voorang huurders

Markengouw 21, Oud Noord

€ 280.000,- kosten koper Te koop
77 m2 , 4 kamers
Markengouw 21
Markengouw 21 Markengouw 21 Markengouw 21
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

De sluitingsdatum is vrijdag 7 mei om 12.00 uur

Dit 4-kamer appartement op de eerste verdieping ligt zeer gunstig in een fijne en kindvriendelijke buurt. Het winkelcentrum Waterlandplein is vlakbij en biedt diverse mogelijkheden om je dagelijkse boodschappen te doen. Ook de natuur ligt om de hoek. Je bent in een mum van tijd de stad uit voor het broodnodige groen. De wanden van dit appartement met maar liefst twee balkon, zijn behangklaar en het plafond is al voor je gewit. Op de begane grond bevindt zich nog een aparte berging. 

Let op: voor deze woning is de voorrangsregeling voor huurders van toepassing.

Indeling  Direct na het entree van de woning bevindt zich aan de rechterzijde de woonkamer en links de keuken met aangrenzend een balkon. De hal bevindt zich centraal gelegen in de woning. Vanuit de hal kom je in alle drie de slaapkamers en de badkamer voorzien van wastafel en douche. Aan de westkant van de woning strekt zich een balkon uit over de gehele breedte van het appartement. Op de begane grond is nog een bijbehorende berging.  

Projectnotaris
Notariskantoor KB-Notarissen 

Voorbehoud
Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Bod uitbrengen
Bieden gaat uitsluitend via het online biedingsformulier. Je vindt deze terug onder Mijn account: https://aanbod.stadgenoot.nl/

Voordat je een bod uitbrengt, adviseren wij je de documenten van de VvE bij ons op te vragen. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar verkoop@stadgenoot.nl

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Noord
Buurt Oud Noord
Adres Markengouw 21
Postcode 1024 CT

Overdracht

Prijs € 280.000,-
Prijs type Vraagprijs
VVE-bijdrage € 116,70
Status Te koop
Betalingsconditie Kosten koper
Aanvaarding Per direct
EPA certificaat C
Bijzonderheden
  • Erfpacht afgekocht tot 15 augustus 2053
  • Watermeter aanwezig
  • Wasmachineaansluiting in badkamer
  • Cv-ketel uit 2011
  • Wanden zijn behangklaar
  • Plafonds zijn gewit
  • Dichte keuken
  • In deze woning heeft een asbestinventarisatie plaatsgevonden. Het saneringsplichtige asbest is verwijderd.
  • De VvE oriënteert zich op verduurzaamheidsaanpak van dak, gevelpuien, asbestsanering en eventueel aanbrengen mechanische ventilatie. Eventuele financiële gevolgen voor VvE-bijdragen (of dotatie) nog niet definitief. Gemiddelde extra bijdrage per appartementsrecht van ca. € 12.000, - denkbaar, danwel een eventueel af te sluiten lening waardoor servicekosten verhoogd kunnen worden.

Bouw

Bouwjaar 1967
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging Aan rustige weg, In kindvriendelijke wijk, Nabij scholen, Nabij winkelcentrum, Nabij Waterlandplein, de Noord-Zuidlijn, t' Vliegenbos en de ring A10
Aantal kamers 4
Aantal slaapkamer(s) 3
Gebruikersoppervlakte circa 77 m2
Bruto oppervlakte circa 85 m2

Indeling

Woonlaag 1e verdieping
Soort woning Appartement
Type woning Portiekflat

Overig

Balkon 2 m2
Balkon Ligging Oost
Balkon 8 m2
Balkon Ligging West
Berging Berging op begane grond
Verwarming CV-installatie uit 2011
Vloerkwaliteit Kaal
Materiaal kozijnen Hout
Aluminium
Dubbel glas Gedeeltelijk

Buurt

In Noord werd begin vorige eeuw geëxperimenteerd met een nieuwe woonvorm; het tuindorp, wat staat voor een stadswijk met eengezinswoningen en een typisch dorps karakter.

Laatmiddeleeuwse dijkdorpen

Buiksloot was net als Nieuwendam een typisch Hollands dijkdorp met een haventje aan het IJ. De dorpjes zijn al lang opgegaan in het oprukkende Amsterdam, maar de monumentale houten panden langs de dijken zijn bewaard gebleven. En de dorpse sfeer hangt er nog steeds. Het is er leuk fietsen. 

