voorang huurders

Veeteeltstraat 22 , Watergraafsmeer

€ 390.000,- kosten koper Binnenkort in de verkoop
75 m2 , 3 kamers
Veeteeltstraat 22
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Dit 3-kamer maisonette-appartement (circa 75 m²) heeft een eigen entree op de begane grond en ligt op de eerste en tweede verdieping. Daarnaast is er nog een zolderverdieping op de derde etage. Het appartement beschikt over maar liefst twee balkons. Dit maisonette-appartement ligt in het gezellige Betondorp, bekend van de dorpse sfeer en toch dichtbij het centrum van de stad. 

Let op: voor deze woning is de voorrangsregeling voor huurders van toepassing.

Wij zijn op dit moment druk bezig de woning verkoopklaar te maken. Binnenkort starten we met de verkoop.
Je kunt wel alvast je interesse kenbaar maken, we zullen je dan informeren zodra we een bezichtiging kunnen plannen.

Dit betreft een concept brochure. Tijdens de bezichtiging ontvang je  een definitieve brochure.

Indeling  Op de begane grond bevindt zich je eigen entree met een trap naar de eerste verdieping. De woonkamer en de keuken liggen op de eerste verdieping evenals één van de twee balkons. Via een trap kom je op de overloop van de tweede verdieping met de beide slaapkamers, de badkamer voorzien van douche en toilet en het tweede balkon. Op de derde verdieping bevindt zich nog een zolder. Op de begane grond is er een eigen schuur. 

Projectnotaris
Notariskantoor KB-Notarissen 

Voorbehoud
Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Bod uitbrengen
Bieden gaat uitsluitend via het online biedingsformulier. Je vindt deze terug onder Mijn account: https://aanbod.stadgenoot.nl/

Voordat je een bod uitbrengt, adviseren wij je de documenten van de VvE bij ons op te vragen. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar verkoop@stadgenoot.nl

 

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Oost
Buurt Watergraafsmeer
Adres Veeteeltstraat 22
Postcode 1097 WV

Overdracht

Prijs € 390.000,-
Prijs type Vraagprijs
VVE-bijdrage € 267,43
Status Binnenkort in de verkoop
Betalingsconditie Kosten koper
Aanvaarding Per direct
EPA certificaat F
Bijzonderheden
  • Erfpacht afgekocht tot 15 november 2054
  • Wasmachineaansluiting in badkamer
  • Plafonds zijn gewit
  • Buitenzonwering
  • In deze woning heeft een asbestinventarisatie plaatsgevonden. Het saneringsplichtige asbest is verwijderd.

Bouw

Bouwjaar 1925
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging Aan rustige weg, In woonwijk
Aantal kamers 3
Aantal slaapkamer(s) 2
Gebruikersoppervlakte circa 75 m2
Bruto oppervlakte circa 152 m2

Indeling

Woonlaag 1e verdieping
Soort woning Appartement
Type woning Maisonnette

Overig

Balkon 6 m2
Balkon Ligging Noordoost
Balkon 6 m2
Balkon Ligging Zuidoost
Berging Schuur
Verwarming CV-installatie uit 2010
Vloerkwaliteit Hout
Materiaal kozijnen Hout

Buurt

Watergraafsmeer behoort tot de laagst gelegen delen van Amsterdam. In 1629 werd het gebied ingepolderd. Daardoor kreeg Amsterdam er veel grond bij. Rijke Amsterdammers kochten er een stuk land en bouwden er hun buitenhuis. De mooie buitenplaats ‘Huize Frankendael’ aan de rand van het Park Frankendael is als enige uit die periode overgebleven. De lommerrijke begraafplaats de Nieuwe Ooster, de volkstuintjes en de vele sportparken zorgen voor veel groen.

Snel groeiend gebied

Vanwege een aantal grote nieuwbouwprojecten stijgt de bevolking tot 2025 met een kwart. Dat maakt de Watergraafsmeer tot een van de snelst groeiende gebieden van Amsterdam. Zo zijn in het Eenhoorngebied, tussen de Ringdijk en de Gooise weg,  inmiddels 342 studentenwoningen en 130 appartementen gerealiseerd. In de nieuwe wijk Amstelkwartier in Overamstel verrijzen 1.500 woningen, winkels, horeca en een recreatiehaven. Ook komen er nieuwe woningen bij het Amstelstation, studentenhuisvesting in het Science Park en in de buurt Jeruzalem nieuwe woningen voor ouderen en gezinnen.

Winkels en horeca

De Middenweg en het Christiaan Huijgensplein, ook aan de Middenweg, zijn met veel speciaalzaken de twee best gewaardeerde winkelgebieden van de Watergraafsmeer. De meeste horeca zit van oudsher aan de Middenweg. In de vernieuwde stadskwekerij zit een culinair restaurant dat zelf groenten en kruiden verbouwt. Tegenover het Amstelstation vind je op de kop van de Wibautstraat het voormalige Renaultgebouw met radiozender BNR en een groot restaurant waar het handig afspreken is.

Middenmeer en Betondorp

In Middenmeer vind je veel grote woningen, geschikt voor gezinnen, veel sportparken en de Jaap Edenbaan. De wijk is grotendeels in de jaren 60 gebouwd. Het Linneusparkkwartier met fraaie herenhuizen van rond de vorige eeuwwisseling, behoort ook tot deze buurt. Middenmeer is bekend van het stadion De Meer waar Ajax vanaf 1907 voetbalde en waar nu een gezinsrijke Ecowijk staat. Wie De Meer zegt, denkt aan Johan Cruijf. Hij groeide op in het naastgelegen Betondorp, waar in de jaren 20 de eerste huizen van beton gebouwd werden. De sfeer is hier nog steeds dorps met veel voortuintjes en een plein in het centrum.

Stadsdeel

Winkels, horeca en cultuur

Amsterdam Oost heeft misschien wel het meest gevarieerde winkelaanbod van de stad. In de Indische buurt, het gebied rond de Javastraat en de Dappermarkt, kun je eten vinden uit delen van de wereld. In het Oostelijk Havengebied ben je voor dagelijkse boodschappen aangewezen op winkelcentrum Brazilië. Op IJburg wordt het winkelaanbod steeds beter. In de Watergraafsmeer vind je een goed winkelaanbod aan de Middenweg. Met het nieuwe Oostpoort heeft Oost er een volwaardig winkelcentrum bij. De Oostelijke Handelskade is qua cultuur een interessante plek met Het Muziekgebouw aan het IJ, het Bimhuis en Pakhuis de Zwijger. In de buurt van het Oosterpark, op het Beukenplein zijn leuke café's te vinden. 

Vernieuwing

In het nieuwe Oostpoort in de Transvaalbuurt zijn 800 koop- en huurwoningen gerealiseerd. Echt groeien gaat de Watergraafsmeer met grote nieuwbouwprojecten als Amstelkwartier in Overamstel en Science Park. De meeste nieuwe woningen komen op Zeeburgereiland en op IJburg waar met de aanleg van Centrumeiland de tweede fase gestart is. Dit gebied breidt uit met de komst van 3.500 woningen tot 2025. 

Ligging en bereikbaarheid

Vanuit de meeste buurten in Oost ben je met de auto snel op de ringweg A10. Met drie NS stations: Amstelstation, Muiderpoort en Science Park zijn er genoeg opstappunten voor de trein. Oost beslaat een groot gebied en daarom lijkt de fiets onmisbaar. Voor de bewoners van IJburg is tram 26 de belangrijkste verbinding met het centrum. De fiets mag mee in de tram. Tramlijn 7 verbindt het Oostelijk Havengebied met het westelijk deel van de stad en vanuit de Watergraafsmeer brengt tram 19 je naar het centrum. Vanaf KNSM-eiland is er een pontje naar Noord.

Kaart