voorang huurders

Middenweg 462, Watergraafsmeer

€ 390.000,- kosten koper Verkocht onder voorbehoud
67 m2 , 3 kamers
Middenweg 462
Middenweg 462 Middenweg 462 Middenweg 462
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Sluitingsdatum: vrijdag 26 februari om 12.00 uur.

In de charmante wijk Betondorp in Oost-Watergraafsmeer ligt deze 3-kamer woning (67 m2) met grote achtertuin! Het is een rustige omgeving, maar binnen no time zit je in de drukte van de stad. Ook woon je vlak naast de Ring A10, A1, A2 en A9. In de buurt zijn verschillende winkels en horecagelegenheden te vinden. 

Let op: voor deze woning is de voorrangsregeling voor huurders van toepassing.

Indeling Je komt binnen via de gang waar je toegang hebt tot de woonkamer, eetkamer, keuken, toilet, de twee slaapkamers en de badkamer (welke is voorzien van wastafel en douche) Via de keuken en een zij-ingang heb je toegang tot de ruime achtertuin met schuur. Tevens kun je met de vlizotrap nog naar de zolderruimte.

Projectnotaris
Notariskantoor Spier & Hazenberg

Voorbehoud
Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Bod uitbrengen
Bieden gaat uitsluitend via het online biedingsformulier. Je vindt deze terug onder Mijn account: https://aanbod.stadgenoot.nl/

Voordat je een bod uitbrengt, adviseren wij je de documenten van de VvE bij ons op te vragen. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar verkoop@stadgenoot.nl

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Oost
Buurt Watergraafsmeer
Adres Middenweg 462
Postcode 1097 VD

Overdracht

Prijs € 390.000,-
Prijs type Vraagprijs
VVE-bijdrage € 122,86
Status Verkocht onder voorbehoud
Betalingsconditie Kosten koper
Aanvaarding Per direct
EPA certificaat D
Bijzonderheden
  • Erfpacht afgekocht tot 15-11-2054
  • Watermeter aanwezig
  • Mechanische ventilatie
  • Wasmachineaansluiting in keuken
  • Wanden zijn behangklaar
  • Plafonds zijn gewit
  • Dichte keuken
  • De VvE oriënteert zich op (eventuele) projectmatige aanpak van de zwam- en vochtproblematiek. De financiële gevolgen voor VvE-bijdrage zijn nog niet inzichtelijk
  • In deze woning heeft een asbestinventarisatie plaatsgevonden. Het saneringsplichtige asbest is verwijderd.

Bouw

Bouwjaar 1925
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging Aan doorgaande weg, Nabij scholen, Nabij winkelcentrum, Nabij Ring A10, A1, A2 en A9
Aantal kamers 3
Aantal slaapkamer(s) 2
Gebruikersoppervlakte circa 67 m2
Bruto oppervlakte circa 103 m2

Indeling

Woonlaag Begane grond
Type woning Benedenwoning

Overig

Achtertuin 66 m2
Achtertuin Ligging West
Voortuin 30 m2
Voortuin Ligging Oost
Berging Schuur
Verwarming CV-installatie uit 2011
Vloerkwaliteit Kaal
Materiaal kozijnen Hout
Dubbel glas Volledig

Buurt

Watergraafsmeer behoort tot de laagst gelegen delen van Amsterdam. In 1629 werd het gebied ingepolderd. Daardoor kreeg Amsterdam er veel grond bij. Rijke Amsterdammers kochten er een stuk land en bouwden er hun buitenhuis. De mooie buitenplaats ‘Huize Frankendael’ aan de rand van het Park Frankendael is als enige uit die periode overgebleven. De lommerrijke begraafplaats de Nieuwe Ooster, de volkstuintjes en de vele sportparken zorgen voor veel groen.

