Zorg ervoor dat uw gegevens up-to-date zijn in het zoekerssysteem. Als er meerdere passende kandidaten zijn wordt er geloot tussen deze kandidaten.

De woning is per direct beschikbaar.

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Zuid
Buurt De Pijp/Rivierenbuurt
Adres Jozef Israelskade 414
Postcode 1074 ST

Overdracht

Bruto huurprijs € 1.212,71
Netto huurprijs € 1.200,-
Servicekosten € 12,71
Status Te huur
Contractperiode Minimaal 12 maanden
Service abonnement Mogelijkheid tot het afsluiten van een serviceabonnement. Voor meer informatie kijk op aanbod.stadgenoot.nl/serviceabonnement

Bouw

Bouwjaar 1925
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging In woonwijk
Aantal kamers 4
Gebruikersoppervlakte circa 65 m2

Indeling

Woonlaag Begane grond
Vloerbedekking Nee
Soort woning Appartement
Type woning Hoekwoning
Portiekflat
Benedenwoning

Overig

Buitenruimtes Achtertuin
Berging Berging op begane grond
Verwarming CV-installatie
Lift Nee

Buurt

Gevarieerd woningaanbod

De Pijp is een typisch 19de eeuwse wijk met gesloten bouwblokken en smalle straten. De woningen zijn klein. Dat verklaart waarom De Pijp opvallend veel eenpersoonshuishoudens telt. Vaak zijn dat twintigers en dertigers die voor hun studie en werk naar Amsterdam zijn verhuisd. De Nieuwe Pijp is rustiger is dan de Oude Pijp en wordt omgeven door de Boerenwetering, de Amstel en het Amstelkanaal.
De woningen in de  Rivierenbuurt die bestaat uit de Scheldebuurt, de Rijnbuurt en de IJsselbuurt zijn  groter dan de woningen in de Pijp. De Diamantbuurt is net als de Rivierenbuurt ontworpen in de stijl van de Amsterdamse School. 

Winkels en horeca

De Oude Pijp heeft na de Burgwallen in Stadsdeel Centrum de grootste concentratie cafés, restaurants en winkels. Dankzij de komst van de Noord/Zuidlijn hebben zich ook de bekende modeketens in de Pijp gevestigd. Naast de Ferdinand Bolstraat en de Van Woustraat is er de Gerard Doustraat waar binnen korte tijd een hele reeks kleine conceptstores, kledingwinkels, delicatessenwinkels en horecazaken is neergestreken. De Gerard Doustraat werd al vergeleken met de 9 Straatjes. En dan is er natuurlijk nog zes dagen in de week de Albert Cuyp die goed is voor 5 tot 6 miljoen bezoekers per jaar. In de Rivierenbuurt zijn de Rijnstraat, de Maasstraat en de Scheldestraat de straten waar het goed winkelen, eten en borrelen is. Een hotspot in de Scheldebuurt is Strandzuid. Op dit stadsstrand gelegen tussen de RAI en het fraaie Beatrixpark is het in het zomerseizoen goed loungen.

Groen rustpunt in dynamische wijk

Van het gerenoveerde Sarphatipark wordt door de omwonenden in de Pijp druk gebruik gemaakt. Op mooie zomerdagen zijn alle bankjes bezet. Voor de kinderen is er de speelplaats en voor de geveltuinfans is er het Groengemaal met een kwekerij waar planten uit de eigen geveltuin kunnen worden geruild.

Stadsdeel

Plan Zuid

In het begin van de 20ste eeuw ontwierp architect Berlage het stedenbouwkundig plan voor Amsterdam-Zuid, ook wel Plan Zuid genoemd. Nieuw Zuid kwam tussen 1917 en 1925 tot stand. De Diamantbuurt, de Rivierenbuurt, maar ook de Apollobuurt en de Stadionbuurt maken hier deel van uit. De meeste panden zijn in de karakteristieke Amsterdamse School stijl gebouwd. 

Cultuur, winkelen en uitgaan

Het museumkwartier met het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw is niet alleen het culturele hart van Oud-Zuid, maar van heel Amsterdam en een van de grootste toeristische trekpleisters van ons land.
De toch al drukbezochte Albert Cuypmarkt, Ferdinand Bolstraat, Van Woustraat en de trendy Gerard Doustraat met hun enorm gevarieerde winkel- en horeca-aanbod trekken met de komst van de Noord/Zuidlijn nog meer winkelend publiek. In de PC Hooftstraat, Beethovenstraat en Cornelis Schuytstraat vind je het neusje van de zalm op shoppinggebied.

Duizenden nieuwe woningen

De Zuidas is de komende jaren de grootste bouwlocatie van Amsterdam. Op de Zuidas wordt volop gebouwd. Dat moet tegen 2020 2.000 nieuwe woningen opleveren. Ook dan zal het bouwen niet stoppen, want er is tot 2040 nog eens ruimte voor maar liefst 8.000 tot 9.000 nieuwe woningen komt. Voor het Havenstraatterrein Schinkelzone staat een gemengd woon-werkgebied gepland met ongeveer 500 woningen. Verder wordt er veel woningbouw verwacht in het Kenniskwartier (bij de VU).

Ligging en bereikbaarheid

Met de trein sta je vanaf de NS stations Amsterdam RAI en Zuid binnen tien tot vijftien minuten op Schiphol. Via station Amsterdam Zuid rijdt de Intercity naar Heerlen, Enschede, Nijmegen, Groningen en Den Haag Centraal. Met de komst van de Noord/Zuidlijn is er via station Zuid een nog betere aansluiting op het openbaar vervoer in de regio en de rest van het land. Naar verwachting zullen er 75.000 reizigers per dag gebruik maken van station Zuid. Via de ring zijn alle delen van Stadsdeel Zuid met eigen vervoer goed bereikbaar. De parkeerdruk is hoog, vooral in De Pijp, Rivierenbuurt en Hoofddorppleinbuurt. De wachttijd voor een parkeervergunning in Stadsdeel Zuid is twee tot zes maanden.