Bakkumstraat 11 , Oud Noord

€ 267.000,- kosten koper Verkocht onder voorbehoud
75 m2 , 4 kamers
Bakkumstraat 11
Bakkumstraat 11 Bakkumstraat 11 Bakkumstraat 11
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Dit 4-kamerappartement  van 75 m2 ligt in Amsterdam noord tussen veel groen en veel water. De wanden zijn alvast behangklaar gemaakt en het plafond hebben we voor je gewit. Het appartement beschikt over maar liefst 2 balkons en een berging op de begane grond. Voor je boodschappen kun je terecht bij het geheel vernieuwde winkelcentrum Waterlandplein, want dat ligt ongeveer om de hoek. Parkeren op straat is hier gratis!

Indeling  Via het entree kom je in de ruime hal die centraal gelegen is. De dichte keuken ligt direct aan je linkerkant met daaraan grenzend één van de beide balkons. Aan dezelfde kant als de keuken bevindt zich één van de drie slaapkamers. Recht tegenover de entree bevindt zich de badkamer voorzien van douche en wastafel. Het toilet is apart gelegen.
Aan de rechterkant na binnenkomst bevinden zich de andere twee slaapkamers met daar tussenin de woonkamer. Het tweede balkon is eveneens aan deze kant van het appartement en grenst aan de woonkamer en aan één van de slaapkamers.

Projectnotaris
Notariskantoor Spier  & Hazenberg

Voorbehoud
Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Bod uitbrengen
Bieden gaat uitsluitend via het online biedingsformulier. Je vindt deze terug onder Mijn account: https://aanbod.stadgenoot.nl/

Voordat je een bod uitbrengt, adviseren wij je de documenten van de VvE bij ons op te vragen. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar verkoop@stadgenoot.nl

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Noord
Buurt Oud Noord
Adres Bakkumstraat 11
Postcode 1024 VX

Overdracht

Prijs € 267.000,-
Prijs type Vraagprijs
VVE-bijdrage € 153,30
Status Verkocht onder voorbehoud
Betalingsconditie Kosten koper
Aanvaarding Per direct
EPA certificaat C
Bijzonderheden
  • Erfpacht afgekocht tot 30-09-2055
  • Wasmachineaansluiting in badkamer
  • Nieuwe cv-ketel!
  • Wanden zijn behangklaar
  • Plafonds zijn gewit
  • Dichte keuken
  • Mechanische ventilatie
  • In deze woning heeft een asbestinventarisatie plaatsgevonden. Het saneringsplichtige asbest is verwijderd.
  • Voorstel tot verhoging VvE bijdrage voor 2021 naar € 146, -  in verband met onderhoud waaronder standleidingen, rookgasafvoeren, brandveiligheid, beglazing en intercom

Bouw

Bouwjaar 1967
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging Aan rustige weg, In woonwijk, Nabij winkelcentrum, Zeer nabij het winkelcentrum Waterlandplein
Aantal kamers 4
Aantal slaapkamer(s) 3
Gebruikersoppervlakte circa 75 m2
Bruto oppervlakte circa 84 m2

Indeling

Woonlaag 2e verdieping
Soort woning Appartement
Type woning Portiekflat

Overig

Balkon 4 m2
Balkon Ligging Zuidoost
Balkon 4 m2
Balkon Ligging Noordwest
Berging Berging op begane grond
Verwarming CV-installatie uit 2020
Vloerkwaliteit Kaal
Materiaal kozijnen Kunststof
Dubbel glas Volledig

Buurt

In Noord werd begin vorige eeuw geëxperimenteerd met een nieuwe woonvorm; het tuindorp, wat staat voor een stadswijk met eengezinswoningen en een typisch dorps karakter. De bewoners van de tuindorpen zijn over het algemeen wat ouder. Door de verkoop van een deel van de sociale huurwoningen wordt de bevolking meer gemeleerd.

Laatmiddeleeuwse dijkdorpen

Buiksloot was net als Nieuwendam een typisch Hollands dijkdorp met een haventje aan het IJ. De dorpjes zijn al lang opgegaan in het oprukkende Amsterdam, maar de monumentale houten panden langs de dijken zijn bewaard gebleven. En de dorpse sfeer hangt er nog steeds. Het is er leuk fietsen. 

Industrieel tintje

Zichtbaar vanaf de overkant vormen de toren A’DAM en filmmuseum EYE de skyline van de noordelijke IJ-oevers. Het A-lab, de NDSM-loodsen en het Kraanspoor trekken veel creatieve bedrijven en zzp’ers naar Noord. Op Overhoeks verrijst de ene woontoren na de andere. Tot 2025 levert dat maar liefst 3.950 woningen op. In de Buiksloterham wordt volop geëxperimenteerd met duurzaam bouwen en wonen. De interessante broedplaats De Ceuvel speelt daar een voortrekkersrol in.

Winkels en cultuur

Bewoners van Oud Noord kunnen voor hun dagelijkse boodschappen terecht in het nieuwe winkelcentrum op het Mosveld. De deels biologische Pekmarkt in de Van der Pekstraat is er op woensdagen, vrijdagen en zaterdagen. In de Van der Pekstraat zit ook een goede boekhandel en je vindt er net als op de Hagedoornweg en op het Purmerplein ook andere buurtwinkels.
Qua cultuur heeft de noordeling niets te klagen. Er zijn culturele centra die muziek- en toneelliefhebbers van ver buiten de stad trekken, zoals het filmmuseum EYE, de Tolhuistuin, het Over het IJ Festival en talloze andere festivals.

Groen

Hoewel Oud Noord het dichtst bij de stad ligt, is er ook veel groen. In het Noorderpark kun je behalve wandelen en in het gras liggen ook naar de Noorderparkkamer voor een concert. Het vernieuwde Noorderparkbad is er voor de zwemliefhebbers. Niet ver daarvandaan ligt het Vliegenbos dat meer een klein bos, dan een park is.

Stadsdeel

Er is niet één stadsdeel Noord. Noord is een verzameling buurten, elk met een heel eigen karakter en dynamiek. De idyllische dijkdorpen met dijkhuizen en kerktorens herinneren aan de tijd dat Noord een drassig veengebied was. De IJ-oevers ontwikkelden zich begin 20ste eeuw tot een belangrijk industriegebied voor de scheepvaart. Die sfeer proef je nog steeds. Nu zijn ze uitgegroeid tot een dynamisch gebied voor wonen, werken en vrije tijd.

Horeca en cultuur

In Noord is veel ruimte voor creativiteit en ontspanning. De horeca is hier ruim opgezet, vaak  met complete stranden en tuinen en zonder druk verkeer of hordes toeristen. Het futuristische filmmuseum EYE trekt met het museum, het grote filmaanbod en prachtige café-restaurant veel bezoekers. Dat geldt ook voor de naastgelegen A’DAM toren met zijn langzaam draaiende look-out en ongelooflijk uitzicht over de stad. Op de vrijplaats NDSM vind je steeds meer leuke cafés en restaurants aan het water. Het is ook een ideale plek voor de grote en kleine cultuurfestivals die hier ieder jaar zijn. De Tolhuistuin, die als Paradiso-Noord ook optredens programmeren, is een van de andere fijne festivallocaties in Noord. In de IJhallen moet je zijn voor de grootste rommelmarkt van Europa.

Bewoners

Vergeleken met de rest van Amsterdam heeft Noord veel autochtone  Amsterdammers. De meeste 65-plussers wonen in de Tuindorpen Nieuwendam en Buiksloot. Gezinnen wonen vooral in Noord Oost en West, wel 10 procent meer dan het Amsterdamse gemiddelde. Van de ruim 90 duizend inwoners van Noord is een kwart jonger dan 18.

Vernieuwing

Noord transformeert. De grootste bouwprojecten vinden plaats aan de IJ-oevers, rond Buiksloterham, Overhoeks, de NDSM-werf West, het voormalige TNT-terrein en studentenwoningen in het Hamerstraatgebied. Door de verkoop van huurwoningen en door sloop en nieuwbouw neemt de bevolking van Noord niet alleen weer toe, maar is ook jonger, hoger opgeleid en kapitaalkrachtiger. Tot 2025 gaat dat bijna 8.000 extra woningen opleveren.

Bereikbaarheid

Noord is prima bereikbaar met de auto vanaf de ring A10 of de IJtunnel. Fietsers nemen bij voorkeur de pont. De Noordzuidlijn brengt bewoners van Noord in no-time naar Amsterdam Centrum en Zuid. Bovendien is er een uitgebreid netwerk van buslijnen, zowel overdag als ’s nachts.

 

Kaart

Woningen in de buurt

Katrijpstraat 60

€ 275.000,- Kosten koper