Loenermark 16 + PP, Noord Oost

€ 220.000,- kosten koper Verkocht onder voorbehoud
63 m2 , 2 kamers
Loenermark 16 + PP
Loenermark 16 + PP Loenermark 16 + PP Loenermark 16 + PP
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Op de 3e verdieping vind je dit fijne appartement (63 m2) met vrij uitzicht. Het is gelegen aan een rustige weg. Het metrostation is op loopafstand en vanaf daar kun je 10 minuten later uitstappen op het Rokin. De Noord-zuidlijn heeft van de Loenermark een nog betere locatie gemaakt. Vergeet niet dat het Noorderpark en het winkelcentrum Boven IJ op enkele minuten lopen zijn. Bij deze woning krijg je bovendien de beschikking over je eigen parkeerplaats in een overdekte garage!

Indeling  

Projectnotaris
Notariskantoor KB-Notarissen / Spier  & Hazenberg

Voorbehoud
Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Bod uitbrengen
Bieden gaat uitsluitend via het online biedingsformulier. Je vindt deze terug onder Mijn account: https://aanbod.stadgenoot.nl/

Voordat je een bod uitbrengt, adviseren wij je de documenten van de VvE bij ons op te vragen. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar verkoop@stadgenoot.nl

 

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Noord
Buurt Noord Oost
Adres Loenermark 16
Postcode 1025 SB

Overdracht

Prijs € 220.000,-
Prijs type Vraagprijs
VVE-bijdrage € 201,20
Status Verkocht onder voorbehoud
Betalingsconditie Kosten koper
Aanvaarding Per direct
EPA certificaat D
Bijzonderheden
  • Erfpacht afgekocht tot 15-01-2052
  • Wasmachineaansluiting in badkamer
  • Blokverwarming
  • Dichte keuken
  • Lift
  • Servicekosten parkeerplaats 18, 38
  • Afvoerleidingen in keuken en badkamer mogelijk slecht.
  • VVE heeft projectmatig herstel in voorbereiding.Verwachte eigen bijdrage per appartement gemiddeld € 8000, - inc. btw.  Betalingswijze en –termijn nog niet inzichtelijk.
  • Parkeerplaats in overdekte garage
  • In deze woning heeft een asbestinventarisatie plaatsgevonden. Het saneringsplichtige asbest is verwijderd.

 

Bouw

Bouwjaar 1975
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging Aan rustige weg, Vrij uitzicht
Aantal kamers 2
Aantal slaapkamer(s) 1
Gebruikersoppervlakte circa 63 m2
Bruto oppervlakte circa 68 m2

Indeling

Woonlaag 3e verdieping
Soort woning Appartement
Type woning Galerijflat

Overig

Balkon 10 m2
Balkon Ligging Zuidwest
Berging Berging op begane grond
Verwarming Blokverwarming
Vloerkwaliteit Kaal
Materiaal kozijnen Hout
Dubbel glas Volledig
Voorzieningen Lift
Parkeerplaats in garage
Inclusief parkeerplaats Ja

Buurt

Die spilfunctie neemt alleen maar toe met de beginhalte van de Noord-Zuidlijn vlakbij het Buikslotermeerplein. Hier komt Centrum Amsterdam Noord met een bioscoop, een theater, winkels, restaurants en een bibliotheek. In het vernieuwde winkelcentrum aan het Waterlandplein vind je de bekende ketens, maar ook lokale winkels met producten uit alle windstreken. Aan de Schellingwouderdijk zit een winkel waar de boeren uit Waterland hun producten verkopen.

Extra woningen

Langs de Buikslotermeerdijk ligt de compleet nieuwe woonwijk Elzenhagen; een ruime, groene woonwijk met een school.
Het voormalige Nieuwendam is helemaal vernieuwd en heet nu Waterlandpleinbuurt met veel koop- en eengezinswoningen en een winkelcentrum. Bij elkaar worden de komende jaren in Noord Oost zo’n 2.300 extra woningen gebouwd. Hierdoor neemt ook het aantal jonge gezinnen toe.

