Piri Reisplein 77, Oud-West/De Baarsjes

€ 1.250,- Te huur
Piri Reisplein 77
Piri Reisplein 77 Piri Reisplein 77 Piri Reisplein 77
error_outline

Vanwege de maatregelen om het coronavirus te bestrijden zullen er in elk geval tot en met 6 april geen bezichtigingen zijn. Ook het tekenen van contracten wordt zoveel mogelijk uitgesteld.

Omschrijving

Deze woning wordt toegewezen aan een stel óf een klein gezin. Is 1 of 2 volwassenen met 1 kind. Gezamenlijk inkomen minimaal € 61.707,00 bruto per jaar. Geen Friends!

Als u hier niet aan voldoet heeft reageren geen zin.

Mooie, energiezuinige 3 kamer woning gelegen op de tweede verdieping van een modern complex gebouwd in 2011.

Het wooncomplex aan het Piri Reisplein werd in 2011 gebouwd onder architectuur (Breitman & Breitman) in de stijl van de Amsterdamse School. Het opvallende complex is gebouwd met aandacht voor detail, de groene stalen lateien boven de patiodeuren, de smeedijzeren Franse balkons en weelderige zinkgoten. Het complex bestaat uit woningen, ondergrondse parkeerplaatsen, restaurants, een fitnessruimte en het designhotel HotelNotHotel.

Indeling:

Het appartement heeft een ruime woonkamer met open keuken. Vanuit de woonkamer uitzicht op de Witte de Withstraat. Er zijn twee slaapkamers. De keuken is voorzien van standaard Bruynzeel keukenblok zonder apparatuur. Er is een ruime badkamer met wastafels en douchhoek. Het toilet is separaat. De inpandige berging heeft een wasmachine aansluiting. Op de begane grond bevindt zich een extra berging ( 4m2).

De huidige bewoner biedt de laminaatvloer in woonkamer. Hal en keuken ter overname aan evenals diverse roerende zaken zoals; koelkast en gaskooktoestel.

Bereikbaarheid:

Het Piri Reisplein is centraal gelegen in De Baarsjes te Amsterdam West, om de hoek van de gezellige J.P. Heijestraat met een scala aan winkels en vele leuke cafés en restaurants. Op loopafstand vind je de Overtoom, het Vondelpark, het Rembrandtpark, de Ten Kate markt en de Foodhallen, voor je dagelijkse boodschappen kun je naar de winkels en supermarkten. 

Het pand is zeer goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer, trams en bussen, als met de auto. Via de vele wegen (Surinameplein, Postjesweg, Hoofdweg) heeft u een snelle verbinding met de ringweg A10, de A4, de Zuid-as en het centrum. Schiphol is met de auto in 15 minuten en met het openbaar vervoer in 25 minuten te bereiken. Betaald parkeren op de openbare weg, kijk voor tarieven en voorwaarden voor eventuele parkeervergunning op de site van de gemeente Amsterdam.

Interesse?

Als woningzoeker kun je via onze website aanbod.stadgenoot.nl/woningen/huuraanbod een zoekprofiel aanmaken én beheren. Dit kan onder het kopje ‘Mijn account’. Iedereen die passend is en in ons systeem geregistreerd staat ontvangen een e-mail. Na de inschrijving van 20 mensen sluit de inschrijving. Zodra de inschrijving voor deze woning vol is, kunnen wij je voor deze woning niet meer uitnodigen.

Als je een match hebt moet je aangeven of je aanwezig zal zijn op de bezichtiging. De inschrijving sluit wanneer het maximaal aantal geïnteresseerden zijn ingeschreven. Mocht dit zo zijn dan kunnen wij je helaas niet meer uitnodigen.

De woning is per direct beschikbaar.

 

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel West
Buurt Oud-West/De Baarsjes
Adres Piri Reisplein 77
Postcode 1057 KH

Overdracht

Bruto huurprijs € 1.289,08
Netto huurprijs € 1.250,-
Servicekosten € 39,08
Status Te huur
Contractperiode Minimaal 12 maanden
Service abonnement Mogelijkheid tot het afsluiten van een serviceabonnement. Voor meer informatie kijk op aanbod.stadgenoot.nl/serviceabonnement

Bouw

Bouwjaar 2011
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging Aan park, Nabij scholen, Nabij winkelcentrum
Aantal kamers 3
Gebruikersoppervlakte circa 83 m2

Indeling

Woonlaag 1e verdieping
Vloerbedekking Nee
Soort woning Appartement
Type woning Galerijflat

Overig

Berging Berging op begane grond
Verwarming CV-installatie
Lift Ja

Buurt

In Oud-West en ook in De Baarsjes zijn de afgelopen 20 jaar veel huurwoningen verkocht waardoor ook andere groepen bewoners zich hier konden vestigen. De meeste huishoudens bestaan uit één persoon, waaronder veel twintigers en dertigers.

