Schalk Burgerstraat 29, Oud-Oost

€ 1.300,- Te huur
Schalk Burgerstraat 29
Schalk Burgerstraat 29 Schalk Burgerstraat 29 Schalk Burgerstraat 29
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Mooie 5 kamerwoning, met 4 slaapkamers op de 3e in het gezellige Amsterdam Oost.

Indeling

Via de hal komt u de woning binnen op de derde etage. Deze geeft toegang tot alle ruimtes. De woonkamer half dichte keuken heeft een sta-balkon. De keuken is ruim een kan worden gebruikt als eetkeuken. De slaapkamer zijn allen ruim en een ervan aan de achterzijde heeft een balkon.  De badkamer met douche en wastafel is geheel vernieuwd. Het toilet is apart. Op de begane grond is de gemeenschappelijke fietsenstalling.

Omgeving

De woning is gelegen in de Schalk Burgerstraat, op loopafstand van het winkelcentrum Oostpoort, het Oosterpark en diverse populaire (eet) tentjes aan de Linnaeusstraat en het Beukenplein. Daarnaast zijn in de nabije omgeving diverse sportfaciliteiten en openbaar vervoermogelijkheden te vinden.

Bereikbaarheid

De woning is gunstig gelegen ten opzichte van openbaar vervoer, winkels, cafe’s en de uitvalswegen naar A-10. Betaald parkeren kan op de openbare weg, kijk voor tarieven en eventuele wachtlijst op de site van de gemeente Amsterdam.

Hoe gaat de bezichtiging in zijn werk:
Na registratie wordt u uitgenodigd voor de digitale bezichtiging. Deze ontvangt u op woensdag 28 juli 2021 in de loop van de dag.
U ontvangt hiervoor een mail met een link. U gaat dus niet naar de woning voor de bezichtiging.


Voor deze woning gelden de volgende voorwaarden:

  • U kunt uitsluitend digitaal bezichtigen en accepteert de woning op basis van deze bezichtiging. Alleen de eerste kandidaat kan de woning in het echt bezichtigen
  • Huishoudinkomen gezamenlijk is minimaal € 4.550,00 bruto per maand
  • Deze woning wordt toegewezen aan een groot gezin, is 1 of 2 volwassenen met maximaal 3 kinderen.

Als u niet aan deze voorwaarden voldoet hoeft u zich niet aan te melden voor de bezichtiging.
De woning wordt (voorlopig) toegewezen aan een passende kandidaat. Zorg ervoor dat uw gegevens up-to-date zijn in het zoekerssysteem. Als er meerdere passende kandidaten zijn wordt er geloot tussen deze kandidaten.

De woning is per direct beschikbaar.

 

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Oost
Buurt Oud-Oost
Adres Schalk Burgerstraat 29
Postcode 1092 JX

Overdracht

Bruto huurprijs € 1.314,58
Netto huurprijs € 1.300,-
Servicekosten € 14,58
Status Te huur
Contractperiode Minimaal 12 maanden
Service abonnement Mogelijkheid tot het afsluiten van een serviceabonnement. Voor meer informatie kijk op aanbod.stadgenoot.nl/serviceabonnement

Bouw

Bouwjaar 1914
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging Nabij winkelcentrum
Aantal kamers 5
Gebruikersoppervlakte circa 92 m2

Indeling

Woonlaag 3e verdieping
Vloerbedekking Nee
Soort woning Appartement
Type woning Portiekflat

Overig

Buitenruimtes Balkon
Berging Berging in de woning
Verwarming CV-installatie
Lift Nee

Buurt

Oud-Oost is, als een van de eerste wijken buiten het centrum, grotendeels gebouwd aan het begin van de 20ste eeuw. In de jaren 80 is er veel gesloopt en nieuwgebouwd, vooral in de buurt rondom de Dappermarkt. Architect Berlage maakte het ontwerp voor de Transvaalbuurt die in de jaren 20 tot stand kwam. In deze wijk is niet gesloopt, maar vooral gerenoveerd. De Weesperzijde met haar monumentale panden is al in de 17e eeuw ontstaan. Toen de Watergraafsmeer werd drooggelegd was dit de doorgaande route langs de Amstel richting Weesp. Het bekende café-restaurant De Ysbreeker stamt nog uit die tijd.

Gewild bij starters

Oud-Oost is een gewild gebied voor starters. Behalve in Weesperzijde, zijn de buurten gemengd en wonen er naast gezinnen met een laag inkomen, ook veel studenten en jongeren. In de Transvaalbuurt wonen veel grote gezinnen omdat de corporatiewoningen er vaak veel kamers hebben. Met 800 nieuwe koop- en huurwoningen in Oostpoort, het voormalige Oostergasfabriekterrein aan de Oranje Vrijstaatkade, is de woningvoorraad in deze buurt flink toegenomen.

Winkels en de Dappermarkt

In Oud-Oost heb je voor de dagelijkse boodschappen de keuze uit veel buurtsupers en supermarkten. Je vindt er ook de Dappermarkt om de hoek. Het is een goede en traditionele dagelijkse markt die ook veel mensen van buiten Oost trekt. In het nieuwe winkelcentrum Oostpoort hebben veel winkels van bekende ketens een vestiging. Voor leuke kleding, schoenen, verzorgingsproducten of elektronica hoeven bewoners van Oud-Oost nu de buurt niet meer uit.

Recreatie en cultuur

Het Oosterpark heeft een pierenbadje voor de kleintjes uit de buurt. De groene long van de buurt is recent mooi vernieuwd. Het leuke en leerzame Tropenmuseum is een van de markantste gebouwen van de Oosterparkbuurt. Rondom het Oosterpark en op het vernieuwde Beukenplein vind je hippe en traditionele cafés en restaurants. Ook aan de Weesperzijde met uitzicht op de Amstel zitten veel aantrekkelijke eetgelegenheden. De Wibautstraat heeft zich de laatste jaren van de ongezelligste straat van Amsterdam opgewerkt naar een van de hipste plekken. De club in het voormalige Trouwgebouw en de metamorfose van het Volkskrantgebouw tot het Volkshotel hebben daaraan bijgedragen. Met de komst van de nieuwe Amstelcampus krijgt deze straat met veel beton nog meer jong publiek.

Stadsdeel

Winkels, horeca en cultuur

Amsterdam Oost heeft misschien wel het meest gevarieerde winkelaanbod van de stad. In de Indische buurt, het gebied rond de Javastraat en de Dappermarkt, kun je eten vinden uit delen van de wereld. In het Oostelijk Havengebied ben je voor dagelijkse boodschappen aangewezen op winkelcentrum Brazilië. Op IJburg wordt het winkelaanbod steeds beter. In de Watergraafsmeer vind je een goed winkelaanbod aan de Middenweg. Met het nieuwe Oostpoort heeft Oost er een volwaardig winkelcentrum bij. De Oostelijke Handelskade is qua cultuur een interessante plek met Het Muziekgebouw aan het IJ, het Bimhuis en Pakhuis de Zwijger. In de buurt van het Oosterpark, op het Beukenplein zijn leuke café's te vinden. 

Vernieuwing

In het nieuwe Oostpoort in de Transvaalbuurt zijn 800 koop- en huurwoningen gerealiseerd. Echt groeien gaat de Watergraafsmeer met grote nieuwbouwprojecten als Amstelkwartier in Overamstel en Science Park. De meeste nieuwe woningen komen op Zeeburgereiland en op IJburg waar met de aanleg van Centrumeiland de tweede fase gestart is. Dit gebied breidt uit met de komst van 3.500 woningen tot 2025. 

Ligging en bereikbaarheid

Vanuit de meeste buurten in Oost ben je met de auto snel op de ringweg A10. Met drie NS stations: Amstelstation, Muiderpoort en Science Park zijn er genoeg opstappunten voor de trein. Oost beslaat een groot gebied en daarom lijkt de fiets onmisbaar. Voor de bewoners van IJburg is tram 26 de belangrijkste verbinding met het centrum. De fiets mag mee in de tram. Tramlijn 7 verbindt het Oostelijk Havengebied met het westelijk deel van de stad en vanuit de Watergraafsmeer brengt tram 19 je naar het centrum. Vanaf KNSM-eiland is er een pontje naar Noord.