voorang huurders

Pomonastraat 68, Noord West

€ 325.000,- kosten koper Verkocht onder voorbehoud
70 m2 , 3 kamers
Pomonastraat 68
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Sluitingsdatum: woensdag 28 juli om 12.00 uur.

Deze 4-kamer woning van circa 70 m2 heeft aan de voorkant én aan de achterkant van het huis een tuin! De woning ligt in de Vruchtenbuurt in Amsterdam Noord; in de volksmond heet deze buurt 'Tuttifruttidorp'. Het is hier heerlijk rustig wonen. Heb je zin in reuring dan ben je in een mum van tijd op het NDSM-terrein waar je het pontje richting het centraal station kunt nemen. Parkeren op straat is hier gratis! 

Let op: voor deze woning is de voorrangsregeling voor huurders van toepassing.

Indeling  Op de begane grond van deze woning bevinden zich de hal, de woonkamer en de open keuken. Via de trap bereik je de eerste etage met de beide slaapkamers en de badkamer voorzien van wastafel, douche en toilet. In de achtertuin staat de schuur. 

Projectnotaris
Notariskantoor KB-Notarissen

Voorbehoud
Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Bod uitbrengen
Bieden gaat uitsluitend via het online biedingsformulier. Je vindt deze terug onder Mijn account: https://aanbod.stadgenoot.nl/

 

 

 

 

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Noord
Buurt Noord West
Adres Pomonastraat 68
Postcode 1033 TJ

Overdracht

Prijs € 325.000,-
Prijs type Vraagprijs
Status Verkocht onder voorbehoud
Betalingsconditie Kosten koper
Aanvaarding Per direct
EPA certificaat B
Bijzonderheden
  • Erfpacht afgekocht tot 15-04-2055
  • Watermeter aanwezig
  • Wasmachineaansluiting in keuken
  • Voor- en achtertuin 
  • Gratis parkeren op straat
  • In deze woning heeft een asbestinventarisatie plaatsgevonden. Het saneringsplichtige asbest is verwijderd.

 

Bouw

Bouwjaar 1952
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging In woonwijk
Aantal kamers 3
Aantal slaapkamer(s) 2
Gebruikersoppervlakte circa 70 m2
Bruto oppervlakte circa 87 m2

Indeling

Woonlaag Begane grond
Soort woning Eengezinswoning

Overig

Achtertuin 35 m2
Achtertuin Ligging Zuidoost
Voortuin 16 m2
Voortuin Ligging Noordwest
Berging Schuur
Verwarming CV-installatie uit 2015
Vloerkwaliteit Hout
Materiaal kozijnen Hout
Dubbel glas Volledig

Buurt

De Oostzanerdijk kent een heel charmant oud gedeelte met houten dijkhuizen. In Tuindorp Oostzaan, met zijn kleine eengezinswoningen uit de jaren twintig, lijkt iedereen elkaar te kennen. De fruitbuurt, Tuttifruttidorp in de volksmond, is fraai gerenoveerd. Hier, en in Kadoelen wonen veel ouderen. De laatste jaren zijn al veel corporatiewoningen verkocht, waarmee ook de wat hogere inkomens dit gebied ontdekken. Nieuwbouwwijk De Bongerd is erg in trek bij gezinnen met kinderen, net als Oostzanerwerf en Kadoelen. Met het gereedkomen van de eengezinswoningen in Twiske Zuid wordt Noord West nog kinderrijker.

Metamorfose

In Noord West vindt nieuwbouw plaats in alle vier de wijken. De meeste woningen worden in Tuindorp Oostzaan en Banne Buiksloot gebouwd. De hoogbouw In Banne Buiksloot is in 2012 zowel van binnen als van buiten verbeterd en ook het winkelcentrum De Banne heeft een metamorfose ondergaan.

