voorang huurders

Herman Poortstraat 8, Geuzenveld-Slotermeer

€ 310.000,- kosten koper Binnenkort in de verkoop
72 m2 , 4 kamers
Herman Poortstraat 8
Herman Poortstraat 8 Herman Poortstraat 8
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Deze 4-kamer kluswoning van circa 72 m2 ligt in Slotermeer-Noord net buiten de ring van Amsterdam en bevindt zich in een rustige, groene en kindvriendelijke wijk nabij de mooie Sloterplas. De woning heeft een tuin (18,5 m2) op het zuiden en een berging (6,5 m2) op zolder. Ben je handig en heb je zin om deze woning geheel naar eigen smaak te maken dan is dit wellicht iets voor jou. 

De diverse uitvalswegen zijn dichtbij zoals de A4, A9 en A10. Ook zijn er voldoende mogelijkheden voor het openbaar vervoer (zoals tram-, bus-, metro- en treinverbindingen). Je kunt voor de dagelijkse boodschappen terecht op o.a. Plein 40-45) en als je zin hebt om te recreëren kun je naar het Sloterpark en de Sloterplas. 

Let op: voor deze woning is de voorrangsregeling voor huurders van toepassing.

Wij zijn op dit moment druk bezig de woning verkoopklaar te maken. Binnenkort starten we met de verkoop.
Je kunt wel alvast je interesse kenbaar maken, we zullen je dan informeren zodra we een bezichtiging kunnen plannen.

Dit betreft een concept brochure. Tijdens de bezichtiging ontvang je  een definitieve brochure.

Indeling Via de voordeur op de begane grond kom je direct in de hal van de woning. Vanuit deze hal heb je toegang tot het toilet en de dichte casco keuken. In de hal bevindt zich de trap naar de eerste verdieping met drie slaapkamers een een badkamer voorzien van douche en wastafel. Met de vlizotrap op de eerste verdieping heb je toegang tot de inpandige berging. 

Projectnotaris
Notariskantoor KB-Notarissen / Spier  & Hazenberg

Voorbehoud
Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Bod uitbrengen
Bieden gaat uitsluitend via het online biedingsformulier. Je vindt deze terug onder Mijn account: https://aanbod.stadgenoot.nl/

Voordat je een bod uitbrengt, adviseren wij je de documenten van de VvE bij ons op te vragen. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar verkoop@stadgenoot.nl

 

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Nieuw-West
Buurt Geuzenveld-Slotermeer
Adres Herman Poortstraat 8
Postcode 1064 BR

Overdracht

Prijs € 310.000,-
Prijs type Vraagprijs
Status Binnenkort in de verkoop
Betalingsconditie Kosten koper
Aanvaarding Per direct
Bijzonderheden
  • Erfpacht afgekocht tot 30-04-2057
  • Casco keuken
  • In deze woning heeft een asbestinventarisatie plaatsgevonden
  • Deze woning heeft een inpandige berging uitsluitend bereikbaar via vlizotrap

Bouw

Bouwjaar 1953
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging Aan rustige weg, Nabij scholen, Nabij winkelcentrum
Aantal kamers 4
Aantal slaapkamer(s) 3
Gebruikersoppervlakte circa 72 m2
Bruto oppervlakte circa 80 m2

Indeling

Woonlaag Begane grond
Soort woning Eengezinswoning
Type woning Tussenwoning

Overig

Achtertuin 18 m2
Achtertuin Ligging Zuid
Berging Berging op zolder
Verwarming CV-installatie uit 2004
Vloerkwaliteit Kaal
Materiaal kozijnen Kunststof
Aluminium
Dubbel glas Volledig

Buurt

Slotermeer is gebouwd volgens de uitgangspunten van het Nieuwe Bouwen met veel licht, lucht en ruimte. Daarom is dit gebied aangewezen als beschermd stadsgezicht onder de naam ‘Van Eesteren buitenmuseum’. Het ‘binnenmuseum’ is een paviljoen aan de noordoever van de Sloterplas, precies waar Van Eesteren het ooit gepland had.

Vernieuwing

Woningen die in de jaren vijftig paradijsjes waren, voldoen nu vaak niet meer aan de huidige wooneisen. Daarom is in de jaren negentig begonnen met de stedelijke vernieuwing. Geprobeerd is het karakter van de tuinsteden zoveel mogelijk te behouden. Er wordt nog steeds op grote schaal geïnvesteerd. Plannen voor de komende jaren zijn nieuwbouw- en renovatieprojecten zoals  Noorderhof Zuid, zelfbouw in Getijenveld en renovatie van de Anton Struikbuurt. In 2025 moeten 2.800 oude woningen vervangen of gerenoveerd zijn.

