Willaertstraat 45, Oud-Zuid

€ 1.250,- Te huur
Willaertstraat 45
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Deze woning wordt toegewezen aan een eenpersoonshuishouden of stel. Geen friends. Minimum gezamenlijk inkomen € 52.500

Woning
Deze leuke maisonnette woning heeft een slaapkamer, een riante woonkamer, ruime badkamer, gesloten  keuken, een separaat toilet, tuin en een balkon.  

Woonomgeving
De Stadionbuurt is volop in ontwikkeling. De eerste woningen zijn hier rond 1920 voor de sporters van de Olympische Spelen neergezet. Tussen 2004 en 2008 is ten noorden van het Olympisch Stadion het Olympisch Kwartier verrezen. De woonboten aan de Kostverloren Vaart hebben een nieuw uitzicht gekregen met de aanleg van de Schinkeleilanden. Het Stadionplein is een stadsplein vooral bestemd voor voetgangers. Er zijn veel winkels en horeca in de buurt en het openbaar vervoer is op loopafstand.

Bereikbaarheid
De Ringweg A10 bereikt u binnen enkele minuten en het Haarlemmermeerstation ligt praktisch voor de deur. Hier vindt u de halte van tramlijn 16 en buslijn 15, 62 en 358. De buurt is rustig en kindvriendelijk, goed bereikbaar met een diverse selectie aan winkels in de nabij gelegen Zeilstraat.

 

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Zuid
Buurt Oud-Zuid
Adres Willaertstraat 45
Postcode 1075 LE

Overdracht

Bruto huurprijs € 1.256,31
Netto huurprijs € 1.250,-
Servicekosten € 6,31
Status Te huur
Contractperiode Minimaal 12 maanden
Service abonnement Mogelijkheid tot het afsluiten van een serviceabonnement. Voor meer informatie kijk op aanbod.stadgenoot.nl/serviceabonnement

Bouw

Bouwjaar 1921
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging In kindvriendelijke wijk, In woonwijk
Aantal kamers 2
Gebruikersoppervlakte circa 55 m2

Indeling

Woonlaag Begane grond
1e verdieping
Vloerbedekking Nee
Soort woning Appartement
Type woning Tussenwoning
Portiekflat
Maisonnette

Overig

Buitenruimtes Balkon
Berging Berging in de woning
Verwarming CV-installatie
Lift Nee

Buurt

Van starters tot expats

In Oud-Zuid zijn de Apollobuurt, het Museumkwartier en de Willemsparkbuurt met hun ruime woningen in trek bij welgestelde Amsterdammers en expats. In de Apollobuurt, de goudkust van Oud-Zuid, staan opvallend veel vrijstaande woningen en villa’s in Amsterdamse Schoolstijl langs de lommerrijke lanen. In de Stadionbuurt en de Hoofddorppleinbuurt wonen relatief veel twintigers en dertigers die zich vanwege werk of studie in Amsterdam vestigden. Dit deel van Oud- Zuid telt naast koopwoningen ook een flink aantal corporatiewoningen.

Olympisch kwartier

Fungeerde het Stadionplein ooit als parkeerplaats van waar je met het openbaar vervoer naar het centrum ging, nu is het een levendig stadsplein met huur- en koopwoningen, winkels en horeca. Het nieuwe Olympisch kwartier, aan de overkant van het plein, is net als de rest van de Stadionbuurt in Amsterdamse Schoolstijl gebouwd. Daardoor lijkt het of dit project met luxueuze appartementen, sociale huurwoningen en horecagelegenheden hier altijd al gestaan heeft.

Riant winkelaanbod

Het winkelaanbod in Oud-Zuid is riant, van praktisch tot luxueus. In de Beethovenstraat en Cornelis Schuytstraat vind je alles wat je nodig hebt, van boeken en delicatessen tot kinderkleding, goede wijnen, boeketten en woonaccessoires. In de P.C. Hooftstraat moet je zijn voor exclusieve designermode. Rond het Hoofddorpplein, aan de Amstelveenseweg en in de Zeilstraat vindt iedereen wat van zijn gading op winkelgebied. Waar je ook woont, in heel Oud-Zuid heb je restaurants, cafés en terrassen op loopafstand.

Relaxen, spelen en sporten

Het Vondelpark wordt zeer gewaardeerd door de buurt. Maar liefst de helft van het aantal bezoekers bestaat uit buurtbewoners die hier vrijwel dagelijks komen. Joggen, relaxen, wandelen, picknicken, tennissen, het park wordt intensief gebruikt. In het Openluchttheater zijn de hele zomer voorstellingen en concerten te bezoeken. Voor de kinderen zijn er de vijf speelplaatsen. Van de horecagelegenheden is het Blauwe Theehuis het bekendst. Het jongste park is Park Schinkeleilanden ten westen van het Olympisch stadion dat in 2005-2010 is aangelegd. Het park is bedoeld voor sport en recreatie. In de zomermaanden rijdt de Elektrische Museumtramlijn van het Haarlemmermeerstation naar Bovenkerk door het park.

Stadsdeel

Plan Zuid

In het begin van de 20ste eeuw ontwierp architect Berlage het stedenbouwkundig plan voor Amsterdam-Zuid, ook wel Plan Zuid genoemd. Nieuw Zuid kwam tussen 1917 en 1925 tot stand. De Diamantbuurt, de Rivierenbuurt, maar ook de Apollobuurt en de Stadionbuurt maken hier deel van uit. De meeste panden zijn in de karakteristieke Amsterdamse School stijl gebouwd. 

Cultuur, winkelen en uitgaan

Het museumkwartier met het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw is niet alleen het culturele hart van Oud-Zuid, maar van heel Amsterdam en een van de grootste toeristische trekpleisters van ons land.
De toch al drukbezochte Albert Cuypmarkt, Ferdinand Bolstraat, Van Woustraat en de trendy Gerard Doustraat met hun enorm gevarieerde winkel- en horeca-aanbod trekken met de komst van de Noord/Zuidlijn nog meer winkelend publiek. In de PC Hooftstraat, Beethovenstraat en Cornelis Schuytstraat vind je het neusje van de zalm op shoppinggebied.

Duizenden nieuwe woningen

De Zuidas is de komende jaren de grootste bouwlocatie van Amsterdam. Op de Zuidas wordt volop gebouwd. Dat moet tegen 2020 2.000 nieuwe woningen opleveren. Ook dan zal het bouwen niet stoppen, want er is tot 2040 nog eens ruimte voor maar liefst 8.000 tot 9.000 nieuwe woningen komt. Voor het Havenstraatterrein Schinkelzone staat een gemengd woon-werkgebied gepland met ongeveer 500 woningen. Verder wordt er veel woningbouw verwacht in het Kenniskwartier (bij de VU).

Ligging en bereikbaarheid

Met de trein sta je vanaf de NS stations Amsterdam RAI en Zuid binnen tien tot vijftien minuten op Schiphol. Via station Amsterdam Zuid rijdt de Intercity naar Heerlen, Enschede, Nijmegen, Groningen en Den Haag Centraal. Met de komst van de Noord/Zuidlijn is er via station Zuid een nog betere aansluiting op het openbaar vervoer in de regio en de rest van het land. Naar verwachting zullen er 75.000 reizigers per dag gebruik maken van station Zuid. Via de ring zijn alle delen van Stadsdeel Zuid met eigen vervoer goed bereikbaar. De parkeerdruk is hoog, vooral in De Pijp, Rivierenbuurt en Hoofddorppleinbuurt. De wachttijd voor een parkeervergunning in Stadsdeel Zuid is twee tot zes maanden.