Meer en Vaart 172 G, Osdorp

€ 425.000,- kosten koper Te koop
115 m2 , 4 kamers
Meer en Vaart 172 G
Meer en Vaart 172 G Meer en Vaart 172 G Meer en Vaart 172 G
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Dit 4-kamer appartement (115 m2) ligt aan de rand van het Sloterpark en Sloterplas, dus veel groen in de directe omgeving. Vlakbij vind je het Osdorpplein op een kleine 10 minuten lopen met vele winkels, waar je terecht kan voor de dagelijkse boodschappen. Ook diverse openbaar vervoersmogelijkheden naar Amsterdam Centrum en Schiphol (15 minuten) zijn op loopafstand aanwezig. Met de auto ben je in 5 minuten op de A9 en A10. Bij de woning zit een onoverdekte parkeerplaats in de parkeergarage Geer Ban.

Indeling  Met de trap of de lift kun je naar de 3e etage. Je komt binnen in een ruime hal waar je toegang hebt tot alle ruimtes. De badkamer is voorzien van douche en wastafel, het toilet is apart. Aan de galerij kant bevinden zich twee slaapkamers. De woonkamer en derde slaapkamer liggen aan de achterzijde. De woonkamer is voorzien van een een open keuken.

Projectnotaris
Notariskantoor KB-Notarissen 

Voorbehoud
Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Bod uitbrengen
Bieden gaat uitsluitend via het online biedingsformulier. Je vindt deze terug onder Mijn account: https://aanbod.stadgenoot.nl/

Voordat je een bod uitbrengt, adviseren wij je de documenten van de VvE bij ons op te vragen. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar verkoop@stadgenoot.nl

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Nieuw-West
Buurt Osdorp
Adres Meer en Vaart 172G
Postcode 1068 ZZ

Overdracht

Prijs € 425.000,-
Prijs type Vraagprijs
VVE-bijdrage € 134,99
Status Te koop
Betalingsconditie Kosten koper
Aanvaarding Per direct
EPA certificaat A
Bijzonderheden
  • Erfpacht afgekocht tot 16-12-2056
  • Watermeter aanwezig
  • Mechanische ventilatie
  • Videofooninstallatie aanwezig
  • Stadsverwarming
  • Open keuken voorzien van afzuigkap, vaatwasser/ oven-magnetron, koelvriescombinatie en electrische kookplaat (er zit geen garantie op de apparatuur)
  • Servicekosten parkeerplaats € 19, 23
  • Lift

Bouw

Bouwjaar 2008
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging In woonwijk, Vrij uitzicht, Nabij winkelcentrum Osdorpplein
Aantal kamers 4
Aantal slaapkamer(s) 3
Gebruikersoppervlakte circa 115 m2
Bruto oppervlakte circa 128 m2

Indeling

Woonlaag 3e verdieping
Soort woning Appartement
Type woning Galerijflat

Overig

Balkon 14 m2
Balkon Ligging West
Berging Berging op begane grond
Verwarming Stadsverwarming
Vloerkwaliteit Kaal
Materiaal kozijnen Kunststof
Dubbel glas Volledig
Voorzieningen Lift
Parkeerplaats in garage
Inclusief parkeerplaats Ja

Buurt

De weilanden rond de Osdorperweg herinneren aan het verleden als tuinbouwgebied. In 1960 betrokken de eerste bewoners de nieuwe huizen. Osdorp was de eerste van de vier westelijke tuinsteden waar werd geëxperimenteerd met hoogbouw.

Recreëren

Wie wil winkelen gaat naar het Osdorpplein. Daar vind je behalve de grote winkelketens ook buurtsupers, theater De Meervaart, lunchrooms en restaurants. Of je brengt een bezoekje aan de outletwinkels in Koopcentrum Akerpoort. De Sloterplas is onlangs uitgebreid met een zwemsteiger en een drijvend vlot, ideaal voor een verkoelende duik. Op de nieuwe oevertribune kun je genieten van de ondergaande zon of van de grote en kleine evenementen die hier elk jaar plaatsvinden. En voor wie dat toch te druk vindt; de Lutkemeerpolder is een zalig buitengebied voor de wandelaar en fietser.

