voorang huurders

Smaragdstraat 43, Oud-Zuid

€ 400.000,- kosten koper Verkocht onder voorbehoud
61 m2 , 4 kamers
Smaragdstraat 43
Smaragdstraat 43 Smaragdstraat 43 Smaragdstraat 43
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Dit 4-kamer appartement van circa 61 m2 bevindt zich op de eerste verdieping en ligt in Amsterdam Zuid. Het woongebouw kenmerkt zich door de bijzondere geometrische vorm. De Amstel is vlakbij, net zoals de Albert Cuypmarkt en de Pijp. De Pijp is bekend door zijn levendigheid met volop restaurants, cafeetjes en winkels. In het appartement hebben wij de plafonds alvast voor je gewit, zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen. 

Let op: voor deze woning is de voorrangsregeling voor huurders van toepassing.

Indeling  Via het gemeenschappelijke trappenhuis bereik je de entree van de woning en kom je in de centraal gelegen hal. Aan de linkerzijde liggen de keuken, de woonkamer en één van de drie slaapkamers. Tussen de slaapkamers bevindt zich de badkamer voorzien van wastafel en douche en een apart toilet. De andere twee slaapkamers bevinden zich bij binnenkomst aan de rechterzijde van het appartement.

Projectnotaris
Notariskantoor Spier & Hazenberg

Voorbehoud
Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

 

 

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Zuid
Buurt Oud-Zuid
Adres Smaragdstraat 43
Postcode 1074 HE

Overdracht

Prijs € 400.000,-
Prijs type Vraagprijs
VVE-bijdrage € 112,32
Status Verkocht onder voorbehoud
Betalingsconditie Kosten koper
Aanvaarding Per direct
EPA certificaat D
Bijzonderheden
  • Erfpacht afgekocht tot 15-02-2064
  • Watermeter aanwezig
  • Plafonds zijn gewit
  • Betreft een gemeentelijk monument
  • In deze woning heeft een asbestinventarisatie plaatsgevonden. Het saneringsplichtige asbest is verwijderd.

Bouw

Bouwjaar 1925
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging In woonwijk, Nabij De Pijp, de Amstel, de Albert Cuypmarkt
Aantal kamers 4
Aantal slaapkamer(s) 3
Gebruikersoppervlakte circa 61 m2
Bruto oppervlakte circa 70 m2

Indeling

Woonlaag 1e verdieping
Soort woning Appartement
Type woning Portiekflat

Overig

Balkon 2 m2
Balkon Ligging Noord
Berging Berging op zolder
Verwarming CV-installatie uit 2005
Vloerkwaliteit Hout
Materiaal kozijnen Hout
Dubbel glas Volledig

Buurt

Van starters tot expats

In Oud-Zuid zijn de Apollobuurt, het Museumkwartier en de Willemsparkbuurt met hun ruime woningen in trek bij welgestelde Amsterdammers en expats. In de Apollobuurt, de goudkust van Oud-Zuid, staan opvallend veel vrijstaande woningen en villa’s in Amsterdamse Schoolstijl langs de lommerrijke lanen. In de Stadionbuurt en de Hoofddorppleinbuurt wonen relatief veel twintigers en dertigers die zich vanwege werk of studie in Amsterdam vestigden. Dit deel van Oud- Zuid telt naast koopwoningen ook een flink aantal corporatiewoningen.

Olympisch kwartier

Fungeerde het Stadionplein ooit als parkeerplaats van waar je met het openbaar vervoer naar het centrum ging, nu is het een levendig stadsplein met huur- en koopwoningen, winkels en horeca. Het nieuwe Olympisch kwartier, aan de overkant van het plein, is net als de rest van de Stadionbuurt in Amsterdamse Schoolstijl gebouwd. Daardoor lijkt het of dit project met luxueuze appartementen, sociale huurwoningen en horecagelegenheden hier altijd al gestaan heeft.

