Zwaluwstraat 17 B, Noord Oost

€ 1.200,- Te huur
Zwaluwstraat 17 B
Zwaluwstraat 17 B Zwaluwstraat 17 B Zwaluwstraat 17 B
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Deze ruime 3-kamermaisonnette (95 m²) ligt in de charmante Amsterdamse Vogelbuurt, op 3 minuten fietsen van de pont naar het Centraal Station. Het balkon biedt volop zon en parkeren in deze buurt is voor bewoners gratis. De woning is per direct beschikbaar.

De Vogelbuurt is levendig, met veel winkels, horeca en andere faciliteiten. Openbaar vervoer is voor de deur en op loopafstand is de pont te bereiken die naar Centraal Station vaart.

Indeling
Via de eigen opgang bereikt u de eerste verdieping met overloop.  Hier ligt een ruime woonkamer van 39 m², dichte keuken en een separaat toilet.  Keuken en woonkamer geven toegang tot het balkon. Via een trap binnendoor komt u op de zolderverdieping. Hier bevinden zich twee slaapkamers, de badkamer met douche en wastafel en de berging. Zie ook plattegrond. Daarnaast is er nog een gezamenlijke fietsenberging.

Bereikbaarheid
De buurt, gebouwd in de jaren '20 van de vorige eeuw, is charmant en knus. Met een kwartiertje fietsen staat u tussen de weilanden of in het natuurgebied. De binnenstad is via de pont, die dag en nacht vaart, binnen tien minuten te bereiken. Parkeren in de Vogelbuurt is voor bewoners gewoon gratis.

Hoe gaat de bezichtiging in zijn werk:
Na registratie wordt u uitgenodigd voor de digitale bezichtiging. Deze ontvangt u dinsdag 13 april 2021 in de loop van de dag.
U ontvangt hiervoor een mail met een link. U gaat dus niet naar de woning voor de bezichtiging.


Voor deze woning gelden de volgende voorwaarden:

  • Alleen de eerste kandidaat krijgt de gelegenheid om de woning te bezichtigen
  • Huishoudinkomen gezamenlijk is minimaal 50.400 
  • Deze woning wordt toegewezen aan een klein gezin, is 1 of 2 volwassenen met maximaal 1 kind

Als u niet aan deze voorwaarden voldoet hoeft u zich niet aan te melden voor de bezichtiging.
De woning wordt (voorlopig) toegewezen aan een passende kandidaat. Zorg ervoor dat uw gegevens up-to-date zijn in het zoekerssysteem. Als er meerdere passende kandidaten zijn wordt er geloot tussen deze kandidaten.

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Noord
Buurt Noord Oost
Adres Zwaluwstraat 17 B
Postcode 1021 ED

Overdracht

Bruto huurprijs € 1.208,44
Netto huurprijs € 1.200,-
Servicekosten € 8,44
Status Te huur
Contractperiode Minimaal 12 maanden
Service abonnement Mogelijkheid tot het afsluiten van een serviceabonnement. Voor meer informatie kijk op aanbod.stadgenoot.nl/serviceabonnement

Bouw

Bouwjaar 1920
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging In woonwijk
Aantal kamers 3
Gebruikersoppervlakte circa 95 m2

Indeling

Woonlaag 1e verdieping
2e verdieping
Vloerbedekking Nee
Soort woning Appartement
Type woning Maisonnette

Overig

Buitenruimtes Balkon
Berging Berging op zolder
Verwarming CV-installatie
Lift Nee

Buurt

Die spilfunctie neemt alleen maar toe met de beginhalte van de Noord-Zuidlijn vlakbij het Buikslotermeerplein. Hier komt Centrum Amsterdam Noord met een bioscoop, een theater, winkels, restaurants en een bibliotheek. In het vernieuwde winkelcentrum aan het Waterlandplein vind je de bekende ketens, maar ook lokale winkels met producten uit alle windstreken. Aan de Schellingwouderdijk zit een winkel waar de boeren uit Waterland hun producten verkopen.

