Rapenburgerstraat 42, Centrum Oost

€ 1.500,- Te huur
Rapenburgerstraat 42
Rapenburgerstraat 42 Rapenburgerstraat 42 Rapenburgerstraat 42
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Centrum-oost

Wonen op loopafstand van het gezellige Waterlooplein en de gezellige Plantage buurt, inclusief binnentuin en een balkon op het westen. Onmogelijk? Nee. Kijk dan maar eens naar deze woning aan de Rapenburgerstraat.
Dit 3-kamer appartement van ca. 76 m² ligt op de tweede verdieping in stadsdeel het Centrum-oost.

Indeling
De ruime woonkamer met open keuken ligt aan de voorkant van de woning. Aan de achterkant liggen twee slaapkamers en het balkon op het westen. Vanaf het balkon heeft u uitzicht op de binnentuin. De badkamer en het toilet liggen aan de hal. De berging is in de kelder.

Bereikbaarheid
De woning ligt dichtbij het Centraal Station. Hierdoor zijn de openbaarvervoervoorzieningen uitstekend. Ook zit u zo op de Ring Noord. De woning ligt in een prachtig stukje van de Amsterdamse binnenstad op een paar minuten lopen van het Waterlooplein en aangrenzende Joden Breestraat, waar je talloze winkels kunt vinden. Ook de Nieuwmarkt met zijn vele gezellige cafe's ligt op fietsafstand.

Hoe gaat de bezichtiging in zijn werk:
Na registratie wordt u uitgenodigd voor de digitale bezichtiging. Deze ontvangt in de loop van maandag 15 maart 2021. U ontvangt hiervoor een mail met een link. U gaat dus niet naar de woning voor de bezichtiging.

Voor deze woning gelden de volgende voorwaarden:

  • U kunt uitsluitend digitaal bezichtigen en accepteert de woning op basis van deze bezichtiging. Alleen de eerste kandidaat mag de woning in het echt bezichtigen.
  • Huishoudinkomen gezamenlijk: minimaal € 5.250,- bruto per maand
  • Deze woning wordt toegewezen aan een stel met maximaal 1 kind, (geen Friends).

Als u niet aan deze voorwaarden voldoet hoeft u zich niet aan te melden voor de bezichtiging.
De woning wordt (voorlopig) toegewezen aan een passende kandidaat. Zorg ervoor dat uw gegevens up-to-date zijn in het zoekerssysteem. Als er meerdere passende kandidaten zijn wordt er geloot tussen deze kandidaten.

De woning is per direct beschikbaar.

 

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Centrum
Buurt Centrum Oost
Adres Rapenburgerstraat 42
Postcode 1011 MK

Overdracht

Bruto huurprijs € 1.522,10
Netto huurprijs € 1.500,-
Servicekosten € 22,10
Status Te huur
Contractperiode Minimaal 12 maanden
Service abonnement Mogelijkheid tot het afsluiten van een serviceabonnement. Voor meer informatie kijk op aanbod.stadgenoot.nl/serviceabonnement

Bouw

Bouwjaar 1997
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging In centrum
Aantal kamers 3
Gebruikersoppervlakte circa 79 m2

Indeling

Woonlaag 2e verdieping
Vloerbedekking Nee
Soort woning Appartement
Type woning Tussenwoning
Portiekflat

Overig

Buitenruimtes Balkon
Berging Berging in souterrain
Verwarming Stadsverwarming
Lift Nee

Buurt

In de jaren 70 boden de bewoners van de Nieuwmarktbuurt stevig verzet tegen de komst van de metro, omdat daar veel panden voor gesloopt moesten worden. De metro kwam er toch en dat verklaart de vele jaren tachtig nieuwbouwwoningen in deze buurt, de meeste in het bezit van corporaties. De kleine dagelijkse markt op de Nieuwmarkt trekt zowel buurtbewoners als toeristen. Op het Waterlooplein is de bekende vlooienmarkt te bezoeken.

