Lederambachtstraat 148, Osdorp

€ 780,- Te huur
Lederambachtstraat 148
Lederambachtstraat 148 Lederambachtstraat 148 Lederambachtstraat 148
error_outline

Vanwege de maatregelen om het coronavirus te bestrijden zullen er in elk geval tot en met 6 april geen bezichtigingen zijn. Ook het tekenen van contracten wordt zoveel mogelijk uitgesteld.

Omschrijving

Deze woning wordt toegewezen aan een klein gezin (1 of 2 volwassenen met maximaal 1 kind) met een inkomen tot € 61.707,--

Wonen in de stad, in het groenste stadsdeel van Amsterdam en toch maar 20 minuten van het centrum, ondenkbaar ? Nee, deze biedt het allemaal.
Dit 3-kamerappartement ligt op de vijfde verdieping. Vanuit het complex bent u snel in het gezellige centrum van Osdorp, dé hotspot van Amsterdam-West met het veelzijdige winkelaanbod aan het Osdorpplein. 

Indeling
Op de vijfde verdieping treft u entree en gang, ruime woonkamer met open basis keuken, twee slaapkamers. Basis badkamer met douche en toilet. Berging in de onderbouw. Geen buitenruimte.

Bereikbaarheid
De uitvalswegen A4, A9 en A10 bereikt u binnen enkele minuten met de auto. Via verschillende tram- en buslijnen zijn de binnenstad en Schiphol binnen handbereik. Het uitgebreide winkelcentrum Osdorpplein ligt op loopafstand. Culinair laat u zich verwennen in de cafés, restaurants, brasserieën en lunchrooms. Elke dinsdag raakt u geïnspireerd tijdens een bezoek aan de vele kraampjes van de warenmarkt in Tussen Meer.

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Nieuw-West
Buurt Osdorp
Adres Lederambachtstraat 148
Postcode 1069 HK

Overdracht

Bruto huurprijs € 873,80
Netto huurprijs € 780,-
Servicekosten € 93,80
Status Te huur
Contractperiode Minimaal 12 maanden
Service abonnement Mogelijkheid tot het afsluiten van een serviceabonnement. Voor meer informatie kijk op aanbod.stadgenoot.nl/serviceabonnement

Bouw

Bouwjaar 1962
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging In woonwijk, Nabij scholen, Nabij winkelcentrum
Aantal kamers 3
Gebruikersoppervlakte circa 74 m2

Indeling

Woonlaag 5e verdieping
Vloerbedekking Nee
Soort woning Appartement
Type woning Galerijflat

Overig

Berging Berging op begane grond
Verwarming CV-installatie
Lift Nee

Buurt

De weilanden rond de Osdorperweg herinneren aan het verleden als tuinbouwgebied. In 1960 betrokken de eerste bewoners de nieuwe huizen. Osdorp was de eerste van de vier westelijke tuinsteden waar werd geëxperimenteerd met hoogbouw.

Recreëren

Wie wil winkelen gaat naar het Osdorpplein. Daar vind je behalve de grote winkelketens ook buurtsupers, theater De Meervaart, lunchrooms en restaurants. Of je brengt een bezoekje aan de outletwinkels in Koopcentrum Akerpoort. De Sloterplas is onlangs uitgebreid met een zwemsteiger en een drijvend vlot, ideaal voor een verkoelende duik. Op de nieuwe oevertribune kun je genieten van de ondergaande zon of van de grote en kleine evenementen die hier elk jaar plaatsvinden. En voor wie dat toch te druk vindt; de Lutkemeerpolder is een zalig buitengebied voor de wandelaar en fietser.

Gevarieerd aanbod

In Tuinstad Osdorp stonden altijd veel corporatiewoningen. Door sloop en nieuwbouw neemt het aanbod koop- en vrije sectorhuurwoningen de laatste jaren toe. Zoals rond het Dijkgraafplein, waar nu ruime appartementen en eengezinswoningen staan. En na een geslaagd experiment met zelfbouwkavels in Geuzenveld, worden die nu hier ook geïntroduceerd.
Ook het gebied rond het Osdorpplein wordt grotendeels vernieuwd. Het horeca- en winkelaanbod wordt gevarieerder en er komen circa 1.300 woningen bij. In het Scheepvaartkwartier is zelfs een gracht gegraven met daaraan zeven nieuwe woontorens.

Bewoners

In Osdorp wonen relatief veel ouderen, vooral richting de Sloterplas. Het zijn vaak bewoners van het eerste uur die dol zijn op hun buurt. Door de vele nieuwbouw komen er ook weer veel jonge gezinnen bij. In vergelijking met de andere tuinsteden wonen er minder mensen van niet-westerse herkomst en meer kinderen en jongeren.

 

Stadsdeel

Na de oorlog werden er ten westen van de ringspoordijk zes ‘tuinsteden’ gebouwd; wijken met vriendelijke laagbouw, voor- en achtertuintjes, winkels, scholen, kerken en groen op loopafstand. Nieuw aan deze aanpak was dat de ontwerpers, Cornelis van Eesteren en Jacoba Mulder, wonen, werken (in de havens) en verkeer zoveel mogelijk gescheiden hielden. Stadsdeel Nieuw-West bestrijkt het hele gebied tussen de Haarlemmerweg in het Noorden en het Nieuwe Meer in het Zuiden en bestaat uit Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp, Slotervaart en Sloten-Nieuw Sloten-De Aker.

Bewoners

Nieuw-West heeft 146.700 inwoners en telt 148 verschillende nationaliteiten. Gemiddeld wonen er veel meer gezinnen, en daarmee ook meer jongeren. Met de woningnood binnen de ring, is Nieuw-West in opmars. Veel studenten en jonge gezinnen kiezen voor het groen en de ruimte. Het zijn vaak die nieuwe bewoners die alle ontwikkelingen in Nieuw-West nauwgezet volgen en zoals in het geval van NiceNieuwWest.nl zelf een buurtsite starten.

Winkels, horeca en cultuur

Een groot aanbod aan winkels vind je aan het Osdorpplein en Plein 40-45. Elk gebied heeft minstens één dagelijkse markt. In theater de Meervaart komen de grote landelijke voorstellingen langs. Sinds kort kun je er ook naar de film. Horeca, broedplaatsen, stadsboeren en festivals die Nieuw-West ontdekken, zetten dit gebied binnen en buiten de ring op de kaart. De Sloterplas was altijd al een bijzonder recreatiegebied voor hardlopers, watersporters en vissers. Met de vernieuwing van de Zuidwestoever, de bouw van een museumpaviljoen en de make-over van café Oostoever is er voor iedereen iets te doen.

Vernieuwing

Rondom de Ringspoorzone komt een hele nieuwe woonwijk. Ook in de bestaande wijken krijgt de verbetering van woningen, de woonomgeving en het winkelaanbod prioriteit. Een bijzonder geslaagd project is de Klusflat Klarenstraat. De particuliere renovatie van deze portiekflat kreeg de Amsterdamse Architectuurprijs.

Ligging

Alle buurten in Nieuw West zijn uitstekend bereikbaar vanaf de A10 en de Haarlemmerweg. De tramlijnen 1, 2, 13 en 17 brengen je snel overal in de stad. Met de NS-stations Sloterdijk en Lelylaan op fietsafstand ben je ook snel de stad uit. Tenslotte is er ook een groot nachtnet dat Nieuw-West verbindt met het centrum en omliggende plaatsen als Zaandam, Uithoorn en IJmuiden.

Parkeren in de buurt

Ferdinant Spitstraat 21

€ 40,- Per maand

Borrendammehof 20

€ 175,- Per maand

Geer Ban 169

€ 37,50 Per maand