Extra woningen

Langs de Buikslotermeerdijk ligt de compleet nieuwe woonwijk Elzenhagen; een ruime, groene woonwijk met een school.
Het voormalige Nieuwendam is helemaal vernieuwd en heet nu Waterlandpleinbuurt met veel koop- en eengezinswoningen en een winkelcentrum. Bij elkaar worden de komende jaren in Noord Oost zo’n 2.300 extra woningen gebouwd. Hierdoor neemt ook het aantal jonge gezinnen toe.

Groen en recreatie

Heel Noord Oost is ruim en groen opgezet met veel speeltuinen en sportveldjes. Het Baanakkerspad is een fijn groengebied bij het Buikslotermeerplein en aan de oostkant ligt recreatiegebied de Schellingwouderbreek. Tegen de noordelijke ringweg aan is een park met een openbare tennisbaan en een speeltuin waar de kleintjes van de ‘Kabouterberg’ af kunnen glijden.

Over de ring

Ga je de ring over, dan vind je eerst een golfcentrum en daarna het landelijke Waterland, een populair groengebied voor fietsers en wandelaars. De dorpjes Schellingwoude, Durgerdam, Holysloot, Ransdorp en Zunderdorp zijn allemaal beschermd stadsgezicht. Hier mag dus niet gebouwd worden. In dit gebied zijn nog 32 boerenbedrijven actief. Boeren en bewoners van binnen de ring hebben elkaar gevonden in kinderopvang, agrarische producten of kookworkshops op de boerderij.

 

Stadsdeel

Er is niet één stadsdeel Noord. Noord is een verzameling buurten, elk met een heel eigen karakter en dynamiek. De idyllische dijkdorpen met dijkhuizen en kerktorens herinneren aan de tijd dat Noord een drassig veengebied was. De IJ-oevers ontwikkelden zich begin 20ste eeuw tot een belangrijk industriegebied voor de scheepvaart. Die sfeer proef je nog steeds. Nu zijn ze uitgegroeid tot een dynamisch gebied voor wonen, werken en vrije tijd.

Horeca en cultuur

In Noord is veel ruimte voor creativiteit en ontspanning. De horeca is hier ruim opgezet, vaak  met complete stranden en tuinen en zonder druk verkeer of hordes toeristen. Het futuristische filmmuseum EYE trekt met het museum, het grote filmaanbod en prachtige café-restaurant veel bezoekers. Dat geldt ook voor de naastgelegen A’DAM toren met zijn langzaam draaiende look-out en ongelooflijk uitzicht over de stad. Op de vrijplaats NDSM vind je steeds meer leuke cafés en restaurants aan het water. Het is ook een ideale plek voor de grote en kleine cultuurfestivals die hier ieder jaar zijn. De Tolhuistuin, die als Paradiso-Noord ook optredens programmeren, is een van de andere fijne festivallocaties in Noord. In de IJhallen moet je zijn voor de grootste rommelmarkt van Europa.

Bewoners

Vergeleken met de rest van Amsterdam heeft Noord veel autochtone  Amsterdammers. De meeste 65-plussers wonen in de Tuindorpen Nieuwendam en Buiksloot. Gezinnen wonen vooral in Noord Oost en West, wel 10 procent meer dan het Amsterdamse gemiddelde. Van de ruim 90 duizend inwoners van Noord is een kwart jonger dan 18.

Vernieuwing

Noord transformeert. De grootste bouwprojecten vinden plaats aan de IJ-oevers, rond Buiksloterham, Overhoeks, de NDSM-werf West, het voormalige TNT-terrein en studentenwoningen in het Hamerstraatgebied. Door de verkoop van huurwoningen en door sloop en nieuwbouw neemt de bevolking weer toe. Tot 2025 gaat dat bijna 8.000 extra woningen opleveren.

Bereikbaarheid

Noord is prima bereikbaar met de auto vanaf de ring A10 of de IJtunnel. Fietsers nemen bij voorkeur de pont. De Noordzuidlijn brengt bewoners van Noord in no-time naar Amsterdam Centrum en Zuid. Bovendien is er een uitgebreid netwerk van buslijnen, zowel overdag als ’s nachts.

 

Woningen in de buurt

IJdoornlaan 813

€ 415.000,- Kosten koper