Scheepvaartkwartier (Van Suchtelen van de Haarestraat 365), Osdorp

€ 15.000,- kosten koper Te koop
Scheepvaartkwartier (Van Suchtelen van de Haarestraat 365)
Scheepvaartkwartier (Van Suchtelen van de Haarestraat 365) Scheepvaartkwartier (Van Suchtelen van de Haarestraat 365) Scheepvaartkwartier (Van Suchtelen van de Haarestraat 365)
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Geen rondjes meer rijden in de avond om een parkeerplek te zoeken?

Het Scheepvaartkwartier ligt in hartje Osdorp, in het westen van Amsterdam, dicht bij het Osdorpplein en aan de nieuwste Amsterdamse gracht. Stadgenoot biedt binnen dit complex parkeerplaatsen te koop aan.

Waarom kopen?
De aankoop van een parkeerplaats is een uitgelezen kans om je maandelijkse parkeerlasten omlaag te brengen. Of gewoon een mooie investering voor de toekomst.

Aanbod
- Reguliere parkeerplaats         € 15.000,- kosten koper
- Ruime parkeerplaats             € 17.500,- kosten koper

In deze parkeergarage bieden wij ook motor parkeerplaatsen te koop aan. Bekijk hier het aanbod. 

Heb je interesse? 
Laat dit dan aan ons weten via verkoop@stadgenoot.nl of 020-511 8000 (optie 2) Wij maken graag een afspraak om de beschikbare parkeerplaatsen aan je te laten zien.

Let op; bij aankoop van een parkeerplaats in deze garage wordt 21 % btw in rekening gebracht.  

  • Kun je de btw in aftrek nemen? Dan betaal je naast BTW ook 6% overdrachtsbelasting. (2% overdrachtsbelasting voor eigenaren van woningen binnen het complex)
  • Kun je de btw niet in aftrek nemen? Dan is er sprake van samenloopvrijstelling en komt de overdrachtsbelasting te vervallen.

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Nieuw-West
Buurt Osdorp
Adres Van Suchtelen van de Haarestraat 365
Postcode 1068 GR

Overdracht

Prijs € 15.000,-
Prijs type Koopsom
Betalingsconditie Kosten koper
VVE-bijdrage € 28,23
Status Te koop
Aanvaarding Per direct
Bijzonderheden
  • Erfpacht afgekocht tot 15-11-2058
  • Wij verkopen maximaal 2 parkeerplaatsen per persoon

Bouw

Bouwjaar 2012
Soort bouw Bestaande bouw
Soort stalling Personenauto
Ligging In woonwijk
Lift aanwzig Ja

Buurt

De weilanden rond de Osdorperweg herinneren aan het verleden als tuinbouwgebied. In 1960 betrokken de eerste bewoners de nieuwe huizen. Osdorp was de eerste van de vier westelijke tuinsteden waar werd geëxperimenteerd met hoogbouw.

Recreëren

Wie wil winkelen gaat naar het Osdorpplein. Daar vind je behalve de grote winkelketens ook buurtsupers, theater De Meervaart, lunchrooms en restaurants. Of je brengt een bezoekje aan de outletwinkels in Koopcentrum Akerpoort. De Sloterplas is onlangs uitgebreid met een zwemsteiger en een drijvend vlot, ideaal voor een verkoelende duik. Op de nieuwe oevertribune kun je genieten van de ondergaande zon of van de grote en kleine evenementen die hier elk jaar plaatsvinden. En voor wie dat toch te druk vindt; de Lutkemeerpolder is een zalig buitengebied voor de wandelaar en fietser.