Winkelen en uitgaan in De Baarsjes

De Jan Evertsenstraat is tegenwoordig een aantrekkelijke winkelstraat zonder de grote ketens en met een keur aan speciaalzaken. Het initiatief ‘Geef om de Jan Eef’ van buurtbewoners en -ondernemers heeft de straat nieuw leven ingeblazen. Ook vind je er nu allerlei leuke cafés en restaurants. Het vernieuwde Mercatorplein gaat hierin mee. Met het restaurant op het plein en de leuke speelfontein is het hier goed toeven. De dagelijkse markt in de Vespuccistraat weerspiegelt het rustige multiculturele leven in deze wijk.

Recreatie en religie

Voor de zwemliefhebbers is er het Sportplaza Mercator, een met planten en struiken begroeid sportcomplex met 50-meterbad. Ook van buiten Oud-West en De Baarsjes komen gelovigen naar de enorme Westermoskee aan de Kostverlorenvaart in de Chassébuurt. Aan de andere kant van het water ligt er voor de jongste bewoners kinderboerderij en speeltuin De Zimmerhoeve. Het sfeervolle WG-terrein, dat voor een deel autovrij is, biedt onderdak aan kunstenaars, ateliers en galeries en is een dorpje in de buurt.

Oud-West: winkels, horeca en De Hallen

De Kinkerstraat is, net als andere delen van de Kinkerbuurt en de Da Costabuurt, in de jaren 80 deels nieuwgebouwd. Haaks op deze volkse straat met winkels van bekende ketens en veel zaken met culinaire producten uit alle windstreken, vind je de dagelijkse Ten Katemarkt. Om de hoek huist De Hallen in de voormalige tramremise. Met een bioscoop, de foodhallen, galeries en winkels trekt deze culturele hotspot meer bezoekers en allure naar de buurt. Veel hippe cafés, restaurants en winkels openen hun deuren. De nabijgelegen Bilderdijkstraat heeft een gedegen winkelassortiment. In de Jan Pieter Heijenstraat vind je een keur aan restaurants en leuke originele winkels. De Overtoom is een belangrijke toegangsweg naar het centrum, maar ook dé woonwinkelstraat van Amsterdam.

Stadsdeel

Winkels, horeca en cultuur

Steeds meer Amsterdammers ontdekken West als deel van de stad waar het goed toeven is. De cafés en restaurants in de buurt van de De Clerqstraat, de Bosboom Toussaintstraat en de Jan Evertsenstraat trekken allang niet meer alleen buurtbewoners. De Overtoom heeft zich ontwikkeld tot dé woonwinkelstraat van Amsterdam. De Kinkerstraat, Bilderdijkstraat, Jan van Galenstraat en Bos en Lommerweg zijn de bekende winkelstraten van West. Grote publiekstrekker is de voormalige tramremise De Hallen met een foodmarkt en bioscoop. Direct ernaast ligt de Ten Katestraat met een goede dagelijkse markt. Voor internationale cultuur is er Podium Mozaïek aan de Bos en Lommerweg. In de gebouwen van de mooie Westergasfabriek kun je terecht voor films, muziekoptredens en kunst.

Bewoners

Woningen in West zijn klein vergeleken bij andere delen van de stad. 60 Procent is niet groter dan 60 vierkante meter. Er wonen in dit stadsdeel dan ook relatief minder gezinnen dan in Nieuw-West, Zuidoost of Noord. Opvallend is dat er in de groep 18-24-jarigen, vaak studenten, veel meer jonge vrouwen dan mannen in West wonen.

Vernieuwing

Rondom de voetbalvelden van VVA/Spartaan net buiten de ringweg A10 verrees in Bos en Lommer de nieuwe wijk Laan van Spartaan met sport-, onderwijs- en zorgfaciliteiten en 1.000 nieuwe woningen. Met de bebouwing van de Houthavens breidt de Spaarndammerbuurt uit met maar liefst 2.700 woningen. Rond 2020 zit de grootschalige vernieuwing van de Kolenkit erop en zijn de 2.500 woningen van deze voormalige probleemwijk vervangen door nieuwbouw of opgeknapt.

Ligging en bereikbaarheid

De NS-stations Sloterdijk en Lelylaan liggen in West, net als enkele bovengrondse metrostations. Verschillende tram- en buslijnen zorgen voor goede verbindingen met de rest van de stad, óók ‘s nachts. En met de auto is de westelijke ringweg nooit ver weg.