Flexibel huren

Basic Product

Stadgenoot biedt een basic parkeerproduct (parkeerplaatsen) aan tegen een relatief gunstig tarief, maar met een beperkte service. Houdt daarom rekening met onderstaande zaken:

  •  Stadgenoot verhuurt parkeerplaatsen zonder camerabewaking. Mocht er in de parkeergarage toch camerabewaking aanwezig zijn, dan kun je daar geen rechten aan ontlenen.
  • We hebben geen callcenter dat 24 uur per dag bereikbaar is
  • Er zijn geen live verbindingen via telecom in een parkeergarage
  • Het schoonmaakprogramma per garage verschilt. Een parkeergarage is dus niet altijd schoon
  • De snelheid  van reparaties bij storing van de gate verschilt per garage. Dit is afhankelijk van het contract dat is afgesloten door de Vereniging van Eigenaren of Stadgenoot vaor de garage. In het algemeen is er sprake van een 24-uurs opvolging, dat betekent dat de onderhoudspartij binnen 24 uur na melding op locatie aanwezig moet zijn om het reparatieverzoek te bekijken
  • We verhuren vaste parkeervaknummers, maar helaas wordt er nog wel eens illegaal geparkeerd. Een beperkt aantal garages heeft wielklemservice
  • De afmetingen van parkeerplaatsen zijn conform de normen die voor de realisatie hiervan gelden. De afmetingen van de parkeervakken zijn over het algemeen minder geschikt voor grote auto's , vb SUV's of busjes.
  • Zorg voor een verzekering die eventuele diefstalschade dekt
  • Stadgenoot verstrekt één toegangsmiddel per gehuurde parkeerplaats, er is geen uitzondering mogelijk.  (Dit om de parkeergarage te kunnen beheren en illegaal parkeren te voorkomen. Tevens is onze voorraad niet toereikend en VvE's staan het niet toe)

Vereniging van Eigenaren
Stadgenoot bezit veel parkeerplaatsen in garages waar sprake is van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Deze bepalen van wat voor soort parkeersysteem er sprake is, hoe vaak de garage wordt schoongemaakt, of er sprake is van camerabewaking etc. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de klachtafhandeling. Je kunt uiteraard je klacht wel melden bij Stadgenoot. Wij zetten deze daarna door naar de betreffende VvE.

Onze huurprijzen

Omdat parkeergarages duur zijn om te bouwen en te beheren, is er sprake van een minimale huurprijs die we per garage moeten vragen. Daarnaast hebben de ligging van de parkeergarage en de parkeerdruk op straat invloed op de verhuurprijs. Een parkeerplek in het Centrum is logischerwijs een stuk duurder dan een plek in Nieuw-West. Ook is er een prijsverschil tussen volledig overdekte parkeerplaatsen, half overdekte parkeerplaatsen en openluchtparkeerplaatsen. Omdat Stadgenoot een ‘basic’ product levert – geen spaarprogramma’s, apps en 24-uursservice – kunnen we toch tarieven bieden die vaak ver onder de gangbare marktprijs liggen. Zo kost een abonnement in parkeergarage Oostpoort bij ons €193,60 en bij Qpark €264,35 inclusief BTW.

Waarom is een parkeerplaats huren bij Stadgenoot duurder dan een parkeervergunning?
Het bouwen en onderhouden van parkeergarages is duur. Dit moet terugverdiend worden, óók door een woningcorporatie als Stadgenoot. Bovendien is een vergunning iets anders dan een gehuurde parkeerplaats. Voor vergunningen gelden lange wachtlijsten van soms wel jaren. Daarnaast heb je niet 24 uur per dag, 7 dagen per week je eigen, vaste parkeerplek maar moet je vaak alsnog rondjes rijden op zoek naar een parkeerplaats.

Toch een parkeervergunning aanvragen?
Dat kan via de website van de Gemeente. In Amsterdam geeft de gemeente geen parkeervergunning als er een parkeerplek bij uw woning hoort, of als het gebouw waar u woont een parkeergarage of parkeerterrein heeft waar u een plek kunt huren. 

 

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 27-06-2018

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

aanbod.stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk