voorang huurders

Katrijpstraat 11, Oud Noord

€ 265.000,- kosten koper Te koop
52 m2 , 3 kamers
Katrijpstraat 11
Katrijpstraat 11 Katrijpstraat 11 Katrijpstraat 11
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Dit 3-kamer appartement van 60 m2 heeft een tuin van maar liefst 25 m2 en bovendien 2 bergingen; één op de begane grond en één op zolder. De Katrijpstraat ligt zeer gunstig ten opzichte van diverse voorzieningen. Denk daarbij aan winkelcentra, zoals het Waterlandplein en het Boven 't Y. Er is volop groen en water in deze buurt waardoor het een fijne uitstraling heeft. Het is een heerlijke rustige buurt. Parkeren op straat is hier gratis. 
De aansluitingen op het openbaar vervoer zijn zeer goed. Via het metrostation Amsterdam Noord ben je zo in het centrum van de stad. 

Let op: voor deze woning is de voorrangsregeling voor huurders van toepassing.

De sluitingsdatum voor het uitbrengen van een bod op deze woning is bepaald op maandag 3 mei om 12.00 uur

Indeling  Via het entreehal van het appartement heb je toegang tot o.a. de woonkamer en de keuken en het toilet. De badkamer voorzien van wastafel en douche bevindt zich tussen de keuken en één van de beide slaapkamers. De tweede slaapkamer is bereikbaar via de woonkamer. Er bevindt zich een ruime berging van 5,4 m2 op de begane grond. De tuin strekt zich uit over de breedte van de 

Projectnotaris
Notariskantoor Spier & Hazenberg

Voorbehoud
Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Bod uitbrengen
Bieden gaat uitsluitend via het online biedingsformulier. Je vindt deze terug onder Mijn account: https://aanbod.stadgenoot.nl/

Voordat je een bod uitbrengt, adviseren wij je de documenten van de VvE bij ons op te vragen. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar verkoop@stadgenoot.nl

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Noord
Buurt Oud Noord
Adres Katrijpstraat 11
Postcode 1024 SK

Overdracht

Prijs € 265.000,-
Prijs type Vraagprijs
VVE-bijdrage € 162,66
Status Te koop
Betalingsconditie Kosten koper
Aanvaarding Per direct
EPA certificaat C
Bijzonderheden
  • Erfpacht afgekocht tot 31 mei 2055
  • Watermeter aanwezig
  • Buitenzonwering
  • Wasmachineaansluiting in badkamer
  • Plafonds zijn gewit
  • Deuren ontbreken bij keuken, woon- en (tweede) slaapkamer
  • In deze woning heeft een asbestinventarisatie plaatsgevonden. Het saneringsplichtige asbest is verwijderd.

Bouw

Bouwjaar 1965
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging Aan rustige weg, In kindvriendelijke wijk, In woonwijk
Aantal kamers 3
Aantal slaapkamer(s) 2
Gebruikersoppervlakte circa 52 m2
Bruto oppervlakte circa 64 m2

Indeling

Woonlaag Begane grond
Soort woning Appartement
Type woning Portiekflat

Overig

Achtertuin 25 m2
Achtertuin Ligging Noordwest
Berging Berging op begane grond
Verwarming CV-installatie uit 2011
Vloerkwaliteit Kaal
Materiaal kozijnen Hout
Dubbel glas Volledig

Buurt

In Noord werd begin vorige eeuw geëxperimenteerd met een nieuwe woonvorm; het tuindorp, wat staat voor een stadswijk met eengezinswoningen en een typisch dorps karakter.

Laatmiddeleeuwse dijkdorpen

Buiksloot was net als Nieuwendam een typisch Hollands dijkdorp met een haventje aan het IJ. De dorpjes zijn al lang opgegaan in het oprukkende Amsterdam, maar de monumentale houten panden langs de dijken zijn bewaard gebleven. En de dorpse sfeer hangt er nog steeds. Het is er leuk fietsen. 