Industrieel tintje

Zichtbaar vanaf de overkant vormen de toren A’DAM en filmmuseum EYE de skyline van de noordelijke IJ-oevers. Het A-lab, de NDSM-loodsen en het Kraanspoor trekken veel creatieve bedrijven en zzp’ers naar Noord. Op Overhoeks verrijst de ene woontoren na de andere. Tot 2025 levert dat maar liefst 3.950 woningen op. In de Buiksloterham wordt volop geëxperimenteerd met duurzaam bouwen en wonen. De interessante broedplaats De Ceuvel speelt daar een voortrekkersrol in.

Winkels en cultuur

Bewoners van Oud Noord kunnen voor hun dagelijkse boodschappen terecht in het nieuwe winkelcentrum op het Mosveld. De deels biologische Pekmarkt in de Van der Pekstraat is er op woensdagen, vrijdagen en zaterdagen. In de Van der Pekstraat zit ook een goede boekhandel en je vindt er net als op de Hagedoornweg en op het Purmerplein ook andere buurtwinkels.
Qua cultuur heeft de noordeling niets te klagen. Er zijn culturele centra die muziek- en toneelliefhebbers van ver buiten de stad trekken, zoals het filmmuseum EYE, de Tolhuistuin, het Over het IJ Festival en talloze andere festivals.

Groen

Hoewel Oud Noord het dichtst bij de stad ligt, is er ook veel groen. In het Noorderpark kun je behalve wandelen en in het gras liggen ook naar de Noorderparkkamer voor een concert. Het vernieuwde Noorderparkbad is er voor de zwemliefhebbers. Niet ver daarvandaan ligt het Vliegenbos dat meer een klein bos, dan een park is.

Stadsdeel

Er is niet één stadsdeel Noord. Noord is een verzameling buurten, elk met een heel eigen karakter en dynamiek. De idyllische dijkdorpen met dijkhuizen en kerktorens herinneren aan de tijd dat Noord een drassig veengebied was. De IJ-oevers ontwikkelden zich begin 20ste eeuw tot een belangrijk industriegebied voor de scheepvaart. Die sfeer proef je nog steeds. Nu zijn ze uitgegroeid tot een dynamisch gebied voor wonen, werken en vrije tijd.

Horeca en cultuur

In Noord is veel ruimte voor creativiteit en ontspanning. De horeca is hier ruim opgezet, vaak  met complete stranden en tuinen en zonder druk verkeer of hordes toeristen. Het futuristische filmmuseum EYE trekt met het museum, het grote filmaanbod en prachtige café-restaurant veel bezoekers. Dat geldt ook voor de naastgelegen A’DAM toren met zijn langzaam draaiende look-out en ongelooflijk uitzicht over de stad. Op de vrijplaats NDSM vind je steeds meer leuke cafés en restaurants aan het water. Het is ook een ideale plek voor de grote en kleine cultuurfestivals die hier ieder jaar zijn. De Tolhuistuin, die als Paradiso-Noord ook optredens programmeren, is een van de andere fijne festivallocaties in Noord. In de IJhallen moet je zijn voor de grootste rommelmarkt van Europa.

Bewoners

Vergeleken met de rest van Amsterdam heeft Noord veel autochtone  Amsterdammers. De meeste 65-plussers wonen in de Tuindorpen Nieuwendam en Buiksloot. Gezinnen wonen vooral in Noord Oost en West, wel 10 procent meer dan het Amsterdamse gemiddelde. Van de ruim 90 duizend inwoners van Noord is een kwart jonger dan 18.

Vernieuwing

Noord transformeert. De grootste bouwprojecten vinden plaats aan de IJ-oevers, rond Buiksloterham, Overhoeks, de NDSM-werf West, het voormalige TNT-terrein en studentenwoningen in het Hamerstraatgebied. Door de verkoop van huurwoningen en door sloop en nieuwbouw neemt de bevolking weer toe. Tot 2025 gaat dat bijna 8.000 extra woningen opleveren.

Bereikbaarheid

Noord is prima bereikbaar met de auto vanaf de ring A10 of de IJtunnel. Fietsers nemen bij voorkeur de pont. De Noordzuidlijn brengt bewoners van Noord in no-time naar Amsterdam Centrum en Zuid. Bovendien is er een uitgebreid netwerk van buslijnen, zowel overdag als ’s nachts.

 

Kaart

Woningen in de buurt

Katrijpstraat 11

€ 265.000,- Kosten koper