Brede wateren

Brede wateren als de Amstel, het Oosterdok en de Nieuwe Vaart kenmerken dit gebied. De Oostelijke Eilanden met hun vele vaarten en kleine bruggetjes zijn een oase van rust. In de jaren zestig tot tachtig is hier veel gesloopt, wat te zien is aan de vele nieuwbouw. Toch is er ook veel oorspronkelijke bebouwing bewaard gebleven. Nu een deel van het Marineterrein na meer dan 200 jaar aan de stad is teruggegeven, is het voortaan mogelijk op de fiets door te steken naar de Dijksgracht langs het spoor.

Stadspaleizen

In het zuidelijk deel van de Grachtengordel staan veel echte stadspaleizen. De Gouden Bocht in de Herengracht is het bekendste deel. Ook het Spiegelkwartier met zijn antiekwinkels geeft deze buurt een statig karakter. Het laatst gebouwde deel van de grachtengordel ligt achter de Amstel; hier krijgen de grachten Nieuwe voor hun naam.

Cultuur en recreatie

Het Rembrandthuis, de Hermitage, het Joods Historisch Museum en fotografiemuseum FOAM zijn slechts enkele van de vele musea in dit gebied. Met Het Muziektheater, theater Carré en bioscopen Pathé de Munt en Tuschinski is het culturele aanbod groot en divers. Voor de kleintjes is er de ondergrondse speeltuin Tunfun op het mr. Visserplein.

Winkels, cafés en restaurants

Parallel aan de Amstel loopt de Utrechtsestraat, een fijne winkelstraat met een divers en goed aanbod. Ook een aantrekkelijke straat met veel originele winkels is de Czaar Peterstraat, die begint bij de molen van stadsbrouwerij ’t IJ. Bij bezoekers van buiten de stad minder bekend, en misschien daarom wel aantrekkelijker, zijn de leuke cafés en restaurants aan het Kadijksplein en in de omgeving van de Utrechtsestraat.

 

 

Stadsdeel

Winkels, horeca en cultuur

Het is een duidelijke tendens: de opkomst van leuke winkels en hippe horeca buiten het centrum. Maar toch. Voor de meeste Amsterdammers is het centrum nog altijd dé plek om te gaan winkelen, uit eten te gaan of een café te bezoeken. Nergens in de stad is zoveel keuze als hier. Dat geldt ook voor het culturele aanbod in bijvoorbeeld: Het Muziektheater, de Stadsschouwburg, Paradiso, Delamartheater, Tuschinski, City, de Hermitage, het Amsterdam Museum en Artis.

Vernieuwing

Ondanks de dichte bebouwing en de vele monumenten in het centrum is er de laatste decennia ook ruimte voor grootschalige nieuwbouw, met name aan het water. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van de IJ-oever met veel nieuwe appartementen, bedrijven en hotels, het Muziekgebouw aan het IJ en het Bimhuis. Aan de andere kant van het spoor, huisvest het Oosterdokseiland hotels, restaurants, appartementen, de OBA en het Conservatorium. Aan het Westerdok verrezen meerdere appartementengebouwen en in het IJ ontstond stadseiland IJdock met het Paleis van Justitie.

Ligging en bereikbaarheid

Het centrum is het kleinste stadsdeel qua oppervlakte en daarmee gemakkelijk te belopen. De snelste vorm van transport is de fiets of het openbaar vervoer. De bereikbaarheid van het centrum is ook uitstekend. Bijna alle tramlijnen starten bij het Centraal Station. De nieuwe metrolijn zal vanaf het CS en het Rokin veel passagiers zowel naar Noord als naar Zuid gaan vervoeren. Voor parkeervergunningen in het centrum bestaat een wachtlijst met een wachttijd van meerdere jaren. 

 

Parkeren in de buurt

Anne Frankstraat 220

€ 225,- Per maand