Gevarieerd aanbod

In Tuinstad Osdorp stonden altijd veel corporatiewoningen. Door sloop en nieuwbouw neemt het aanbod koop- en vrije sectorhuurwoningen de laatste jaren toe. Zoals rond het Dijkgraafplein, waar nu ruime appartementen en eengezinswoningen staan. En na een geslaagd experiment met zelfbouwkavels in Geuzenveld, worden die nu hier ook geïntroduceerd.
Ook het gebied rond het Osdorpplein wordt grotendeels vernieuwd. Het horeca- en winkelaanbod wordt gevarieerder en er komen circa 1.300 woningen bij. In het Scheepvaartkwartier is zelfs een gracht gegraven met daaraan zeven nieuwe woontorens.

Bewoners

In Osdorp wonen relatief veel ouderen, vooral richting de Sloterplas. Het zijn vaak bewoners van het eerste uur die dol zijn op hun buurt. Door de vele nieuwbouw komen er ook weer veel jonge gezinnen bij. In vergelijking met de andere tuinsteden wonen er minder mensen van niet-westerse herkomst en meer kinderen en jongeren.

 

Stadsdeel

Na de oorlog werden er ten westen van de ringspoordijk zes ‘tuinsteden’ gebouwd; wijken met vriendelijke laagbouw, voor- en achtertuintjes, winkels, scholen, kerken en groen op loopafstand. Nieuw aan deze aanpak was dat de ontwerpers, Cornelis van Eesteren en Jacoba Mulder, wonen, werken (in de havens) en verkeer zoveel mogelijk gescheiden hielden. Stadsdeel Nieuw-West bestrijkt het hele gebied tussen de Haarlemmerweg in het Noorden en het Nieuwe Meer in het Zuiden en bestaat uit Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp, Slotervaart en Sloten-Nieuw Sloten-De Aker.

Bewoners

Nieuw-West heeft 146.700 inwoners en telt 148 verschillende nationaliteiten. Gemiddeld wonen er veel meer gezinnen, en daarmee ook meer jongeren. Met de woningnood binnen de ring, is Nieuw-West in opmars. Veel studenten en jonge gezinnen kiezen voor het groen en de ruimte. Het zijn vaak die nieuwe bewoners die alle ontwikkelingen in Nieuw-West nauwgezet volgen en zoals in het geval van NiceNieuwWest.nl zelf een buurtsite starten.

Winkels, horeca en cultuur

Een groot aanbod aan winkels vind je aan het Osdorpplein en Plein 40-45. Elk gebied heeft minstens één dagelijkse markt. In theater de Meervaart komen de grote landelijke voorstellingen langs. Sinds kort kun je er ook naar de film. Horeca, broedplaatsen, stadsboeren en festivals die Nieuw-West ontdekken, zetten dit gebied binnen en buiten de ring op de kaart. De Sloterplas was altijd al een bijzonder recreatiegebied voor hardlopers, watersporters en vissers. Met de vernieuwing van de Zuidwestoever, de bouw van een museumpaviljoen en de make-over van café Oostoever is er voor iedereen iets te doen.

Vernieuwing

Rondom de Ringspoorzone komt een hele nieuwe woonwijk. Ook in de bestaande wijken krijgt de verbetering van woningen, de woonomgeving en het winkelaanbod prioriteit. Een bijzonder geslaagd project is de Klusflat Klarenstraat. De particuliere renovatie van deze portiekflat kreeg de Amsterdamse Architectuurprijs.

Ligging

Alle buurten in Nieuw West zijn uitstekend bereikbaar vanaf de A10 en de Haarlemmerweg. De tramlijnen 1, 2, 13 en 17 brengen je snel overal in de stad. Met de NS-stations Sloterdijk en Lelylaan op fietsafstand ben je ook snel de stad uit. Tenslotte is er ook een groot nachtnet dat Nieuw-West verbindt met het centrum en omliggende plaatsen als Zaandam, Uithoorn en IJmuiden.

Parkeervakken

Parkeervaknummer Type Prijs Etage Overdekking
PP 320 Normaal parkeervak € 15.000 -1 overdekt
PP 457 Normaal parkeervak € 15.000 -1 overdekt

Kaart