Winkels, sport en recreatie

Noord West heeft twee winkelcentra; Molenwijk en het vernieuwde Centrumgebied De Banne. Daar zit ook een bibliotheek en een activiteitencentrum voor cultuur en sport. Sporten kun je ook buiten volop; Noord West heeft een ruim aanbod aan sportparken. Voor de kleintjes is er zowel in Oostzanerwerf als in Buiksloot een leuke kinderboerderij.

Groen

Westelijk Noord is niet alleen groen opgezet, het heeft ook nog eens twee belangrijke groengebieden; weilandpolder Wilmkebreek en de Noorder IJplas. Beide zijn oases van rust en landschappelijk natuurschoon. Ook is onlangs een recreatieve fietsroute aangelegd die Amsterdam en Zaandam verbindt. Westelijk Noord grenst bovendien aan natuurgebied Het Twiske.

Cultuur

De gerestaureerde tras- en krijtmolen d’Admiraal uit 1792 draait nog regelmatig. De Buiksloterkerk uit 1609 is het oudste monument van Noord. Er worden geen diensten meer gehouden, maar het kerkje is in gebruik als concertzaal, trouwlocatie en is te huur. Het Zonnehuis werd gebouwd in 1922 naar Amsterdamse Schoolstijl als verenigingsgebouw voor arbeiders van de NDSM-werf. Tegenwoordig is het in gebruik als theater.

 

 

Stadsdeel

Er is niet één stadsdeel Noord. Noord is een verzameling buurten, elk met een heel eigen karakter en dynamiek. De idyllische dijkdorpen met dijkhuizen en kerktorens herinneren aan de tijd dat Noord een drassig veengebied was. De IJ-oevers ontwikkelden zich begin 20ste eeuw tot een belangrijk industriegebied voor de scheepvaart. Die sfeer proef je nog steeds. Nu zijn ze uitgegroeid tot een dynamisch gebied voor wonen, werken en vrije tijd.

Horeca en cultuur

In Noord is veel ruimte voor creativiteit en ontspanning. De horeca is hier ruim opgezet, vaak  met complete stranden en tuinen en zonder druk verkeer of hordes toeristen. Het futuristische filmmuseum EYE trekt met het museum, het grote filmaanbod en prachtige café-restaurant veel bezoekers. Dat geldt ook voor de naastgelegen A’DAM toren met zijn langzaam draaiende look-out en ongelooflijk uitzicht over de stad. Op de vrijplaats NDSM vind je steeds meer leuke cafés en restaurants aan het water. Het is ook een ideale plek voor de grote en kleine cultuurfestivals die hier ieder jaar zijn. De Tolhuistuin, die als Paradiso-Noord ook optredens programmeren, is een van de andere fijne festivallocaties in Noord. In de IJhallen moet je zijn voor de grootste rommelmarkt van Europa.

Bewoners

Vergeleken met de rest van Amsterdam heeft Noord veel autochtone  Amsterdammers. De meeste 65-plussers wonen in de Tuindorpen Nieuwendam en Buiksloot. Gezinnen wonen vooral in Noord Oost en West, wel 10 procent meer dan het Amsterdamse gemiddelde. Van de ruim 90 duizend inwoners van Noord is een kwart jonger dan 18.

Vernieuwing

Noord transformeert. De grootste bouwprojecten vinden plaats aan de IJ-oevers, rond Buiksloterham, Overhoeks, de NDSM-werf West, het voormalige TNT-terrein en studentenwoningen in het Hamerstraatgebied. Door de verkoop van huurwoningen en door sloop en nieuwbouw neemt de bevolking weer toe. Tot 2025 gaat dat bijna 8.000 extra woningen opleveren.

Bereikbaarheid

Noord is prima bereikbaar met de auto vanaf de ring A10 of de IJtunnel. Fietsers nemen bij voorkeur de pont. De Noordzuidlijn brengt bewoners van Noord in no-time naar Amsterdam Centrum en Zuid. Bovendien is er een uitgebreid netwerk van buslijnen, zowel overdag als ’s nachts.

 

Kaart

Woningen in de buurt

Vegastraat 97

€ 350.000,- Kosten koper