Industrieel tintje

Zichtbaar vanaf de overkant vormen de toren A’DAM en filmmuseum EYE de skyline van de noordelijke IJ-oevers. Het A-lab, de NDSM-loodsen en het Kraanspoor trekken veel creatieve bedrijven en zzp’ers naar Noord. Op Overhoeks verrijst de ene woontoren na de andere. Tot 2025 levert dat maar liefst 3.950 woningen op. In de Buiksloterham wordt volop geëxperimenteerd met duurzaam bouwen en wonen. De interessante broedplaats De Ceuvel speelt daar een voortrekkersrol in.

Winkels en cultuur

Bewoners van Oud Noord kunnen voor hun dagelijkse boodschappen terecht in het nieuwe winkelcentrum op het Mosveld. De deels biologische Pekmarkt in de Van der Pekstraat is er op woensdagen, vrijdagen en zaterdagen. In de Van der Pekstraat zit ook een goede boekhandel en je vindt er net als op de Hagedoornweg en op het Purmerplein ook andere buurtwinkels.
Qua cultuur heeft de noordeling niets te klagen. Er zijn culturele centra die muziek- en toneelliefhebbers van ver buiten de stad trekken, zoals het filmmuseum EYE, de Tolhuistuin, het Over het IJ Festival en talloze andere festivals.

Groen

Hoewel Oud Noord het dichtst bij de stad ligt, is er ook veel groen. In het Noorderpark kun je behalve wandelen en in het gras liggen ook naar de Noorderparkkamer voor een concert. Het vernieuwde Noorderparkbad is er voor de zwemliefhebbers. Niet ver daarvandaan ligt het Vliegenbos dat meer een klein bos, dan een park is.

Stadsdeel

Er is niet één stadsdeel Noord. Noord is een verzameling buurten, elk met een heel eigen karakter en dynamiek. De idyllische dijkdorpen met dijkhuizen en kerktorens herinneren aan de tijd dat Noord een drassig veengebied was. De IJ-oevers ontwikkelden zich begin 20ste eeuw tot een belangrijk industriegebied voor de scheepvaart. Die sfeer proef je nog steeds. Nu zijn ze uitgegroeid tot een dynamisch gebied voor wonen, werken en vrije tijd.

Horeca en cultuur

In Noord is veel ruimte voor creativiteit en ontspanning. De horeca is hier ruim opgezet, vaak  met complete stranden en tuinen en zonder druk verkeer of hordes toeristen. Het futuristische filmmuseum EYE trekt met het museum, het grote filmaanbod en prachtige café-restaurant veel bezoekers. Dat geldt ook voor de naastgelegen A’DAM toren met zijn langzaam draaiende look-out en ongelooflijk uitzicht over de stad. Op de vrijplaats NDSM vind je steeds meer leuke cafés en restaurants aan het water. Het is ook een ideale plek voor de grote en kleine cultuurfestivals die hier ieder jaar zijn. De Tolhuistuin, die als Paradiso-Noord ook optredens programmeren, is een van de andere fijne festivallocaties in Noord. In de IJhallen moet je zijn voor de grootste rommelmarkt van Europa.

Bewoners

Vergeleken met de rest van Amsterdam heeft Noord veel autochtone  Amsterdammers. De meeste 65-plussers wonen in de Tuindorpen Nieuwendam en Buiksloot. Gezinnen wonen vooral in Noord Oost en West, wel 10 procent meer dan het Amsterdamse gemiddelde. Van de ruim 90 duizend inwoners van Noord is een kwart jonger dan 18.

Vernieuwing

Noord transformeert. De grootste bouwprojecten vinden plaats aan de IJ-oevers, rond Buiksloterham, Overhoeks, de NDSM-werf West, het voormalige TNT-terrein en studentenwoningen in het Hamerstraatgebied. Door de verkoop van huurwoningen en door sloop en nieuwbouw neemt de bevolking weer toe. Tot 2025 gaat dat bijna 8.000 extra woningen opleveren.

Bereikbaarheid

Noord is prima bereikbaar met de auto vanaf de ring A10 of de IJtunnel. Fietsers nemen bij voorkeur de pont. De Noordzuidlijn brengt bewoners van Noord in no-time naar Amsterdam Centrum en Zuid. Bovendien is er een uitgebreid netwerk van buslijnen, zowel overdag als ’s nachts.

 

Kaart

Woningen in de buurt

Markengouw 21

€ 280.000,- Kosten koper