Bewoners

In Geuzenveld-Slotermeer wonen veel verschillende bevolkingsgroepen; tweederde van de bewoners heeft een niet-westerse achtergrond. Omdat de woningen in Geuzenveld iets groter zijn, wonen daar vaak grote gezinnen. In het hele gebied woont veel jeugd; een kwart van de bevolking is jonger dan 18 jaar.

Groen en recreatie

De tuindorpen zijn ruim opgezet en groen. En er is genoeg te doen. Overal in de wijken zijn basketbal- en voetbalveldjes. In het Gebrandypark zijn tennisbanen en weiden waar vaak wordt gepicknickt. Aan de Sloterplas is een jachthaven, een zeilschool en het gezellige Hotel Buiten. Het aangrenzende Sloterpark herbergt het Sloterparkbad, heemtuin De Natureluur en een kinderboerderij. Tegen de Haarlemmerweg aan ligt De Eendracht; een voormalig agrarisch gebied, met volkstuinen, een sportpark en veel wandel- en fietspaden. In het nieuwe ecologisch natuurgebied kun je bij de Tuinen van West van je koffie genieten, terwijl groente, fruit en eieren vers van het land gehaald worden.

Winkels en markt

Winkels vind je vooral op Plein ’40-’45, waar elke dag een markt is, en rond de Burgemeester van Leeuwenlaan. Op de Burgemeester de Vlugtlaan heb je tal van buurtsupers. Ook aan horeca is daar geen gebrek. Het Confuciusplein, met veel buurtwinkels, is grotendeels vernieuwd en op het eveneens opgeknapte Lambertus Zijlplein is een winkelcentrum met een wekelijkse markt.

 

Stadsdeel

Na de oorlog werden er ten westen van de ringspoordijk zes ‘tuinsteden’ gebouwd; wijken met vriendelijke laagbouw, voor- en achtertuintjes, winkels, scholen, kerken en groen op loopafstand. Nieuw aan deze aanpak was dat de ontwerpers, Cornelis van Eesteren en Jacoba Mulder, wonen, werken (in de havens) en verkeer zoveel mogelijk gescheiden hielden. Stadsdeel Nieuw-West bestrijkt het hele gebied tussen de Haarlemmerweg in het Noorden en het Nieuwe Meer in het Zuiden en bestaat uit Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp, Slotervaart en Sloten-Nieuw Sloten-De Aker.

Bewoners

Nieuw-West heeft 146.700 inwoners en telt 148 verschillende nationaliteiten. Gemiddeld wonen er veel meer gezinnen, en daarmee ook meer jongeren. Met de woningnood binnen de ring, is Nieuw-West in opmars. Veel studenten en jonge gezinnen kiezen voor het groen en de ruimte. Het zijn vaak die nieuwe bewoners die alle ontwikkelingen in Nieuw-West nauwgezet volgen en zoals in het geval van NiceNieuwWest.nl zelf een buurtsite starten.

Winkels, horeca en cultuur

Een groot aanbod aan winkels vind je aan het Osdorpplein en Plein 40-45. Elk gebied heeft minstens één dagelijkse markt. In theater de Meervaart komen de grote landelijke voorstellingen langs. Sinds kort kun je er ook naar de film. Horeca, broedplaatsen, stadsboeren en festivals die Nieuw-West ontdekken, zetten dit gebied binnen en buiten de ring op de kaart. De Sloterplas was altijd al een bijzonder recreatiegebied voor hardlopers, watersporters en vissers. Met de vernieuwing van de Zuidwestoever, de bouw van een museumpaviljoen en de make-over van café Oostoever is er voor iedereen iets te doen.

Vernieuwing

Rondom de Ringspoorzone komt een hele nieuwe woonwijk. Ook in de bestaande wijken krijgt de verbetering van woningen, de woonomgeving en het winkelaanbod prioriteit. Een bijzonder geslaagd project is de Klusflat Klarenstraat. De particuliere renovatie van deze portiekflat kreeg de Amsterdamse Architectuurprijs.

Ligging

Alle buurten in Nieuw West zijn uitstekend bereikbaar vanaf de A10 en de Haarlemmerweg. De tramlijnen 1, 2, 13 en 17 brengen je snel overal in de stad. Met de NS-stations Sloterdijk en Lelylaan op fietsafstand ben je ook snel de stad uit. Tenslotte is er ook een groot nachtnet dat Nieuw-West verbindt met het centrum en omliggende plaatsen als Zaandam, Uithoorn en IJmuiden.

Kaart

Woningen in de buurt

Aart van der Leeuwstraat 15

€ 310.000,- Kosten koper

Parkeren in de buurt