Groen en recreatie

Heel Noord Oost is ruim en groen opgezet met veel speeltuinen en sportveldjes. Het Baanakkerspad is een fijn groengebied bij het Buikslotermeerplein en aan de oostkant ligt recreatiegebied de Schellingwouderbreek. Tegen de noordelijke ringweg aan is een park met een openbare tennisbaan en een speeltuin waar de kleintjes van de ‘Kabouterberg’ af kunnen glijden.

Over de ring

Ga je de ring over, dan vind je eerst een golfcentrum en daarna het landelijke Waterland, een populair groengebied voor fietsers en wandelaars. De dorpjes Schellingwoude, Durgerdam, Holysloot, Ransdorp en Zunderdorp zijn allemaal beschermd stadsgezicht. Hier mag dus niet gebouwd worden. In dit gebied zijn nog 32 boerenbedrijven actief. Boeren en bewoners van binnen de ring hebben elkaar gevonden in kinderopvang, agrarische producten of kookworkshops op de boerderij.

 

Stadsdeel

Er is niet één stadsdeel Noord. Noord is een verzameling buurten, elk met een heel eigen karakter en dynamiek. De idyllische dijkdorpen met dijkhuizen en kerktorens herinneren aan de tijd dat Noord een drassig veengebied was. De IJ-oevers ontwikkelden zich begin 20ste eeuw tot een belangrijk industriegebied voor de scheepvaart. Die sfeer proef je nog steeds. Nu zijn ze uitgegroeid tot een dynamisch gebied voor wonen, werken en vrije tijd.

Horeca en cultuur

In Noord is veel ruimte voor creativiteit en ontspanning. De horeca is hier ruim opgezet, vaak  met complete stranden en tuinen en zonder druk verkeer of hordes toeristen. Het futuristische filmmuseum EYE trekt met het museum, het grote filmaanbod en prachtige café-restaurant veel bezoekers. Dat geldt ook voor de naastgelegen A’DAM toren met zijn langzaam draaiende look-out en ongelooflijk uitzicht over de stad. Op de vrijplaats NDSM vind je steeds meer leuke cafés en restaurants aan het water. Het is ook een ideale plek voor de grote en kleine cultuurfestivals die hier ieder jaar zijn. De Tolhuistuin, die als Paradiso-Noord ook optredens programmeren, is een van de andere fijne festivallocaties in Noord. In de IJhallen moet je zijn voor de grootste rommelmarkt van Europa.

Bewoners

Vergeleken met de rest van Amsterdam heeft Noord veel autochtone  Amsterdammers. De meeste 65-plussers wonen in de Tuindorpen Nieuwendam en Buiksloot. Gezinnen wonen vooral in Noord Oost en West, wel 10 procent meer dan het Amsterdamse gemiddelde. Van de ruim 90 duizend inwoners van Noord is een kwart jonger dan 18.

Vernieuwing

Noord transformeert. De grootste bouwprojecten vinden plaats aan de IJ-oevers, rond Buiksloterham, Overhoeks, de NDSM-werf West, het voormalige TNT-terrein en studentenwoningen in het Hamerstraatgebied. Door de verkoop van huurwoningen en door sloop en nieuwbouw neemt de bevolking van Noord niet alleen weer toe, maar is ook jonger, hoger opgeleid en kapitaalkrachtiger. Tot 2025 gaat dat bijna 8.000 extra woningen opleveren.

Bereikbaarheid

Noord is prima bereikbaar met de auto vanaf de ring A10 of de IJtunnel. Fietsers nemen bij voorkeur de pont. De Noordzuidlijn brengt bewoners van Noord in no-time naar Amsterdam Centrum en Zuid. Bovendien is er een uitgebreid netwerk van buslijnen, zowel overdag als ’s nachts.

 

Kaart

Woningen in de buurt

Groetstraat 53

€ 250.000,- Kosten koper

Loenermark 125 + P

€ 265.000,- Kosten koper

Parkeren in de buurt

Zuidgorsstraat 2

€ 60,- Per maand