voorang huurders

Veeteeltstraat 27 A, Watergraafsmeer

€ 299.000,- kosten koper Te koop
51 m2 , 2 kamers
Veeteeltstraat 27 A
Veeteeltstraat 27 A Veeteeltstraat 27 A Veeteeltstraat 27 A
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Deze woning is gelegen in Betondorp, een buurt in het Amsterdamse stadsdeel Oost. Betondorp is een groene buurt die ruim is opgezet. Er zijn veel plantsoenen, hofjes en aansprekende straatjes. Deze buurt heeft een dorps karakter waardoor het rustig wonen is. In dit 2-kamer appartement (51 m²) met eigen voor- én achtertuin woon je dus in een dorpse omgeving maar ben je wel heel snel in het centrum van de stad. Ook woon je vlak naast de Ring A10. In de buurt zijn verschillende winkels en horecagelegenheden te vinden.

Let op: voor deze woning is de voorrangsregeling voor huurders van toepassing.

Indeling Je komt binnen in de hal waar je toegang hebt tot de woonkamer, de slaapkamer, de keuken en de badkamer welke is voorzien van douche en wastafel. Via de slaapkamer en de keuken aan de achterkant kun je naar de achtertuin, gelegen op het Zuidoosten. In de tuin staat een schuur. Tevens is er een voortuin.

Projectnotaris
Notariskantoor Spier & Hazenberg

Voorbehoud
Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Bod uitbrengen
Bieden gaat uitsluitend via het online biedingsformulier. Je vindt deze terug onder Mijn account: https://aanbod.stadgenoot.nl/

Voordat je een bod uitbrengt, adviseren wij je de documenten van de VvE bij ons op te vragen. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar verkoop@stadgenoot.nl

 

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Oost
Buurt Watergraafsmeer
Adres Veeteeltstraat 27A
Postcode 1097 WL

Overdracht

Prijs € 299.000,-
Prijs type Vraagprijs
VVE-bijdrage € 164,42
Status Te koop
Betalingsconditie Kosten koper
Aanvaarding Per direct
Bijzonderheden
  • Erfpacht afgekocht tot 15-11-2054
  • Watermeter aanwezig
  • Wasmachineaansluiting in keuken
  • Wanden zijn behangklaar
  • Plafonds zijn gewit
  • Dichte keuken
  • Ligging voortuin: Noordwest
  • Ligging achtertuin: Zuidoost
  • De VvE oriënteert zich op (eventuele) projectmatige aanpak van de zwam- en vochtproblematiek. De financiële gevolgen voor VvE-bijdrage zijn nog niet inzichtelijk
  • In deze woning heeft een asbestinventarisatie plaatsgevonden. Het saneringsplichtige asbest is verwijderd.Bouw

Bouwjaar 1925
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging In woonwijk
Aantal kamers 2
Aantal slaapkamer(s) 1
Gebruikersoppervlakte circa 51 m2
Bruto oppervlakte circa 57 m2

Indeling

Woonlaag Begane grond
Soort woning Appartement
Type woning Benedenwoning

Overig

Voortuin 20 m2
Voortuin Ligging Zuidoost
Achtertuin 30 m2
Achtertuin Ligging Noordwest
Berging Schuur
Verwarming CV-installatie uit 2010
Vloerkwaliteit Kaal
Materiaal kozijnen Hout
Dubbel glas Volledig

Buurt

Watergraafsmeer behoort tot de laagst gelegen delen van Amsterdam. In 1629 werd het gebied ingepolderd. Daardoor kreeg Amsterdam er veel grond bij. Rijke Amsterdammers kochten er een stuk land en bouwden er hun buitenhuis. De mooie buitenplaats ‘Huize Frankendael’ aan de rand van het Park Frankendael is als enige uit die periode overgebleven. De lommerrijke begraafplaats de Nieuwe Ooster, de volkstuintjes en de vele sportparken zorgen voor veel groen.

