Toutenburgstraat 75 , Gaasperdam/Driemond

€ 245.000,- kosten koper Te koop
68 m2 , 3 kamers
Toutenburgstraat 75
Toutenburgstraat 75 Toutenburgstraat 75 Toutenburgstraat 75
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Aan de rand van de stad, in de wijk Holendrecht, ligt de Toutenburgstraat. Dit 3-kamer appartement van circa 68 m2 bevindt zich op de tweede verdieping. Wij hebben de wanden alvast behangklaar voor je gemaakt en het plafond is al voor je gewit.
Qua bereikbaarheid is dit een prima locatie. Met de metro ben je snel in het centrum van Amsterdam, met de auto zit je zo op alle uitvalswegen rondom de stad. Er zijn volop parkeermogelijkheden. De woning heeft alles wat je nodig heeft en is logisch ingedeeld. Je hebt hier de beschikking over een L-vormige woonkamer en keuken, een apart toilet en een balkon. Op de begane grond is er ook nog een berging. 

Indeling  Via de ruime hal kom je in de woning waarbij aan de linkerhand zich één van beide slaapkamers bevindt. De woonkamer grenst aan de andere slaapkamer en de half open keuken. De badkamer voorzien van wastafel en douche en bevindt zich in het hart van het huis, evenals het aparte toilet. Het balkon grenst aan de woonkamer. Er is een inpandige berging en een berging op de begane grond. 

Projectnotaris
Notariskantoor Spier & Hazenberg

Voorbehoud
Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Bod uitbrengen
Bieden gaat uitsluitend via het online biedingsformulier. Je vindt deze terug onder Mijn account: https://aanbod.stadgenoot.nl/

Voordat je een bod uitbrengt, adviseren wij je de documenten van de VvE bij ons op te vragen. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar verkoop@stadgenoot.nl

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Zuidoost
Buurt Gaasperdam/Driemond
Adres Toutenburgstraat 75
Postcode 1107 PW

Overdracht

Prijs € 245.000,-
Prijs type Vraagprijs
VVE-bijdrage € 122,38
Status Te koop
Betalingsconditie Kosten koper
Aanvaarding Per direct
EPA certificaat C
Bijzonderheden
  • Erfpacht afgekocht tot 30-10-2034
  • Watermeter aanwezig
  • Wasmachineaansluiting in badkamer
  • Wanden zijn behangklaar
  • Plafonds zijn gewit
  • VVE overweegt raam-/kozijnvervanging, schilderwerk en gevelonderhoud gefaseerd aan te pakken eventueel middels aanvullende financiering. Eventuele financiële gevolgen voor VVE-bijdrage nog niet inzichtelijk.
  • Vervanging van PHramen (wordt kunststof) achterzijde gebouw gepland in 2024.
  • In deze woning heeft een asbestinventarisatie plaatsgevonden. Het saneringsplichtige asbest is verwijderd.

Bouw

Bouwjaar 1984
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging Aan rustige weg, In woonwijk
Aantal kamers 3
Aantal slaapkamer(s) 2
Gebruikersoppervlakte circa 68 m2
Bruto oppervlakte circa 77 m2

Indeling

Woonlaag 2e verdieping
Soort woning Appartement
Type woning Galerijflat

Overig

Balkon 4 m2
Balkon Ligging Noordwest
Berging Berging op begane grond
Verwarming CV-installatie uit 2002
Vloerkwaliteit Kaal
Materiaal kozijnen Hout
Dubbel glas Volledig

Buurt

Opgeknapt en vernieuwd

Gaasperdam is in de jaren ’80 is gebouwd. Door het opknappen en vernieuwen van de woningen, winkelcentra en metrostations voldoen ze weer aan de eisen van deze tijd.
Holendrecht, Reigersbos en Gein bestaan vooral uit woonerven met portiekwoningen, middelhoogbouw en eengezinswoningen. Deze drie wijken hebben ieder hun eigen winkelcentrum, waarvan Reigersbos met markt op woensdag het grootste is.

Water voor de deur

In Nellestein staan vooral hoge- en middelhoge appartementsgebouwen. Het is een parkachtige wijk met veel weelderig groen dat geleidelijk overgaat in het Gaasperpark aan de oevers van de Gaasperplas. Nellestein is een rustige wijk met een mix van koop- en huurappartementen. Bijzonder zijn de tussen de flats gelegen tuintjes waar bewoners al sinds de jaren 80 hun groenten, fruit en bloemen kweken.

Groene oase

Bij Gein houdt Amsterdam op. Gein grenst aan de weilanden die de wijk van Abcoude scheiden en aan recreatiegebied De Hoge Dijk. De Hoge Dijk en het Gaasperpark met de Gaasperplas vormen een groot groengebied. Voor bewoners uit heel Zuidoost is dit de plek om te recreëren. De ligweiden, barbecueplaatsen en strandjes aan de Gaasperplas worden op zomerse dagen drukbezocht. Er is zelfs een kleine jachthaven.

Een echt dorp

Driemond dat omgeven wordt door weilanden heeft nog steeds een dorpskarakter. De dorpskern ligt aan rivier De Gaasp. Naoorlogse eengezinswoningen zijn hier in de meerderheid. Sporten, vergaderen en feesten, dat kan allemaal in het multifunctionele sport- en activiteitencentrum Matchzo. Hier is ook het Dorpshuis van Driemond gevestigd.

Stadsdeel

Metamorfose

Sinds de negentiger jaren ondergingen grote delen van Zuidoost een metamorfose. Hoogbouwflats in Bijlmer Centrum en Bijlmer Oost maakten plaats voor eengezinswoningen en appartementen in middelhoogbouw.
Holendrecht, Reigersbos, Nellestein en Gein hebben hun oorspronkelijke karakter behouden. Hier worden woningen, winkelcentra en metrostations opgeknapt en vernieuwd om aan de eisen van deze tijd te voldoen. Driemond is nog steeds het dorp dat het altijd al was.

Groene verbinding

De Gaasperdammerweg, onderdeel van de A9, deelt Zuidoost in tweeën. Met de komst van de drie kilometerlange landtunnel, de langste in ons land, komt daar een einde aan. Volgens de planning is de tunnel in 2020 klaar en ligt er vanaf 2021 op het dak een park met twee keer de omvang van het Vondelpark. Dat park zal Bijlmer Centrum en Bijlmer Oost voorgoed met Gaasperdam verbinden.

Winkels, horeca en cultuur

De ArenAPoort, het bruisende centrum van Zuidoost, trekt jaarlijks zo’n 16 miljoen bezoekers die hier winkelen en uitgaan. De Amsterdam Arena, Ziggo Dome, Heineken Music Hall en de Pathé Arena, het grootste bioscoopcomplex van ons land, zijn de grote publiekstrekkers.
Dat geldt ook voor de de ArenA Boulevard met grote (woon)winkelketens en het populaire winkelcentrum De Amsterdamse Poort met zijn zeer gevarieerde winkelaanbod, gezellige pleinen en de wekelijkse markt. De overdekte eetmarkt World of Food in een voormalige parkeergarage is de culinaire hotspot van Zuidoost. Het Nelson Mandelapark is het decor van het jaarlijkse Kwaku Summer Festival.

Ligging en bereikbaarheid

Vanaf de twaalf metrostations brengt de metro je binnen 15 tot 25 minuten naar het centrum van Amsterdam en naar Amsterdam West. Via de vier NS stations Duivendrecht, Diemen-Zuid, Holendrecht en Bijlmer Arena reis je met de trein naar alle delen van het land.
Het dorpse Driemond heeft nu nog uitsluitend op werkdagen een rechtstreekse verbinding met Zuidoost. Er is overleg gaande om een buurtbus in het leven te roepen. Vanwege de gunstige ligging dichtbij de A9, A1, A2 en A10 is de bereikbaarheid van Zuidoost uitstekend. Was parkeren in een groot deel van Zuidoost gratis, langzamerhand wordt in steeds meer delen van Zuidoost betaald parkeren ingevoerd.

Kaart

Woningen in de buurt

Voorthuizenstraat 129

€ 295.000,- Kosten koper

Reigersbos 127

€ 195.000,- Kosten koper

Trichtstraat 31

€ 300.000,- Kosten koper

Parkeren in de buurt

Tielstraat

€ 50,- Per maand