voorang huurders

Solebaystraat 82 H, Bos en Lommer

€ 295.000,- kosten koper Te koop
44 m2 , 3 kamers
Solebaystraat 82 H
Solebaystraat 82 H Solebaystraat 82 H Solebaystraat 82 H
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Sluitingsdatum biedingen: vrijdag 23 april om 12.00 uur

In het hippe Bos en Lommer (ook wel BoLo genoemd) is het fijn wonen! Hier hebben wij een 3-kamer appartement (44 m2) beschikbaar. Er zijn veel supermarkten, cafeetjes en koffietentjes in de buurt. Ook het Westerpark en Erasmuspark zijn vlakbij. Op de fiets ben je zo in het centrum, op het Leidseplein maar ook het openbaar vervoer en diverse uitvalswegen zijn vlakbij. 

Let op: voor deze woning is de voorrangsregeling voor huurders van toepassing.

Indeling  Via de hal heb je toegang tot alle ruimtes van de woning. De badkamer is voorzien van douche, wastafel en toilet. Via de twee slaapkamers en dichte keuken kun je naar het balkon. De berging is op de begane grond.

Projectnotaris
Notariskantoor Spier & Hazenberg

Voorbehoud
Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Bod uitbrengen
Bieden gaat uitsluitend via het online biedingsformulier. Je vindt deze terug onder Mijn account: https://aanbod.stadgenoot.nl/

Voordat je een bod uitbrengt, adviseren wij je de documenten van de VvE bij ons op te vragen. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar verkoop@stadgenoot.nl

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel West
Buurt Bos en Lommer
Adres Solebaystraat 82H
Postcode 1055 ZT

Overdracht

Prijs € 295.000,-
Prijs type Vraagprijs
VVE-bijdrage € 123,17
Status Te koop
Betalingsconditie Kosten koper
Aanvaarding Per direct
EPA certificaat E
Bijzonderheden
  • Erfpacht afgekocht tot 15-09-2056
  • Wasmachineaansluiting in keuken
  • Wanden zijn behangklaar
  • Plafonds zijn gewit
  • Dichte keuken
  • De deuren van de keuken en twee slaapkamers zijn niet aanwezig en dient door koper zelf aangeschaft te worden en te plaatsen
  • In deze woning heeft een asbestinventarisatie plaatsgevonden. Het saneringsplichtige asbest is verwijderd.
  • De VvE buigt zich over het vervangen van de kozijnen aan de voorzijde van de woningen aan de Solebaystraat in 2022. Verdere uitwerking en financiële gevolgen voor de maandelijkse bijdrage VvE zijn nog niet inzichtelijk. De ALV heeft aangegeven later dit jaar opnieuw hierover te vergaderen.

Bouw

Bouwjaar 1934
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging Aan rustige weg, Nabij winkelcentrum, nabij Westerpark, Ring A10, Centrum
Aantal kamers 3
Aantal slaapkamer(s) 2
Gebruikersoppervlakte circa 44 m2
Bruto oppervlakte circa 62 m2

Indeling

Woonlaag 1e verdieping
Soort woning Appartement
Type woning Portiekflat

Overig

Balkon 6 m2
Balkon Ligging Oost
Berging Berging op begane grond
Verwarming CV-installatie uit 2009
Vloerkwaliteit Kaal
Materiaal kozijnen Hout
Dubbel glas Volledig

Buurt

Bos en Lommer ligt op het grondgebied van de voormalige gemeente Sloten, dat in 1921 bij Amsterdam gevoegd werd. Eenmaal ingelijfd werd direct met de bebouwing gestart.
Uit die periode dateren de woningen in Amsterdamse Schoolstijl, zoals in Landlust. Omdat de kwaliteit van de woningen hier prima is, is in deze buurt nauwelijks gesloopt. Bij veel renovatieprojecten zijn grotere woningen opgeleverd. Ten westen van de Admiraal de Ruijterweg vind je de kleinere portiekwoningen, die eind  jaren dertig gebouwd zijn. Ook hier is veel gerenoveerd.

Winkels

Bijzonder is dat bewoners en ondernemers voor een groot deel zelf verantwoordelijk zijn voor de upgrade van hun buurt. De moedige vestiging van een boekhandel op de Bos en Lommerweg was de start van een vernieuwd en diverser winkelaanbod. Naast de vertrouwde buurtsupers vind je er nu een ecologische supermarkt, een ambachtelijke bakker en gespecialiseerde Turkse en Marokkaanse patisseriezaken. Bewoners startten een buurtsite: boloboost.nl waar activiteiten en nieuwe ontwikkelingen in Bos en Lommer te volgen zijn.

Cultuur en groen

De wijk wordt steeds populairder en er heerst een nieuwe gemeenschapssfeer waar theater en restaurant Podium Mozaïek ook een rol in speelt. Zo betrekken zij in de programmering van zomerfestival Westwaards - in het eveneens vernieuwde Erasmuspark - veel lokale kunstenaars en artiesten. Ook voor wie niet een volkstuin heeft in de parken Nut en Genoegen of Sloterdijkermeer, bieden zij veel groen. Het oude dorpje Sloterdijk is met zijn dijkhuisjes en 17e eeuwse Petruskerk weliswaar ingesloten door de stad, maar behoudt zijn dorpse uitstraling.

Volledig vernieuwd

Nieuw gebouwd is er aan de Admiralengracht en rond het Bos en Lommerplein. Op het plein is ook een dagelijkse markt. Via de bebouwde overgang over de ringweg A10 steek je makkelijk over naar de gezinsrijke en volledig vernieuwde Kolenkitbuurt. Hier zijn rond 2020 alle 2.500 woningen vervangen of gerenoveerd. De nieuwe wijk Laan van Spartaan biedt niet alleen 1.000 nieuwe woningen maar ook sportvelden, een sporthal en een klimhal. Rond NS-station Sloterdijk transformeert de wijk met voornamelijk kantoren naar een groen en levendig woongebied.

Stadsdeel

Winkels, horeca en cultuur

Steeds meer Amsterdammers ontdekken West als deel van de stad waar het goed toeven is. De cafés en restaurants in de buurt van de De Clerqstraat, de Bosboom Toussaintstraat en de Jan Evertsenstraat trekken allang niet meer alleen buurtbewoners. De Overtoom heeft zich ontwikkeld tot dé woonwinkelstraat van Amsterdam. De Kinkerstraat, Bilderdijkstraat, Jan van Galenstraat en Bos en Lommerweg zijn de bekende winkelstraten van West. Grote publiekstrekker is de voormalige tramremise De Hallen met een foodmarkt en bioscoop. Direct ernaast ligt de Ten Katestraat met een goede dagelijkse markt. Voor internationale cultuur is er Podium Mozaïek aan de Bos en Lommerweg. In de gebouwen van de mooie Westergasfabriek kun je terecht voor films, muziekoptredens en kunst.

Vernieuwing

Rondom de voetbalvelden van VVA/Spartaan net buiten de ringweg A10 verrees in Bos en Lommer de nieuwe wijk Laan van Spartaan met sport-, onderwijs- en zorgfaciliteiten en 1.000 nieuwe woningen. Met de bebouwing van de Houthavens breidt de Spaarndammerbuurt uit met maar liefst 2.700 woningen. Rond 2020 zit de grootschalige vernieuwing van de Kolenkit erop en zijn de 2.500 woningen vervangen door nieuwbouw of opgeknapt.

Ligging en bereikbaarheid

De NS-stations Sloterdijk en Lelylaan liggen in West, net als enkele bovengrondse metrostations. Verschillende tram- en buslijnen zorgen voor goede verbindingen met de rest van de stad, óók ‘s nachts. En met de auto is de westelijke ringweg nooit ver weg.

Kaart

Woningen in de buurt

Egidiusstraat 46-2

€ 335.000,- Kosten koper

Sanderijnstraat 28-1

€ 345.000,- Kosten koper