Snel groeiend gebied

Vanwege een aantal grote nieuwbouwprojecten stijgt de bevolking tot 2025 met een kwart. Dat maakt de Watergraafsmeer tot een van de snelst groeiende gebieden van Amsterdam. Zo zijn in het Eenhoorngebied, tussen de Ringdijk en de Gooise weg,  inmiddels 342 studentenwoningen en 130 appartementen gerealiseerd. In de nieuwe wijk Amstelkwartier in Overamstel verrijzen 1.500 woningen, winkels, horeca en een recreatiehaven. Ook komen er nieuwe woningen bij het Amstelstation, studentenhuisvesting in het Science Park en in de buurt Jeruzalem nieuwe woningen voor ouderen en gezinnen.

Winkels en horeca

De Middenweg en het Christiaan Huijgensplein, ook aan de Middenweg, zijn met veel speciaalzaken de twee best gewaardeerde winkelgebieden van de Watergraafsmeer. De meeste horeca zit van oudsher aan de Middenweg. In de vernieuwde stadskwekerij zit een culinair restaurant dat zelf groenten en kruiden verbouwt. Tegenover het Amstelstation vind je op de kop van de Wibautstraat het voormalige Renaultgebouw met radiozender BNR en een groot restaurant waar het handig afspreken is.

Middenmeer en Betondorp

In Middenmeer vind je veel grote woningen, geschikt voor gezinnen, veel sportparken en de Jaap Edenbaan. De wijk is grotendeels in de jaren 60 gebouwd. Het Linneusparkkwartier met fraaie herenhuizen van rond de vorige eeuwwisseling, behoort ook tot deze buurt. Middenmeer is bekend van het stadion De Meer waar Ajax vanaf 1907 voetbalde en waar nu een gezinsrijke Ecowijk staat. Wie De Meer zegt, denkt aan Johan Cruijf. Hij groeide op in het naastgelegen Betondorp, waar in de jaren 20 de eerste huizen van beton gebouwd werden. De sfeer is hier nog steeds dorps met veel voortuintjes en een plein in het centrum.

Stadsdeel

Winkels, horeca en cultuur

Amsterdam Oost heeft misschien wel het meest gevarieerde winkelaanbod van de stad. In de Indische buurt, het gebied rond de Javastraat en de Dappermarkt, kun je eten vinden uit delen van de wereld. In het Oostelijk Havengebied ben je voor dagelijkse boodschappen aangewezen op winkelcentrum Brazilië. Op IJburg wordt het winkelaanbod steeds beter. In de Watergraafsmeer vind je een goed winkelaanbod aan de Middenweg. Met het nieuwe Oostpoort heeft Oost er een volwaardig winkelcentrum bij. De Oostelijke Handelskade is qua cultuur een interessante plek met Het Muziekgebouw aan het IJ, het Bimhuis en Pakhuis de Zwijger. In de buurt van het Oosterpark, op het Beukenplein zijn leuke café's te vinden. 

Vernieuwing

In het nieuwe Oostpoort in de Transvaalbuurt zijn 800 koop- en huurwoningen gerealiseerd. Echt groeien gaat de Watergraafsmeer met grote nieuwbouwprojecten als Amstelkwartier in Overamstel en Science Park. De meeste nieuwe woningen komen op Zeeburgereiland en op IJburg waar met de aanleg van Centrumeiland de tweede fase gestart is. Dit gebied breidt uit met de komst van 3.500 woningen tot 2025. 

Ligging en bereikbaarheid

Vanuit de meeste buurten in Oost ben je met de auto snel op de ringweg A10. Met drie NS stations: Amstelstation, Muiderpoort en Science Park zijn er genoeg opstappunten voor de trein. Oost beslaat een groot gebied en daarom lijkt de fiets onmisbaar. Voor de bewoners van IJburg is tram 26 de belangrijkste verbinding met het centrum. De fiets mag mee in de tram. Tramlijn 7 verbindt het Oostelijk Havengebied met het westelijk deel van de stad en vanuit de Watergraafsmeer brengt tram 19 je naar het centrum. Vanaf KNSM-eiland is er een pontje naar Noord.

Kaart

Woningen in de buurt

Ploegstraat 77

€ 450.000,- Kosten koper

Middenweg 550

€ 360.000,- Kosten koper