voorang huurders

Van Hilligaertstraat 150 , Oud-Zuid

€ 490.000,- kosten koper Verkocht onder voorbehoud
80 m2 , 4 kamers
Van Hilligaertstraat 150
Van Hilligaertstraat 150 Van Hilligaertstraat 150 Van Hilligaertstraat 150
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Dit 4-kamer appartement (kluswoning) is gelegen in de gezellige Pijp, met een ruime keuze aan restaurants, cafés en winkels. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht op de beroemde Albert Cuypmarkt. Om te relaxen kun je naar het prachtige Sarphatipark dat op loopafstand ligt. Dit appartement ligt heel centraal en je bent binnen enkele minuten op de A2 en de A10. 

Let op: voor deze woning is de voorrangsregeling voor huurders van toepassing.

Sluitingsdatum: maandag 26 oktober om 12.00 uur 

Indeling  Via het trappenhuis kom je op de derde etage alwaar de voordeur naar de woning zich bevindt. Vanuit de hal van de woning heb je toegang tot de woonkamer, de keuken en de badkamer voorzien van toilet, wastafel en douche. Op de overloop van deze woning heb je toegang tot één van de drie slaapkamers en de trap naar de vierde etage waar zich de andere twee slaapkamers bevinden evenals een apart toilet. Het balkon van deze woning zit op de derde etage en grenst aan de keuken, de overloop en de enige slaapkamer op de verdieping. 

Projectnotaris
Notariskantoor KB-Notarissen 

Voorbehoud
Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Bod uitbrengen
Bieden gaat uitsluitend via het online biedingsformulier. Je vindt deze terug onder Mijn account: https://aanbod.stadgenoot.nl/

Voordat je een bod uitbrengt, adviseren wij je de documenten van de VvE bij ons op te vragen. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar verkoop@stadgenoot.nl

 

 

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Zuid
Buurt Oud-Zuid
Adres Van Hilligaertstraat 150
Postcode 1072 PL

Overdracht

Prijs € 490.000,-
Prijs type Vraagprijs
VVE-bijdrage € 161,74
Status Verkocht onder voorbehoud
Betalingsconditie Kosten koper
Aanvaarding Per direct
Bijzonderheden
  • KLUSWONING
  • Erfpacht afgekocht tot 15-06-2054
  • Watermeter aanwezig
  • Wasmachineaansluiting in keuken
  • Dichte keuken
  • In deze woning heeft een asbestinventarisatie plaatsgevonden. Het saneringsplichtige asbest is verwijderd.

Bouw

Bouwjaar 1923
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging In woonwijk, Nabij winkelcentrum
Aantal kamers 4
Aantal slaapkamer(s) 3
Gebruikersoppervlakte circa 80 m2
Bruto oppervlakte circa 96 m2

Indeling

Woonlaag 3e verdieping
Soort woning Appartement
Type woning Portiekflat

Overig

Balkon 5 m2
Balkon Ligging Zuidoost
Verwarming CV-installatie uit 2004
Vloerkwaliteit Hout
Materiaal kozijnen Kunststof
Dubbel glas Volledig

Buurt

Van starters tot expats

In Oud-Zuid zijn de Apollobuurt, het Museumkwartier en de Willemsparkbuurt met hun ruime woningen in trek bij welgestelde Amsterdammers en expats. In de Apollobuurt, de goudkust van Oud-Zuid, staan opvallend veel vrijstaande woningen en villa’s in Amsterdamse Schoolstijl langs de lommerrijke lanen. In de Stadionbuurt en de Hoofddorppleinbuurt wonen relatief veel twintigers en dertigers die zich vanwege werk of studie in Amsterdam vestigden. Dit deel van Oud- Zuid telt naast koopwoningen ook een flink aantal corporatiewoningen.

Olympisch kwartier

Fungeerde het Stadionplein ooit als parkeerplaats van waar je met het openbaar vervoer naar het centrum ging, nu is het een levendig stadsplein met huur- en koopwoningen, winkels en horeca. Het nieuwe Olympisch kwartier, aan de overkant van het plein, is net als de rest van de Stadionbuurt in Amsterdamse Schoolstijl gebouwd. Daardoor lijkt het of dit project met luxueuze appartementen, sociale huurwoningen en horecagelegenheden hier altijd al gestaan heeft.

Riant winkelaanbod

Het winkelaanbod in Oud-Zuid is riant, van praktisch tot luxueus. In de Beethovenstraat en Cornelis Schuytstraat vind je alles wat je nodig hebt, van boeken en delicatessen tot kinderkleding, goede wijnen, boeketten en woonaccessoires. In de P.C. Hooftstraat moet je zijn voor exclusieve designermode. Rond het Hoofddorpplein, aan de Amstelveenseweg en in de Zeilstraat vindt iedereen wat van zijn gading op winkelgebied. Waar je ook woont, in heel Oud-Zuid heb je restaurants, cafés en terrassen op loopafstand.

Relaxen, spelen en sporten

Het Vondelpark wordt zeer gewaardeerd door de buurt. Maar liefst de helft van het aantal bezoekers bestaat uit buurtbewoners die hier vrijwel dagelijks komen. Joggen, relaxen, wandelen, picknicken, tennissen, het park wordt intensief gebruikt. In het Openluchttheater zijn de hele zomer voorstellingen en concerten te bezoeken. Voor de kinderen zijn er de vijf speelplaatsen. Van de horecagelegenheden is het Blauwe Theehuis het bekendst. Het jongste park is Park Schinkeleilanden ten westen van het Olympisch stadion dat in 2005-2010 is aangelegd. Het park is bedoeld voor sport en recreatie. In de zomermaanden rijdt de Elektrische Museumtramlijn van het Haarlemmermeerstation naar Bovenkerk door het park.

Stadsdeel

Plan Zuid

In het begin van de 20ste eeuw ontwierp architect Berlage het stedenbouwkundig plan voor Amsterdam-Zuid, ook wel Plan Zuid genoemd. Nieuw Zuid kwam tussen 1917 en 1925 tot stand. De Diamantbuurt, de Rivierenbuurt, maar ook de Apollobuurt en de Stadionbuurt maken hier deel van uit. De meeste panden zijn in de karakteristieke Amsterdamse School stijl gebouwd. En dat schept rust en eenheid in deze buurten.

Cultuur, winkelen en uitgaan

Het museumkwartier met het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw is niet alleen het culturele hart van Oud-Zuid, maar van heel Amsterdam en een van de grootste toeristische trekpleisters van ons land.
De toch al drukbezochte Albert Cuypmarkt, Ferdinand Bolstraat, Van Woustraat en de trendy Gerard Doustraat met hun enorm gevarieerde winkel- en horeca-aanbod trekken met de komst van de Noord/Zuidlijn nog meer winkelend publiek. In de PC Hooftstraat, Beethovenstraat en Cornelis Schuytstraat vind je het neusje van de zalm op shoppinggebied.

Duizenden nieuwe woningen

De Zuidas is de komende jaren de grootste bouwlocatie van Amsterdam. Op de Zuidas wordt volop gebouwd. Dat moet tegen 2020 2.000 nieuwe woningen opleveren. Ook dan zal het bouwen niet stoppen, want er is tot 2040 nog eens ruimte voor maar liefst 8.000 tot 9.000 nieuwe woningen komt. Voor het Havenstraatterrein Schinkelzone staat een gemengd woon-werkgebied gepland met ongeveer 500 woningen. Verder wordt er veel woningbouw verwacht in het Kenniskwartier (bij de VU).

Ligging en bereikbaarheid

Met de trein sta je vanaf de NS stations Amsterdam RAI en Zuid binnen tien tot vijftien minuten op Schiphol. Via station Amsterdam Zuid rijdt de Intercity naar Heerlen, Enschede, Nijmegen, Groningen en Den Haag Centraal. Met de komst van de Noord/Zuidlijn is er via station Zuid een nog betere aansluiting op het openbaar vervoer in de regio en de rest van het land. Naar verwachting zullen er 75.000 reizigers per dag gebruik maken van station Zuid. Via de ring zijn alle delen van Stadsdeel Zuid met eigen vervoer goed bereikbaar. De parkeerdruk is hoog, vooral in De Pijp, Rivierenbuurt en Hoofddorppleinbuurt. De wachttijd voor een parkeervergunning in Stadsdeel Zuid is twee tot zes maanden.

Kaart

Woningen in de buurt