voorang huurders

Westerlengte 27, Noord West

€ 225.000,- kosten koper Te koop
62 m2 , 2 kamers
Westerlengte 27
Westerlengte 27 Westerlengte 27 Westerlengte 27
error_outline

Om het Coronavirus te bestrijden heeft Stadgenoot maatregelen getroffen om contacten met klanten te verminderen. Deze maatregelen staan op stadgenoot.nl/coronanieuws

Omschrijving

Sluitingsdatum: vrijdag 5 maart om 12.00 uur.

Met de komst van de Noord-Zuidlijn is Amsterdam-Noord voor de rest van de stad in één klap een stuk bereikbaarder geworden. Maar belangrijker nog; de rest van de stad is voor de bewoners van Amsterdam-Noord plotseling veel beter te bereizen. Ondanks dat is het hier nog steeds rustig wonen. In de Banne is het goed toeven met veel groen in de buurt maar ook het polderlandschap van het buitengebied op enkele minuten fietsen. Als je van een groene omgeving houdt zit je hier goed, want bij deze woning heb je zelfs de beschikking over een tuin van circa 49 m2. Parkeren doe je in dit deel van Amsterdam nog voor niets!

Let op: voor deze woning is de voorrangsregeling voor huurders van toepassing.

Indeling De woning beschikt over een ruim woongedeelte met open keuken. De slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde en geeft toegang tot de tuin. Ook via de woonkamer is de tuin te bereiken. De badkamer is voorzien van douche, wastafel en toilet.  

Projectnotaris
Notariskantoor KB-Notarissen

Voorbehoud
Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Bod uitbrengen
Bieden gaat uitsluitend via het online biedingsformulier. Je vindt deze terug onder Mijn account: https://aanbod.stadgenoot.nl/

Voordat je een bod uitbrengt, adviseren wij je de documenten van de VvE bij ons op te vragen. Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar verkoop@stadgenoot.nl

Kenmerken

Locatie

Plaats Amsterdam
Stadsdeel Noord
Buurt Noord West
Adres Westerlengte 27
Postcode 1034 SW

Overdracht

Prijs € 225.000,-
Prijs type Vraagprijs
VVE-bijdrage € 110,80
Status Te koop
Betalingsconditie Kosten koper
Aanvaarding Per direct
EPA certificaat C
Bijzonderheden
  • Erfpacht afgekocht tot 30-06-2052
  • Watermeter aanwezig
  • Mechanische ventilatie
  • Nieuwe groepenkast
  • Wasmachineaansluiting in badkamer
  • Open keuken
  • Laminaatvloer
  • Kozijnvervanging en dakisolatie verwachte start in 2021. Voor meer informatie kijkt u op; https://www.projectvomiac.nl/voortgang-planning/ 
  • In deze woning heeft een asbestinventarisatie plaatsgevonden. Het saneringsplichtige asbest is verwijderd.

Bouw

Bouwjaar 1977
Soort bouw Bestaande bouw
Ligging Aan doorgaande weg, Nabij scholen, Nabij winkelcentrum, Vrij uitzicht
Aantal kamers 2
Aantal slaapkamer(s) 1
Gebruikersoppervlakte circa 62 m2
Bruto oppervlakte circa 79 m2

Indeling

Woonlaag Begane grond
Soort woning Appartement
Type woning Benedenwoning

Overig

Achtertuin 49 m2
Achtertuin Ligging Noordwest
Berging Berging in de woning
Verwarming CV-installatie uit 2006
Vloerkwaliteit Laminaat
Materiaal kozijnen Hout
Aluminium
Dubbel glas Gedeeltelijk

Buurt

De Oostzanerdijk kent een heel charmant oud gedeelte met houten dijkhuizen. In Tuindorp Oostzaan, met zijn kleine eengezinswoningen uit de jaren twintig, lijkt iedereen elkaar te kennen. De fruitbuurt, Tuttifruttidorp in de volksmond, is fraai gerenoveerd. Hier, en in Kadoelen wonen veel ouderen. De laatste jaren zijn al veel corporatiewoningen verkocht, waarmee ook de wat hogere inkomens dit gebied ontdekken. Nieuwbouwwijk De Bongerd is erg in trek bij gezinnen met kinderen, net als Oostzanerwerf en Kadoelen. Met het gereedkomen van de eengezinswoningen in Twiske Zuid wordt Noord West nog kinderrijker.

