Argentinië (Oostelijke Handelskade 863), Oostelijk Havengebied/Indische Buurt

€ 37.500,- kosten koper Te koop
Argentinië (Oostelijke Handelskade 863)
Argentinië (Oostelijke Handelskade 863) Argentinië (Oostelijke Handelskade 863) Argentinië (Oostelijke Handelskade 863)

Omschrijving

Op deze mooie locatie, aan de Oostelijke Handelskade, bieden wij parkeerplaatsen te koop aan. Ideaal om je auto, zo dicht bij hartje centrum Amsterdam, te kunnen parkeren zonder eerst rondjes te rijden op zoek naar een parkeerplaats. En je auto staat hier droog, in een afgesloten parkeergarage. 

Interesse? Neem dan contact met ons op dan laten we de parkeerplaatsen graag aan je zien. 

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Oost
Buurt Oostelijk Havengebied/Indische Buurt
Adres Oostelijke Handelskade 863
Postcode 1019 BW

Overdracht

Prijs € 37.500,-
Prijs type Koopsom
Betalingsconditie Kosten koper
VVE-bijdrage € 43,61
Status Te koop
Aanvaarding Per direct
Bijzonderheden
  • Jaarlijkse erfpachtcanon
  • Wij verkopen maximaal 2 parkeerplaatsen per persoon
  • Per 1 januari 2023 gaat de overdrachtsbelasting van 8% omhoog naar 10, 4%

Bouw

Bouwjaar 2012
Soort bouw Bestaande bouw
Soort stalling Personenauto
Ligging Aan doorgaande weg, Nabij winkelcentrum
Lift aanwzig Ja

Buurt

Woningbouwverenigingen bouwden woningen voor de arbeiders die werkten in het nabijgelegen Oostelijk Havengebied. De straten werden vernoemd naar de overzeese gebieden. En zo ontstond de Indische Buurt. De buurt is nu een mengelmoes van vooroorlogse bouw, stadsvernieuwingsbouw uit de jaren 80 en recente nieuwbouw. Het aantal grotere woningen is toegenomen en grote delen van de buurt zijn opgeknapt. De meest recente vernieuwingen zijn die van de geliefde winkelstraten Javastraat en Molukkenstraat. Het voormalige industriegebied op Cruquius is in transitie en zal een werk-woongebied worden.

Sfeer van de oude havens

In het Oostelijk Havengebied kun je wonen aan het water. Door de hoge kades en oude havengebouwen voel je hier nog de sfeer van de oude havens. De grootstedelijke architectuur van met name KNSM-eiland en Java-eiland trekt toeristen uit de hele wereld naar dit gebied. Elk schiereiland is anders van opzet. Het is hier rustiger wonen dan in veel andere delen van de stad en de woningen zijn veelal groter. Op Borneo-eiland en Sporenburg zijn het vooral gezinnen die de laagbouwwoningen bevolken.

Winkels en cultuur aan het water

Dagelijkse boodschappen doe je in het Oostelijk Havengebied in winkelcentrum Brazilië. Voor leuke woonwinkels kun je bij Loods 6 op KNSM-eiland terecht. Aan de Oostelijke Handelskade is een breed aanbod van cultuur met Pakhuis de Zwijger, Het Muziekgebouw aan het IJ en het Bimhuis met allemaal een eigen café en restaurant. In het Lloyd Hotel zijn vaak exposities te zien.

Alle windstreken vertegenwoordigd

De diversiteit in de Indische Buurt weerspiegelt zich in het winkelaanbod waarin alle windstreken zijn vertegenwoordigd. In de vernieuwde Javastraat en Molukkenstraat wisselen de bekende buurtsupers af met hippe koffiezaken, restaurants en winkels. Op het eveneens vernieuwde Timorplein zit een bioscoop met café en restaurant. Voor wie een duik wil nemen is het Flevoparkbad, in het nabijgelegen groene Flevopark, niet ver weg.

Stadsdeel

Winkels, horeca en cultuur

Amsterdam Oost heeft misschien wel het meest gevarieerde winkelaanbod van de stad. In de Indische buurt, het gebied rond de Javastraat en de Dappermarkt, kun je eten vinden uit delen van de wereld. In het Oostelijk Havengebied ben je voor dagelijkse boodschappen aangewezen op winkelcentrum Brazilië. Op IJburg wordt het winkelaanbod steeds beter. In de Watergraafsmeer vind je een goed winkelaanbod aan de Middenweg. Met het nieuwe Oostpoort heeft Oost er een volwaardig winkelcentrum bij. De Oostelijke Handelskade is qua cultuur een interessante plek met Het Muziekgebouw aan het IJ, het Bimhuis en Pakhuis de Zwijger. In de buurt van het Oosterpark, op het Beukenplein zijn leuke café's te vinden. 

Vernieuwing

In het nieuwe Oostpoort in de Transvaalbuurt zijn 800 koop- en huurwoningen gerealiseerd. Echt groeien gaat de Watergraafsmeer met grote nieuwbouwprojecten als Amstelkwartier in Overamstel en Science Park. De meeste nieuwe woningen komen op Zeeburgereiland en op IJburg waar met de aanleg van Centrumeiland de tweede fase gestart is. Dit gebied breidt uit met de komst van 3.500 woningen tot 2025. 

Ligging en bereikbaarheid

Vanuit de meeste buurten in Oost ben je met de auto snel op de ringweg A10. Met drie NS stations: Amstelstation, Muiderpoort en Science Park zijn er genoeg opstappunten voor de trein. Oost beslaat een groot gebied en daarom lijkt de fiets onmisbaar. Voor de bewoners van IJburg is tram 26 de belangrijkste verbinding met het centrum. De fiets mag mee in de tram. Tramlijn 7 verbindt het Oostelijk Havengebied met het westelijk deel van de stad en vanuit de Watergraafsmeer brengt tram 19 je naar het centrum. Vanaf KNSM-eiland is er een pontje naar Noord.

Parkeervakken

Parkeervaknummer Type Prijs Etage Overdekking
234 Normaal parkeervak € 37.500 -3 overdekt
235 Normaal parkeervak € 37.500 -3 overdekt
272 Normaal parkeervak € 37.500 -3 overdekt
280 Normaal parkeervak € 37.500 -3 overdekt
281 Normaal parkeervak € 37.500 -3 overdekt
282 Normaal parkeervak € 37.500 -3 overdekt
284 Normaal parkeervak € 37.500 -3 overdekt
285 Normaal parkeervak € 37.500 -3 overdekt
287 Normaal parkeervak € 37.500 -3 overdekt
288 Normaal parkeervak € 37.500 -3 overdekt
289 Normaal parkeervak € 37.500 -3 overdekt
359 Normaal parkeervak € 37.500 -3 overdekt

Kaart

Parkeren in de buurt

KNSM-Laan

€ 150,- Per maand