Flexibel huren

Toegangsmiddel

Is je toegangsmiddel kwijt, kapot of gestolen? Meld het dan aan ons. Tip: laat het toegangsmiddel nooit in het zicht in je auto achter. En we willen je vragen zorgvuldig met het toegangsmiddel om te gaan.

Stuur een mail en vermeld in welke garage je een parkeerplaats huurt, welk parkeervak het betreft en of je  toegangsmiddel kwijt, kapot of gestolen is. Wij nemen de aanvraag voor een nieuw toegangsmiddel vervolgens in behandeling. Als je een parkeerplaats hebt gekocht, maak je onderdeel uit van een Vereniging van Eigenaren. Wanneer je toegangsmiddel kwijt of kapot is, kun je een nieuwe aanvragen bij de VvE.

Kwijt

Ben je je toegangsmiddel kwijtgeraakt?  De kosten voor een nieuw exemplaar zijn €100,- inclusief BTW. Dit bedrag is voor administratieve werkzaamheden en de kosten voor het nieuwe toegangsmiddel. Dit is dus geen (extra) borg. Je krijgt dit bedrag dan ook niet terug, ook niet als je je pas of zender weer vindt.

In sommige parkeergarages heb je naast het toegangsmiddel om met de auto de parkeergarage te betreden, een loopdeursleutel ontvangen. Met deze sleutel kun je via de loopdeur je auto bereiken. De kosten voor een nieuwe loopdeursleutel bedragen € 50,- ex. BTW .  Dit is dus geen (extra) borg, maar dit zijn administratiekosten en kosten voor het bestellen van de sleutel. Je krijgt dit bedrag dan ook niet terug, ook niet als je de sleutel weer mocht vinden. 

Kapot

Als je toegangsmiddel defect is geraakt door bijvoorbeeld ouderdom, wordt er kosteloos een nieuwe verstrekt. Als je het nieuwe toegangsmiddel op komt halen, moet je het defecte inleveren. Als je deze niet inlevert wordt er €100,- inclusief BTW in rekening gebracht. In dat geval kan de zender namelijk ook verloren zijn en dat geldt de procedure zoals omschreven bij het kopje ‘kwijt’. 
let op: in sommige gevallen kan de batterij van het toegangsmiddel leeg zijn. Vervang in dat geval de batterij. 

Gestolen

Wanneer je toegangsmiddel is gestolen, kun je een melding mailen naar parkeerplaats@stadgenoot.nl. Vermeld in deze mail duidelijk welke parkeerplaats je huurt en dat het toegangsmiddel is gestolen. Voeg bij de e-mail de aangifte die je hebt gedaan bij de politie toe. De kosten voor het vervangende toegangsmiddel bedragen €100,- ex btw en € 50,- ex btw voor een loopdeursleutel.

We verzoeken u de parkeerzender nooit in de auto achter te laten. Dit kan inbraak in de auto namelijk bevorderen.

Ontregeld

Bij het in- en uitrijden moet je altijd het toegangsmiddel gebruiken en bijvoorbeeld niet achter een andere auto de garage inrijden. Als je de garage inrijdt zonder gebruik te maken van het toegangssysteem raakt je toegangsmiddel ontregeld. Het toegangsmiddel denkt dat je auto dan nog buiten is, maar de auto is in de garage. Op dat moment werkt het toegangsmiddel niet meer. We willen jein dat geval vragen achter iemand de garage weer uit te rijden, dan lopen de gegevens van het toegangsmiddel en waar de auto zich bevindt weer synchroon en werkt het toegangsmiddel weer.  Indien u liever een nieuw toegangsmiddel ophaalt bij Stadgenoot, bedragen de kosten €100,-. Dit is geen (extra) borg, maar dit zijn administratiekosten en kosten voor het bestellen van een vervangende parkeerzender.

Pas wielklemservice kwijt

Bij een aantal parkeergelegenheden is er sprake van een wielklemservice. In dat geval ontvang je bij ondertekening van een huurovereenkomst een pas om achter de voorruit van de auto te plaatsen. Dit in verband met controlerondes door  het beveiligingsbedrijf. Als je de pas kwijt bent geraakt, stuur dan een mail naar parkeerplaats@stadgenoot.nl. Er wordt vervolgens een nieuwe pas voor je klaargelegd bij onze balie aan de Sarphatistraat 370. De nieuwe pas krijg je uitgereikt na betaling van € 25,- incl. btw (pinbetaling). Dit zijn  kosten voor de pas en bijbehorende administratiekosten. 

Besteltermijn

In alle gevallen moet je rekening te houden met een besteltermijn in verband met het vervangen van het toegangsmiddel. Tijdens deze bestelperiode kom je niet in aanmerking voor een huurvrije periode, een alternatieve parkeerplaats, of een andere vorm van compensatie.

Ophalen toegangsmiddel 

Het nieuwe toegangsmiddel kan worden opgehaald bij de balie van Stadgenoot aan de Sarphatistraat 370 en kan niet worden verstuurd per post.

Vereniging van Eigenaren

Als eigenaar van een parkeerplaats kun je de Vereniging van Eigenaren van de parkeergarage benaderen voor het verkrijgen van een nieuw toegangsmiddel. Stadgenoot verstrekt geen toegangsmiddelen aan andere eigenaren.

Technische storing

Mocht je opmerken dat het toegangssysteem van de parkeergarage niet goed functioneert,  dan kun je contact opnemen met de Klantenservice.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 01-08-2018

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

aanbod.stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk