Over Stadgenoot

Over Stadgenoot

Stadgenoot is een woningcorporatie in Amsterdam. Wij verhuren zo’n dertigduizend huurwoningen. Dat zijn grotendeels sociale huurwoningen, maar we hebben ook ruim duizend woningen in de vrije sector. Daarnaast verkopen we woningen en verhuren we bedrijfsruimten en parkeerplaatsen.

Verkoop van woningen
Stadgenoot verkoopt zo’n honderd woningen per jaar. De opbrengst gebruiken we om bestaande woningen en buurten te verbeteren en nieuwe woningen bij te bouwen. Woningverkoop brengt variatie in een buurt. Er komen andere mensen te wonen. Dat draagt bij aan ‘de ongedeelde stad’, een stad waar verschillende inkomensgroepen in dezelfde omgeving wonen.

Bedrijfsruimtes en parkeerplaatsen
We verhuren ook bedrijfsruimtes. Door de huurders slim te kiezen, zijn dat veelal bedrijven die op een positieve manier bijdragen aan de leefbaarheid van een buurt. Stadgenoot exploiteert bijna drieduizend parkeerplaatsen.

Voor een stad in balans
Stadgenoot staat voor betaalbare woningen in een toegankelijke stad. Voor een Amsterdam dat bereikbaar is voor iedereen. Ook bereikbaar voor mensen met een kleine portemonnee. Ook voor mensen die weinig geluk hebben. Stadgenoot staat voor een stad die in evenwicht is. Stadgenoot staat voor Amsterdam.

Meer informatie over Stadgenoot op www.stadgenoot.nl

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 01-08-2019

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

aanbod.stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk