voorang huurders

Eerste Oosterparkstraat 192-C, Oud-Oost

€ 500.000,- kosten koper Binnenkort in de verkoop
87 m2 , 4 kamers
Eerste Oosterparkstraat 192-C
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Dit 4-kamerappartement van circa 87 m2 bevindt zich in de Oosterparkbuurt in Amsterdam Oost. De Eerste Oosterparkstraat is recent opgeknapt en één van de leuke winkelstraten in de buurt. Om de hoek liggen Het Oosterpark, de Amstel, het gezellige Beukenplein en de Dappermarkt. Het appartement is gelegen op fietsafstand van het centrum van Amsterdam, loopafstand van een supermarkt en een treinstation en de dichtstbijzijnde uitvalsweg in de nabije omgeving is op slechts 2 minuten rijden.

Let op: voor deze woning is de voorrangsregeling voor huurders van toepassing.

Wij zijn op dit moment druk bezig de woning verkoopklaar te maken. Binnenkort starten we met de verkoop.
Je kunt wel alvast je interesse kenbaar maken, we zullen je dan informeren zodra we een bezichtiging kunnen plannen.

Dit betreft een concept brochure. Tijdens de bezichtiging ontvang je  een definitieve brochure.

Indeling  Het appartement heeft een L-vormige gang. Tegenover de entree bevindt zich de casco badkamer met ernaast het toilet. Aan de linker- en rechterzijde heeft u toegang tot twee van de drie slaapkamers. Aan het einde van de gang bevinden zich de woonkamer, gesloten casco keuken en de derde slaapkamer. Er zijn twee balkons aanwezig die toegankelijk zijn vanuit twee slaapkamers en de woonkamer. Op de begane grond is nog een berging. 

Projectnotaris
Notariskantoor KB-Notarissen

Voorbehoud
Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Bod uitbrengen
Bieden gaat uitsluitend via het online biedingsformulier. Je vindt deze terug onder Mijn account: https://aanbod.stadgenoot.nl/


Voordat je een bod uitbrengt, adviseren wij je de documenten van de VvE, nadat je een bezichtiging hebt gehad, bij ons op te vragen. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar verkoop@stadgenoot.nl

 

 

 

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Oost
Buurt Oud-Oost
Adres Eerste Oosterparkstraat 192-C
Postcode 1091 HK

Overdracht

Prijs € 500.000,-
Prijs type Vraagprijs
VVE-bijdrage € 132,04
Status Binnenkort in de verkoop
Betalingsconditie Kosten koper
Aanvaarding Per direct
EPA certificaat C
Bijzonderheden
  • Erfpacht afgekocht tot 31-03-2039
  • Watermeter aanwezig
  • Wasmachineaansluiting in badkamer
  • Casco keuken
  • Casco badkamer
  • In deze woning heeft een asbestinventarisatie plaatsgevonden. Het saneringsplichtige asbest is verwijderd.

Bouw

Bouwjaar 1988
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging In woonwijk, Nabij winkelcentrum, Het appartement bevindt zich boven de winkels in winkelstraat Eerste Oosterparkstraat
Aantal kamers 4
Aantal slaapkamer(s) 3
Gebruikersoppervlakte circa 87 m2
Bruto oppervlakte circa 98 m2

Indeling

Woonlaag 1e verdieping
Soort woning Appartement
Type woning Portiekflat

Overig

Balkon 4 m2
Balkon Ligging Oost
Balkon 2 m2
Balkon Ligging Zuid
Berging Berging op begane grond
Verwarming CV-installatie uit 2019
Vloerkwaliteit Kaal
Materiaal kozijnen Kunststof
Dubbel glas Volledig

Buurt

Oud-Oost is, als een van de eerste wijken buiten het centrum, grotendeels gebouwd aan het begin van de 20ste eeuw. In de jaren 80 is er veel gesloopt en nieuwgebouwd, vooral in de buurt rondom de Dappermarkt. Architect Berlage maakte het ontwerp voor de Transvaalbuurt die in de jaren 20 tot stand kwam. In deze wijk is niet gesloopt, maar vooral gerenoveerd. De Weesperzijde met haar monumentale panden is al in de 17e eeuw ontstaan. Toen de Watergraafsmeer werd drooggelegd was dit de doorgaande route langs de Amstel richting Weesp. Het bekende café-restaurant De Ysbreeker stamt nog uit die tijd.

Gewild bij starters

Oud-Oost is een gewild gebied voor starters. Behalve in Weesperzijde, zijn de buurten gemengd en wonen er naast gezinnen met een laag inkomen, ook veel studenten en jongeren. In de Transvaalbuurt wonen veel grote gezinnen omdat de corporatiewoningen er vaak veel kamers hebben. Met 800 nieuwe koop- en huurwoningen in Oostpoort, het voormalige Oostergasfabriekterrein aan de Oranje Vrijstaatkade, is de woningvoorraad in deze buurt flink toegenomen.

Winkels en de Dappermarkt

In Oud-Oost heb je voor de dagelijkse boodschappen de keuze uit veel buurtsupers en supermarkten. Je vindt er ook de Dappermarkt om de hoek. Het is een goede en traditionele dagelijkse markt die ook veel mensen van buiten Oost trekt. In het nieuwe winkelcentrum Oostpoort hebben veel winkels van bekende ketens een vestiging. Voor leuke kleding, schoenen, verzorgingsproducten of elektronica hoeven bewoners van Oud-Oost nu de buurt niet meer uit.

Recreatie en cultuur

Het Oosterpark heeft een pierenbadje voor de kleintjes uit de buurt. De groene long van de buurt is recent mooi vernieuwd. Het leuke en leerzame Tropenmuseum is een van de markantste gebouwen van de Oosterparkbuurt. Rondom het Oosterpark en op het vernieuwde Beukenplein vind je hippe en traditionele cafés en restaurants. Ook aan de Weesperzijde met uitzicht op de Amstel zitten veel aantrekkelijke eetgelegenheden. De Wibautstraat heeft zich de laatste jaren van de ongezelligste straat van Amsterdam opgewerkt naar een van de hipste plekken. De club in het voormalige Trouwgebouw en de metamorfose van het Volkskrantgebouw tot het Volkshotel hebben daaraan bijgedragen. Met de komst van de nieuwe Amstelcampus krijgt deze straat met veel beton nog meer jong publiek.

Stadsdeel

Winkels, horeca en cultuur

Amsterdam Oost heeft misschien wel het meest gevarieerde winkelaanbod van de stad. In de Indische buurt, het gebied rond de Javastraat en de Dappermarkt, kun je eten vinden uit delen van de wereld. In het Oostelijk Havengebied ben je voor dagelijkse boodschappen aangewezen op winkelcentrum Brazilië. Op IJburg wordt het winkelaanbod steeds beter. In de Watergraafsmeer vind je een goed winkelaanbod aan de Middenweg. Met het nieuwe Oostpoort heeft Oost er een volwaardig winkelcentrum bij. De Oostelijke Handelskade is qua cultuur een interessante plek met Het Muziekgebouw aan het IJ, het Bimhuis en Pakhuis de Zwijger. In de buurt van het Oosterpark, op het Beukenplein zijn leuke café's te vinden. 

Vernieuwing

In het nieuwe Oostpoort in de Transvaalbuurt zijn 800 koop- en huurwoningen gerealiseerd. Echt groeien gaat de Watergraafsmeer met grote nieuwbouwprojecten als Amstelkwartier in Overamstel en Science Park. De meeste nieuwe woningen komen op Zeeburgereiland en op IJburg waar met de aanleg van Centrumeiland de tweede fase gestart is. Dit gebied breidt uit met de komst van 3.500 woningen tot 2025. 

Ligging en bereikbaarheid

Vanuit de meeste buurten in Oost ben je met de auto snel op de ringweg A10. Met drie NS stations: Amstelstation, Muiderpoort en Science Park zijn er genoeg opstappunten voor de trein. Oost beslaat een groot gebied en daarom lijkt de fiets onmisbaar. Voor de bewoners van IJburg is tram 26 de belangrijkste verbinding met het centrum. De fiets mag mee in de tram. Tramlijn 7 verbindt het Oostelijk Havengebied met het westelijk deel van de stad en vanuit de Watergraafsmeer brengt tram 19 je naar het centrum. Vanaf KNSM-eiland is er een pontje naar Noord.

Kaart