Metamorfose

In Noord West vindt nieuwbouw plaats in alle vier de wijken. De meeste woningen worden in Tuindorp Oostzaan en Banne Buiksloot gebouwd. De hoogbouw In Banne Buiksloot is in 2012 zowel van binnen als van buiten verbeterd en ook het winkelcentrum De Banne heeft een metamorfose ondergaan.

Winkels, sport en recreatie

Noord West heeft twee winkelcentra; Molenwijk en het vernieuwde Centrumgebied De Banne. Daar zit ook een bibliotheek en een activiteitencentrum voor cultuur en sport. Sporten kun je ook buiten volop; Noord West heeft een ruim aanbod aan sportparken. Voor de kleintjes is er zowel in Oostzanerwerf als in Buiksloot een leuke kinderboerderij.

Groen

Westelijk Noord is niet alleen groen opgezet, het heeft ook nog eens twee belangrijke groengebieden; weilandpolder Wilmkebreek en de Noorder IJplas. Beide zijn oases van rust en landschappelijk natuurschoon. Ook is onlangs een recreatieve fietsroute aangelegd die Amsterdam en Zaandam verbindt. Westelijk Noord grenst bovendien aan natuurgebied Het Twiske.

Cultuur

De gerestaureerde tras- en krijtmolen d’Admiraal uit 1792 draait nog regelmatig. De Buiksloterkerk uit 1609 is het oudste monument van Noord. Er worden geen diensten meer gehouden, maar het kerkje is in gebruik als concertzaal, trouwlocatie en is te huur. Het Zonnehuis werd gebouwd in 1922 naar Amsterdamse Schoolstijl als verenigingsgebouw voor arbeiders van de NDSM-werf. Tegenwoordig is het in gebruik als theater.

 

 

Stadsdeel

Er is niet één stadsdeel Noord. Noord is een verzameling buurten, elk met een heel eigen karakter en dynamiek. De idyllische dijkdorpen met dijkhuizen en kerktorens herinneren aan de tijd dat Noord een drassig veengebied was. De IJ-oevers ontwikkelden zich begin 20ste eeuw tot een belangrijk industriegebied voor de scheepvaart. Die sfeer proef je nog steeds. Nu zijn ze uitgegroeid tot een dynamisch gebied voor wonen, werken en vrije tijd.

Horeca en cultuur

In Noord is veel ruimte voor creativiteit en ontspanning. De horeca is hier ruim opgezet, vaak  met complete stranden en tuinen en zonder druk verkeer of hordes toeristen. Het futuristische filmmuseum EYE trekt met het museum, het grote filmaanbod en prachtige café-restaurant veel bezoekers. Dat geldt ook voor de naastgelegen A’DAM toren met zijn langzaam draaiende look-out en ongelooflijk uitzicht over de stad. Op de vrijplaats NDSM vind je steeds meer leuke cafés en restaurants aan het water. Het is ook een ideale plek voor de grote en kleine cultuurfestivals die hier ieder jaar zijn. De Tolhuistuin, die als Paradiso-Noord ook optredens programmeren, is een van de andere fijne festivallocaties in Noord. In de IJhallen moet je zijn voor de grootste rommelmarkt van Europa.

Bewoners

Vergeleken met de rest van Amsterdam heeft Noord veel autochtone  Amsterdammers. De meeste 65-plussers wonen in de Tuindorpen Nieuwendam en Buiksloot. Gezinnen wonen vooral in Noord Oost en West, wel 10 procent meer dan het Amsterdamse gemiddelde. Van de ruim 90 duizend inwoners van Noord is een kwart jonger dan 18.

Vernieuwing

Noord transformeert. De grootste bouwprojecten vinden plaats aan de IJ-oevers, rond Buiksloterham, Overhoeks, de NDSM-werf West, het voormalige TNT-terrein en studentenwoningen in het Hamerstraatgebied. Door de verkoop van huurwoningen en door sloop en nieuwbouw neemt de bevolking weer toe. Tot 2025 gaat dat bijna 8.000 extra woningen opleveren.

Bereikbaarheid

Noord is prima bereikbaar met de auto vanaf de ring A10 of de IJtunnel. Fietsers nemen bij voorkeur de pont. De Noordzuidlijn brengt bewoners van Noord in no-time naar Amsterdam Centrum en Zuid. Bovendien is er een uitgebreid netwerk van buslijnen, zowel overdag als ’s nachts.

 

Kaart

Woningen in de buurt

Amandelstraat 29

€ 315.000,- Kosten koper