voorang huurders

Van Hilligaertstraat 166, De Pijp/Rivierenbuurt

€ 550.000,- kosten koper Te koop
95 m2 , 5 kamers
Van Hilligaertstraat 166
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Sluitingsdatum biedingen: woensdag 24 maart om 12.00 uur

Dit 5-kamer appartement is gelegen in de gezellige Pijp, met een ruime keuze aan restaurants, cafés en winkels. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht op de beroemde Albert Cuypmarkt. Om te relaxen kun je naar het prachtige Sarphatipark dat op loopafstand ligt. Dit appartement ligt heel centraal en je bent binnen enkele minuten op de A2 en de A10. 

Let op: voor deze woning is de voorrangsregeling voor huurders van toepassing.

Indeling  Via de gang kun je naar de woonkamer, keuken, het aparte toilet en een van de slaapkamers. Via de woonkamer kun je naar een tweede slaapkamer. Via de keuken kun je naar het balkon. Op de tweede verdieping zijn nog twee slaapkamers en de badkamer voorzien van douche en wastafel. Hier bevindt zich tevens de berging.

Projectnotaris
Notariskantoor KB-Notarissen

Voorbehoud
Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Bod uitbrengen
Bieden gaat uitsluitend via het online biedingsformulier. Je vindt deze terug onder Mijn account: https://aanbod.stadgenoot.nl/
Voordat je een bod uitbrengt, adviseren wij je de documenten van de VvE bij ons op te vragen. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar verkoop@stadgenoot.nl

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Zuid
Buurt De Pijp/Rivierenbuurt
Adres Van Hilligaertstraat 166
Postcode 1072 PL

Overdracht

Prijs € 550.000,-
Prijs type Vraagprijs
VVE-bijdrage € 178,61
Status Te koop
Betalingsconditie Kosten koper
Aanvaarding Per direct
EPA certificaat B
Bijzonderheden
  • Erfpacht afgekocht tot 15-06-2054
  • Watermeter aanwezig
  • Wasmachineaansluiting in badkamer
  • Wanden zijn behangklaar
  • Plafonds zijn gewit
  • Dichte keuken
  • Gemeentelijk monument
  • In deze woning heeft een asbestinventarisatie plaatsgevonden. Het saneringsplichtige asbest is verwijderd.

Bouw

Bouwjaar 1923
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging In woonwijk
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamer(s) 4
Gebruikersoppervlakte circa 95 m2
Bruto oppervlakte circa 109 m2

Indeling

Woonlaag 3e verdieping
Soort woning Appartement
Type woning Portiekflat

Overig

Balkon 4 m2
Balkon Ligging Zuid
Berging Berging in de woning
Verwarming CV-installatie uit 2004
Vloerkwaliteit Hout
Materiaal kozijnen Kunststof
Dubbel glas Volledig

Buurt

Gevarieerd woningaanbod

De Pijp is een typisch 19de eeuwse wijk met gesloten bouwblokken en smalle straten. De woningen zijn klein. Dat verklaart waarom De Pijp opvallend veel eenpersoonshuishoudens telt. Vaak zijn dat twintigers en dertigers die voor hun studie en werk naar Amsterdam zijn verhuisd. De Nieuwe Pijp is rustiger is dan de Oude Pijp en wordt omgeven door de Boerenwetering, de Amstel en het Amstelkanaal.
De woningen in de  Rivierenbuurt die bestaat uit de Scheldebuurt, de Rijnbuurt en de IJsselbuurt zijn  groter dan de woningen in de Pijp. De Diamantbuurt is net als de Rivierenbuurt ontworpen in de stijl van de Amsterdamse School. 

Winkels en horeca

De Oude Pijp heeft na de Burgwallen in Stadsdeel Centrum de grootste concentratie cafés, restaurants en winkels. Dankzij de komst van de Noord/Zuidlijn hebben zich ook de bekende modeketens in de Pijp gevestigd. Naast de Ferdinand Bolstraat en de Van Woustraat is er de Gerard Doustraat waar binnen korte tijd een hele reeks kleine conceptstores, kledingwinkels, delicatessenwinkels en horecazaken is neergestreken. De Gerard Doustraat werd al vergeleken met de 9 Straatjes. En dan is er natuurlijk nog zes dagen in de week de Albert Cuyp die goed is voor 5 tot 6 miljoen bezoekers per jaar. In de Rivierenbuurt zijn de Rijnstraat, de Maasstraat en de Scheldestraat de straten waar het goed winkelen, eten en borrelen is. Een hotspot in de Scheldebuurt is Strandzuid. Op dit stadsstrand gelegen tussen de RAI en het fraaie Beatrixpark is het in het zomerseizoen goed loungen.

Groen rustpunt in dynamische wijk

Van het gerenoveerde Sarphatipark wordt door de omwonenden in de Pijp druk gebruik gemaakt. Op mooie zomerdagen zijn alle bankjes bezet. Voor de kinderen is er de speelplaats en voor de geveltuinfans is er het Groengemaal met een kwekerij waar planten uit de eigen geveltuin kunnen worden geruild.

Stadsdeel

Plan Zuid

In het begin van de 20ste eeuw ontwierp architect Berlage het stedenbouwkundig plan voor Amsterdam-Zuid, ook wel Plan Zuid genoemd. Nieuw Zuid kwam tussen 1917 en 1925 tot stand. De Diamantbuurt, de Rivierenbuurt, maar ook de Apollobuurt en de Stadionbuurt maken hier deel van uit. De meeste panden zijn in de karakteristieke Amsterdamse School stijl gebouwd. 

Cultuur, winkelen en uitgaan

Het museumkwartier met het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw is niet alleen het culturele hart van Oud-Zuid, maar van heel Amsterdam en een van de grootste toeristische trekpleisters van ons land.
De toch al drukbezochte Albert Cuypmarkt, Ferdinand Bolstraat, Van Woustraat en de trendy Gerard Doustraat met hun enorm gevarieerde winkel- en horeca-aanbod trekken met de komst van de Noord/Zuidlijn nog meer winkelend publiek. In de PC Hooftstraat, Beethovenstraat en Cornelis Schuytstraat vind je het neusje van de zalm op shoppinggebied.

Duizenden nieuwe woningen

De Zuidas is de komende jaren de grootste bouwlocatie van Amsterdam. Op de Zuidas wordt volop gebouwd. Dat moet tegen 2020 2.000 nieuwe woningen opleveren. Ook dan zal het bouwen niet stoppen, want er is tot 2040 nog eens ruimte voor maar liefst 8.000 tot 9.000 nieuwe woningen komt. Voor het Havenstraatterrein Schinkelzone staat een gemengd woon-werkgebied gepland met ongeveer 500 woningen. Verder wordt er veel woningbouw verwacht in het Kenniskwartier (bij de VU).

Ligging en bereikbaarheid

Met de trein sta je vanaf de NS stations Amsterdam RAI en Zuid binnen tien tot vijftien minuten op Schiphol. Via station Amsterdam Zuid rijdt de Intercity naar Heerlen, Enschede, Nijmegen, Groningen en Den Haag Centraal. Met de komst van de Noord/Zuidlijn is er via station Zuid een nog betere aansluiting op het openbaar vervoer in de regio en de rest van het land. Naar verwachting zullen er 75.000 reizigers per dag gebruik maken van station Zuid. Via de ring zijn alle delen van Stadsdeel Zuid met eigen vervoer goed bereikbaar. De parkeerdruk is hoog, vooral in De Pijp, Rivierenbuurt en Hoofddorppleinbuurt. De wachttijd voor een parkeervergunning in Stadsdeel Zuid is twee tot zes maanden.

Kaart