voorang huurders

Johan Rijnjastraat 6, Noord Oost

€ 425.000,- kosten koper Verkocht onder voorbehoud
94 m2 , 4 kamers
Johan Rijnjastraat 6
Johan Rijnjastraat 6 Johan Rijnjastraat 6 Johan Rijnjastraat 6
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Deze 4-kamer eengezinswoning van circa 94 m2 ligt een autovrije straat in Amsterdam Noord. De woning heeft een flinke achtertuin op het zuidoosten. De Noord-Zuidlijn is vlakbij. Met deze verbinding kom je snel in het centrum van de stad. Het winkelcentrum Boven Y heeft een zeer ruim winkelaanbod; je kunt hier voor bijna alles terecht. Vanuit het centrum van de stad is Amsterdam Noord zeer goed bereikbaar met o.a. de pont of als je met de auto bent via de IJ-tunnel. 

Let op: voor deze woning is de voorrangsregeling voor huurders van toepassing.

Indeling In de ruime entree bevinden zich het aparte toilet en de trap naar de eerste verdieping van de woning. De open keuken is toegankelijk vanuit het entree/hal en vanuit de woonkamer. De woonkamer bevindt zich aan de achterzijde van de woning met aangrenzend de achtertuin. De eerste verdieping is als volgt ingedeeld: 1e slaapkamer en de inpandige berging aan de voorzijde van de woning; de badkamer voorzien van wastafel, douche en toilet bevindt zich samen met de overloop tussen de 1e en de 2e en de 3e slaapkamer die beide aan de achterkant van het huis liggen. Op de begane grond is een schuur. 
 

Projectnotaris
Notariskantoor KB-Notarissen

Voorbehoud
Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Bod uitbrengen
Bieden gaat uitsluitend via het online biedingsformulier. Je vindt deze terug onder Mijn account: https://aanbod.stadgenoot.nl/

 

 

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Noord
Buurt Noord Oost
Adres Johan Rijnjastraat 6
Postcode 1025 MV

Overdracht

Prijs € 425.000,-
Prijs type Vraagprijs
Status Verkocht onder voorbehoud
Betalingsconditie Kosten koper
Aanvaarding Per direct
EPA certificaat A
Bijzonderheden
  • Erfpacht afgekocht tot 15-03-2049
  • Wasmachineaansluiting in badkamer
  • Plafonds zijn gewit
  • Mechanische ventilatie
  • Vanaf week 35 zullen er herstelwerkzaamheden aan de kozijnen plaatsvinden en wordt er geschilderd. De kosten van deze werkzaamheden komen voor rekening Stadgenoot.  

Bouw

Bouwjaar 1998
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging Nabij scholen, Nabij winkelcentrum, aan autovrije straat; nabij Noord-Zuidlijn; winkelcentrum Boven Y;
Aantal kamers 4
Aantal slaapkamer(s) 3
Gebruikersoppervlakte circa 94 m2
Bruto oppervlakte circa 106 m2

Indeling

Woonlaag Begane grond
Soort woning Eengezinswoning

Overig

Achtertuin 53 m2
Achtertuin Ligging Zuidoost
Berging Schuur
Verwarming CV-installatie uit 2012
Vloerkwaliteit Kaal
Materiaal kozijnen Hout
Dubbel glas Volledig

Buurt

Die spilfunctie neemt alleen maar toe met de beginhalte van de Noord-Zuidlijn vlakbij het Buikslotermeerplein. Hier komt Centrum Amsterdam Noord met een bioscoop, een theater, winkels, restaurants en een bibliotheek. In het vernieuwde winkelcentrum aan het Waterlandplein vind je de bekende ketens, maar ook lokale winkels met producten uit alle windstreken. Aan de Schellingwouderdijk zit een winkel waar de boeren uit Waterland hun producten verkopen.

Extra woningen

Langs de Buikslotermeerdijk ligt de compleet nieuwe woonwijk Elzenhagen; een ruime, groene woonwijk met een school.
Het voormalige Nieuwendam is helemaal vernieuwd en heet nu Waterlandpleinbuurt met veel koop- en eengezinswoningen en een winkelcentrum. Bij elkaar worden de komende jaren in Noord Oost zo’n 2.300 extra woningen gebouwd. Hierdoor neemt ook het aantal jonge gezinnen toe.

Groen en recreatie

Heel Noord Oost is ruim en groen opgezet met veel speeltuinen en sportveldjes. Het Baanakkerspad is een fijn groengebied bij het Buikslotermeerplein en aan de oostkant ligt recreatiegebied de Schellingwouderbreek. Tegen de noordelijke ringweg aan is een park met een openbare tennisbaan en een speeltuin waar de kleintjes van de ‘Kabouterberg’ af kunnen glijden.

Over de ring

Ga je de ring over, dan vind je eerst een golfcentrum en daarna het landelijke Waterland, een populair groengebied voor fietsers en wandelaars. De dorpjes Schellingwoude, Durgerdam, Holysloot, Ransdorp en Zunderdorp zijn allemaal beschermd stadsgezicht. Hier mag dus niet gebouwd worden. In dit gebied zijn nog 32 boerenbedrijven actief. Boeren en bewoners van binnen de ring hebben elkaar gevonden in kinderopvang, agrarische producten of kookworkshops op de boerderij.

 

Stadsdeel

Er is niet één stadsdeel Noord. Noord is een verzameling buurten, elk met een heel eigen karakter en dynamiek. De idyllische dijkdorpen met dijkhuizen en kerktorens herinneren aan de tijd dat Noord een drassig veengebied was. De IJ-oevers ontwikkelden zich begin 20ste eeuw tot een belangrijk industriegebied voor de scheepvaart. Die sfeer proef je nog steeds. Nu zijn ze uitgegroeid tot een dynamisch gebied voor wonen, werken en vrije tijd.

Horeca en cultuur

In Noord is veel ruimte voor creativiteit en ontspanning. De horeca is hier ruim opgezet, vaak  met complete stranden en tuinen en zonder druk verkeer of hordes toeristen. Het futuristische filmmuseum EYE trekt met het museum, het grote filmaanbod en prachtige café-restaurant veel bezoekers. Dat geldt ook voor de naastgelegen A’DAM toren met zijn langzaam draaiende look-out en ongelooflijk uitzicht over de stad. Op de vrijplaats NDSM vind je steeds meer leuke cafés en restaurants aan het water. Het is ook een ideale plek voor de grote en kleine cultuurfestivals die hier ieder jaar zijn. De Tolhuistuin, die als Paradiso-Noord ook optredens programmeren, is een van de andere fijne festivallocaties in Noord. In de IJhallen moet je zijn voor de grootste rommelmarkt van Europa.

Bewoners

Vergeleken met de rest van Amsterdam heeft Noord veel autochtone  Amsterdammers. De meeste 65-plussers wonen in de Tuindorpen Nieuwendam en Buiksloot. Gezinnen wonen vooral in Noord Oost en West, wel 10 procent meer dan het Amsterdamse gemiddelde. Van de ruim 90 duizend inwoners van Noord is een kwart jonger dan 18.

Vernieuwing

Noord transformeert. De grootste bouwprojecten vinden plaats aan de IJ-oevers, rond Buiksloterham, Overhoeks, de NDSM-werf West, het voormalige TNT-terrein en studentenwoningen in het Hamerstraatgebied. Door de verkoop van huurwoningen en door sloop en nieuwbouw neemt de bevolking weer toe. Tot 2025 gaat dat bijna 8.000 extra woningen opleveren.

Bereikbaarheid

Noord is prima bereikbaar met de auto vanaf de ring A10 of de IJtunnel. Fietsers nemen bij voorkeur de pont. De Noordzuidlijn brengt bewoners van Noord in no-time naar Amsterdam Centrum en Zuid. Bovendien is er een uitgebreid netwerk van buslijnen, zowel overdag als ’s nachts.

 

Kaart

Woningen in de buurt

Groetstraat 42

€ 300.000,- Kosten koper

Loenermark 58 + P

€ 250.000,- Kosten koper

IJdoornlaan 811

€ 450.000,- Kosten koper