Snel groeiend gebied

Vanwege een aantal grote nieuwbouwprojecten stijgt de bevolking tot 2025 met een kwart. Dat maakt de Watergraafsmeer tot een van de snelst groeiende gebieden van Amsterdam. Zo zijn in het Eenhoorngebied, tussen de Ringdijk en de Gooise weg,  inmiddels 342 studentenwoningen en 130 appartementen gerealiseerd. In de nieuwe wijk Amstelkwartier in Overamstel verrijzen 1.500 woningen, winkels, horeca en een recreatiehaven. Ook komen er nieuwe woningen bij het Amstelstation, studentenhuisvesting in het Science Park en in de buurt Jeruzalem nieuwe woningen voor ouderen en gezinnen.

Winkels en horeca

De Middenweg en het Christiaan Huijgensplein, ook aan de Middenweg, zijn met veel speciaalzaken de twee best gewaardeerde winkelgebieden van de Watergraafsmeer. De meeste horeca zit van oudsher aan de Middenweg. In de vernieuwde stadskwekerij zit een culinair restaurant dat zelf groenten en kruiden verbouwt. Tegenover het Amstelstation vind je op de kop van de Wibautstraat het voormalige Renaultgebouw met radiozender BNR en een groot restaurant waar het handig afspreken is.

Middenmeer en Betondorp

In Middenmeer vind je veel grote woningen, geschikt voor gezinnen, veel sportparken en de Jaap Edenbaan. De wijk is grotendeels in de jaren 60 gebouwd. Het Linneusparkkwartier met fraaie herenhuizen van rond de vorige eeuwwisseling, behoort ook tot deze buurt. Middenmeer is bekend van het stadion De Meer waar Ajax vanaf 1907 voetbalde en waar nu een gezinsrijke Ecowijk staat. Wie De Meer zegt, denkt aan Johan Cruijf. Hij groeide op in het naastgelegen Betondorp, waar in de jaren 20 de eerste huizen van beton gebouwd werden. De sfeer is hier nog steeds dorps met veel voortuintjes en een plein in het centrum.

Stadsdeel

Winkels, horeca en cultuur

Amsterdam Oost heeft misschien wel het meest gevarieerde winkelaanbod van de stad. In de Indische buurt, het gebied rond de Javastraat en de Dappermarkt, kun je eten vinden uit delen van de wereld. In het Oostelijk Havengebied ben je voor dagelijkse boodschappen aangewezen op winkelcentrum Brazilië. Op IJburg wordt het winkelaanbod steeds beter. In de Watergraafsmeer vind je een goed winkelaanbod aan de Middenweg. Met het nieuwe Oostpoort heeft Oost er een volwaardig winkelcentrum bij. De Oostelijke Handelskade is qua cultuur een interessante plek met Het Muziekgebouw aan het IJ, het Bimhuis en Pakhuis de Zwijger. In de buurt van het Oosterpark, op het Beukenplein zijn leuke café's te vinden. 

Vernieuwing

In het nieuwe Oostpoort in de Transvaalbuurt zijn 800 koop- en huurwoningen gerealiseerd. Echt groeien gaat de Watergraafsmeer met grote nieuwbouwprojecten als Amstelkwartier in Overamstel en Science Park. De meeste nieuwe woningen komen op Zeeburgereiland en op IJburg waar met de aanleg van Centrumeiland de tweede fase gestart is. Dit gebied breidt uit met de komst van 3.500 woningen tot 2025. 

Ligging en bereikbaarheid

Vanuit de meeste buurten in Oost ben je met de auto snel op de ringweg A10. Met drie NS stations: Amstelstation, Muiderpoort en Science Park zijn er genoeg opstappunten voor de trein. Oost beslaat een groot gebied en daarom lijkt de fiets onmisbaar. Voor de bewoners van IJburg is tram 26 de belangrijkste verbinding met het centrum. De fiets mag mee in de tram. Tramlijn 7 verbindt het Oostelijk Havengebied met het westelijk deel van de stad en vanuit de Watergraafsmeer brengt tram 19 je naar het centrum. Vanaf KNSM-eiland is er een pontje naar Noord.

Kaart