Gevarieerd aanbod

In Tuinstad Osdorp stonden altijd veel corporatiewoningen. Door sloop en nieuwbouw neemt het aanbod koop- en vrije sectorhuurwoningen de laatste jaren toe. Zoals rond het Dijkgraafplein, waar nu ruime appartementen en eengezinswoningen staan. En na een geslaagd experiment met zelfbouwkavels in Geuzenveld, worden die nu hier ook geïntroduceerd.
Ook het gebied rond het Osdorpplein wordt grotendeels vernieuwd. Het horeca- en winkelaanbod wordt gevarieerder en er komen circa 1.300 woningen bij. In het Scheepvaartkwartier is zelfs een gracht gegraven met daaraan zeven nieuwe woontorens.

Bewoners

In Osdorp wonen relatief veel ouderen, vooral richting de Sloterplas. Het zijn vaak bewoners van het eerste uur die dol zijn op hun buurt. Door de vele nieuwbouw komen er ook weer veel jonge gezinnen bij. In vergelijking met de andere tuinsteden wonen er minder mensen van niet-westerse herkomst en meer kinderen en jongeren.

 

Stadsdeel

Na de oorlog werden er ten westen van de ringspoordijk zes ‘tuinsteden’ gebouwd; wijken met vriendelijke laagbouw, voor- en achtertuintjes, winkels, scholen, kerken en groen op loopafstand. Nieuw aan deze aanpak was dat de ontwerpers, Cornelis van Eesteren en Jacoba Mulder, wonen, werken (in de havens) en verkeer zoveel mogelijk gescheiden hielden. Stadsdeel Nieuw-West bestrijkt het hele gebied tussen de Haarlemmerweg in het Noorden en het Nieuwe Meer in het Zuiden en bestaat uit Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp, Slotervaart en Sloten-Nieuw Sloten-De Aker.

Bewoners

Nieuw-West heeft 146.700 inwoners en telt 148 verschillende nationaliteiten. Gemiddeld wonen er veel meer gezinnen, en daarmee ook meer jongeren. Met de woningnood binnen de ring, is Nieuw-West in opmars. Veel studenten en jonge gezinnen kiezen voor het groen en de ruimte. Het zijn vaak die nieuwe bewoners die alle ontwikkelingen in Nieuw-West nauwgezet volgen en zoals in het geval van NiceNieuwWest.nl zelf een buurtsite starten.

Winkels, horeca en cultuur

Een groot aanbod aan winkels vind je aan het Osdorpplein en Plein 40-45. Elk gebied heeft minstens één dagelijkse markt. In theater de Meervaart komen de grote landelijke voorstellingen langs. Sinds kort kun je er ook naar de film. Horeca, broedplaatsen, stadsboeren en festivals die Nieuw-West ontdekken, zetten dit gebied binnen en buiten de ring op de kaart. De Sloterplas was altijd al een bijzonder recreatiegebied voor hardlopers, watersporters en vissers. Met de vernieuwing van de Zuidwestoever, de bouw van een museumpaviljoen en de make-over van café Oostoever is er voor iedereen iets te doen.

Vernieuwing

Rondom de Ringspoorzone komt een hele nieuwe woonwijk. Ook in de bestaande wijken krijgt de verbetering van woningen, de woonomgeving en het winkelaanbod prioriteit. Een bijzonder geslaagd project is de Klusflat Klarenstraat. De particuliere renovatie van deze portiekflat kreeg de Amsterdamse Architectuurprijs.

Ligging

Alle buurten in Nieuw West zijn uitstekend bereikbaar vanaf de A10 en de Haarlemmerweg. De tramlijnen 1, 2, 13 en 17 brengen je snel overal in de stad. Met de NS-stations Sloterdijk en Lelylaan op fietsafstand ben je ook snel de stad uit. Tenslotte is er ook een groot nachtnet dat Nieuw-West verbindt met het centrum en omliggende plaatsen als Zaandam, Uithoorn en IJmuiden.

Kaart

Parkeren in de buurt

Geer Ban 169

€ 37,50 Per maand

Nierkerkestraat 6

€ 50,- Per maand

Clauskindereweg 21

€ 50,- Per maand