Stadgenoot header_996x201_1.jpg

Voorwaarden vrijesectorhuurwoning

Om voor een vrijesectorwoning in aanmerking te komen moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Je gaat een contract aan voor minimaal één jaar.
  • Je hebt geen kredietregistratie.

De volgende voorwaarden variëren per situatie:

Situatie 

 Voorwaarde

Je bent in loondienst of zelfstandig ondernemer

Je hebt een gezamenlijk bruto maandinkomen van minimaal 3,5 keer de netto maandhuur. Voorbeeld: bij een huur van € 1000 heb je een minimaal bruto maandinkomen van € 3500.

Je bent in bezit van eigen vermogen 

Het eigen vermogen bedraagt minimaal 24 keer de netto maandhuur, en staat voor minstens drie maanden op een Nederlandse bankrekening. Voorbeeld: bij een huur van € 800 heb je minimaal € 19.200 aan eigen vermogen.

Je bent student 

Je staat ingeschreven bij een hogeschool of universiteit en hebt bewijs van de DUO waaruit blijkt dat je studiefinanciering ontvangt.

Voldoe je net niet aan de inkomensnormen, dan kunnen we mogelijk toch een huurovereenkomst met je aangaan. Mocht je uitgenodigd zijn voor een bezichtiging dan kun je hiernaar vragen bij de verhuurmakelaar. Lees alvast de informatie over de waarborgsom. 

Op het moment dat u huurder wilt worden, verstrekken wij uw gegevens aan Economic Data Resources B.V. (EDR). EDR zal op basis van deze gegevens een advies geven over uw kredietwaardigheid. EDR gebruikt uw gegevens voor onderzoek naar uw kredietwaardigheid en contactgegevens. Als u bezwaar wilt maken of informatie wenst over het gebruik van uw persoonsgegevens door EDR, zie: https://www.edrcreditservices.nl/privacy-statement.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 12-11-2019

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

aanbod.stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk