Tweede Constantijn Huygensstraat 43-1, Oud-West/De Baarsjes

€ 1.200,- Te huur
Tweede Constantijn Huygensstraat 43-1
Tweede Constantijn Huygensstraat 43-1 Tweede Constantijn Huygensstraat 43-1 Tweede Constantijn Huygensstraat 43-1
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Hoe gaat de bezichtiging in zijn werk:
Na registratie wordt u uitgenodigd voor de digitale bezichtiging. U ontvangt hiervoor een mail met een link op dinsdag 2 juni in de loop van de dag. U gaat dus niet naar de woning voor de bezichtiging.
Voor deze woning gelden de volgende voorwaarden:

  • U kunt uitsluitend digitaal bezichtigen en accepteert de woning op basis van deze bezichtiging
  • Huishoudinkomen gezamenlijk: minimaal € 4.200,-- bruto per maand
  • Deze woning wordt niet verhuurd aan Friends.

Als u niet aan deze voorwaarden voldoet hoeft u zich aan te melden voor de bezichtiging.
De woning wordt (voorlopig) toegewezen aan een passende kandidaat. Zorg ervoor dat uw gegevens up-to-date zijn in het zoekerssysteem. Als er meerdere passende kandidaten zijn wordt er geloot tussen deze kandidaten.

Voor deze woning is een bruto inkomen van minimaal € 4.200,00  per maand nodig. Geen Friends!

Mooi sfeervolle hoekwoning op de eerste etage, De woning heeft een eigen entree en ligt op 2 minuutjes lopen van het Vondelpark.

Indeling

De kamers en-suite worden gescheiden door schuifdeuren, De en-suite kamer wordt als slaapkamer aangemerkt zodat deze woning in totaal drie slaapkamers heeft. De woonkamer heeft een leuke erker met openslaande ramen. De keuken is aan de achterzijde een heeft een standaard keukenblok zonder apparatuur. Badkamer met toilet en douche ligt tegenover de slaapkamers.

Er is geen buitenruimte bij deze woning maar met het mooie Vondelpark op 2 minuutjes lopen hoeft dat geen probleem te zijn. De berging is inpandig. Een externe berging/zolder is niet aanwezig. Zie ook de plattegrond.

Ligging

Deze woning is perfect centraal gelegen in het leukste deel van de Helmersbuurt, Op 5 minuten lopen van het Vondelpark en het Leidseplein, de PC Hooftstraat, De Hallen Amsterdam, het Museumplein en de Negen Straatjes. In de buurt zijn tal van leuke restaurants en cafe's, zoals Zouk, de Ebeling, Proeflokaal, Bosco, Dapper, de Japanner en Happy Happy Joy Joy. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij de Albert Heijn, Jumbo, Lidl of Marqt en diverse sportscholen liggen om de hoek.

Bereikbaarheid

De woning is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Diverse trams stoppen in de directe nabijheid van het appartement op o.a. de Eerste Constantijn Huygensstraat, Overtoom en het Leidseplein. Tevens gunstig gelegen ten opzichte van de ring A-10, deze is met de auto binnen enkele minuten te bereiken.

Betaald parkeren op de openbare weg, Kijk voor tarieven en wachttijd voor parkeervergunning op de site van de gemeente Amsterdam.

Interesse?

Als woningzoeker kun je via onze website aanbod.stadgenoot.nl/woningen/huuraanbod een zoekprofiel aanmaken én beheren. Dit kan onder het kopje ‘Mijn account’. Iedereen die passend is en in ons systeem geregistreerd staat ontvangen een e-mail. Na de inschrijving van 20 mensen sluit de inschrijving. Zodra de inschrijving voor deze woning vol is, kunnen wij je voor deze woning niet meer uitnodigen.

Als je een match hebt moet je aangeven of je aanwezig zal zijn op de bezichtiging. De inschrijving sluit wanneer het maximaal aantal geïnteresseerden zijn ingeschreven. Mocht dit zo zijn dan kunnen wij je helaas niet meer uitnodigen.

De woning is per direct beschikbaar.

 

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel West
Buurt Oud-West/De Baarsjes
Adres Tweede Constantijn Huygensstraat 43-1
Postcode 1054 CP

Overdracht

Bruto huurprijs € 1.206,44
Netto huurprijs € 1.200,-
Servicekosten € 6,44
Status Te huur
Contractperiode Minimaal 12 maanden
Service abonnement Mogelijkheid tot het afsluiten van een serviceabonnement. Voor meer informatie kijk op aanbod.stadgenoot.nl/serviceabonnement

Bouw

Bouwjaar 1906
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging Aan park, Nabij scholen, Nabij winkelcentrum
Aantal kamers 4
Gebruikersoppervlakte circa 80 m2

Indeling

Woonlaag 1e verdieping
Vloerbedekking Nee
Soort woning Appartement
Type woning Hoekwoning
Portiekflat

Overig

Berging Berging in de woning
Verwarming CV-installatie
Lift Nee

Buurt

In Oud-West en ook in De Baarsjes zijn de afgelopen 20 jaar veel huurwoningen verkocht waardoor ook andere groepen bewoners zich hier konden vestigen. De meeste huishoudens bestaan uit één persoon, waaronder veel twintigers en dertigers.

Winkelen en uitgaan in De Baarsjes

De Jan Evertsenstraat is tegenwoordig een aantrekkelijke winkelstraat zonder de grote ketens en met een keur aan speciaalzaken. Het initiatief ‘Geef om de Jan Eef’ van buurtbewoners en -ondernemers heeft de straat nieuw leven ingeblazen. Ook vind je er nu allerlei leuke cafés en restaurants. Het vernieuwde Mercatorplein gaat hierin mee. Met het restaurant op het plein en de leuke speelfontein is het hier goed toeven. De dagelijkse markt in de Vespuccistraat weerspiegelt het rustige multiculturele leven in deze wijk.

Recreatie en religie

Voor de zwemliefhebbers is er het Sportplaza Mercator, een met planten en struiken begroeid sportcomplex met 50-meterbad. Ook van buiten Oud-West en De Baarsjes komen gelovigen naar de enorme Westermoskee aan de Kostverlorenvaart in de Chassébuurt. Aan de andere kant van het water ligt er voor de jongste bewoners kinderboerderij en speeltuin De Zimmerhoeve. Het sfeervolle WG-terrein, dat voor een deel autovrij is, biedt onderdak aan kunstenaars, ateliers en galeries en is een dorpje in de buurt.

Oud-West: winkels, horeca en De Hallen

De Kinkerstraat is, net als andere delen van de Kinkerbuurt en de Da Costabuurt, in de jaren 80 deels nieuwgebouwd. Haaks op deze volkse straat met winkels van bekende ketens en veel zaken met culinaire producten uit alle windstreken, vind je de dagelijkse Ten Katemarkt. Om de hoek huist De Hallen in de voormalige tramremise. Met een bioscoop, de foodhallen, galeries en winkels trekt deze culturele hotspot meer bezoekers en allure naar de buurt. Veel hippe cafés, restaurants en winkels openen hun deuren. De nabijgelegen Bilderdijkstraat heeft een gedegen winkelassortiment. In de Jan Pieter Heijenstraat vind je een keur aan restaurants en leuke originele winkels. De Overtoom is een belangrijke toegangsweg naar het centrum, maar ook dé woonwinkelstraat van Amsterdam.

Stadsdeel

Winkels, horeca en cultuur

Steeds meer Amsterdammers ontdekken West als deel van de stad waar het goed toeven is. De cafés en restaurants in de buurt van de De Clerqstraat, de Bosboom Toussaintstraat en de Jan Evertsenstraat trekken allang niet meer alleen buurtbewoners. De Overtoom heeft zich ontwikkeld tot dé woonwinkelstraat van Amsterdam. De Kinkerstraat, Bilderdijkstraat, Jan van Galenstraat en Bos en Lommerweg zijn de bekende winkelstraten van West. Grote publiekstrekker is de voormalige tramremise De Hallen met een foodmarkt en bioscoop. Direct ernaast ligt de Ten Katestraat met een goede dagelijkse markt. Voor internationale cultuur is er Podium Mozaïek aan de Bos en Lommerweg. In de gebouwen van de mooie Westergasfabriek kun je terecht voor films, muziekoptredens en kunst.

Bewoners

Woningen in West zijn klein vergeleken bij andere delen van de stad. 60 Procent is niet groter dan 60 vierkante meter. Er wonen in dit stadsdeel dan ook relatief minder gezinnen dan in Nieuw-West, Zuidoost of Noord. Opvallend is dat er in de groep 18-24-jarigen, vaak studenten, veel meer jonge vrouwen dan mannen in West wonen.

Vernieuwing

Rondom de voetbalvelden van VVA/Spartaan net buiten de ringweg A10 verrees in Bos en Lommer de nieuwe wijk Laan van Spartaan met sport-, onderwijs- en zorgfaciliteiten en 1.000 nieuwe woningen. Met de bebouwing van de Houthavens breidt de Spaarndammerbuurt uit met maar liefst 2.700 woningen. Rond 2020 zit de grootschalige vernieuwing van de Kolenkit erop en zijn de 2.500 woningen van deze voormalige probleemwijk vervangen door nieuwbouw of opgeknapt.

Ligging en bereikbaarheid

De NS-stations Sloterdijk en Lelylaan liggen in West, net als enkele bovengrondse metrostations. Verschillende tram- en buslijnen zorgen voor goede verbindingen met de rest van de stad, óók ‘s nachts. En met de auto is de westelijke ringweg nooit ver weg.

Woningen in de buurt

Bartholomeus Diazstraat 8-3

€ 295.000,- Kosten koper