Riant winkelaanbod

Het winkelaanbod in Oud-Zuid is riant, van praktisch tot luxueus. In de Beethovenstraat en Cornelis Schuytstraat vind je alles wat je nodig hebt, van boeken en delicatessen tot kinderkleding, goede wijnen, boeketten en woonaccessoires. In de P.C. Hooftstraat moet je zijn voor exclusieve designermode. Rond het Hoofddorpplein, aan de Amstelveenseweg en in de Zeilstraat vindt iedereen wat van zijn gading op winkelgebied. Waar je ook woont, in heel Oud-Zuid heb je restaurants, cafés en terrassen op loopafstand.

Relaxen, spelen en sporten

Het Vondelpark wordt zeer gewaardeerd door de buurt. Maar liefst de helft van het aantal bezoekers bestaat uit buurtbewoners die hier vrijwel dagelijks komen. Joggen, relaxen, wandelen, picknicken, tennissen, het park wordt intensief gebruikt. In het Openluchttheater zijn de hele zomer voorstellingen en concerten te bezoeken. Voor de kinderen zijn er de vijf speelplaatsen. Van de horecagelegenheden is het Blauwe Theehuis het bekendst. Het jongste park is Park Schinkeleilanden ten westen van het Olympisch stadion dat in 2005-2010 is aangelegd. Het park is bedoeld voor sport en recreatie. In de zomermaanden rijdt de Elektrische Museumtramlijn van het Haarlemmermeerstation naar Bovenkerk door het park.

Stadsdeel

Plan Zuid

In het begin van de 20ste eeuw ontwierp architect Berlage het stedenbouwkundig plan voor Amsterdam-Zuid, ook wel Plan Zuid genoemd. Nieuw Zuid kwam tussen 1917 en 1925 tot stand. De Diamantbuurt, de Rivierenbuurt, maar ook de Apollobuurt en de Stadionbuurt maken hier deel van uit. De meeste panden zijn in de karakteristieke Amsterdamse School stijl gebouwd. 

Cultuur, winkelen en uitgaan

Het museumkwartier met het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw is niet alleen het culturele hart van Oud-Zuid, maar van heel Amsterdam en een van de grootste toeristische trekpleisters van ons land.
De toch al drukbezochte Albert Cuypmarkt, Ferdinand Bolstraat, Van Woustraat en de trendy Gerard Doustraat met hun enorm gevarieerde winkel- en horeca-aanbod trekken met de komst van de Noord/Zuidlijn nog meer winkelend publiek. In de PC Hooftstraat, Beethovenstraat en Cornelis Schuytstraat vind je het neusje van de zalm op shoppinggebied.

Duizenden nieuwe woningen

De Zuidas is de komende jaren de grootste bouwlocatie van Amsterdam. Op de Zuidas wordt volop gebouwd. Dat moet tegen 2020 2.000 nieuwe woningen opleveren. Ook dan zal het bouwen niet stoppen, want er is tot 2040 nog eens ruimte voor maar liefst 8.000 tot 9.000 nieuwe woningen komt. Voor het Havenstraatterrein Schinkelzone staat een gemengd woon-werkgebied gepland met ongeveer 500 woningen. Verder wordt er veel woningbouw verwacht in het Kenniskwartier (bij de VU).

Ligging en bereikbaarheid

Met de trein sta je vanaf de NS stations Amsterdam RAI en Zuid binnen tien tot vijftien minuten op Schiphol. Via station Amsterdam Zuid rijdt de Intercity naar Heerlen, Enschede, Nijmegen, Groningen en Den Haag Centraal. Met de komst van de Noord/Zuidlijn is er via station Zuid een nog betere aansluiting op het openbaar vervoer in de regio en de rest van het land. Naar verwachting zullen er 75.000 reizigers per dag gebruik maken van station Zuid. Via de ring zijn alle delen van Stadsdeel Zuid met eigen vervoer goed bereikbaar. De parkeerdruk is hoog, vooral in De Pijp, Rivierenbuurt en Hoofddorppleinbuurt. De wachttijd voor een parkeervergunning in Stadsdeel Zuid is twee tot zes maanden.

Kaart