Stadgenoot header_996x201_1.jpg

Waarborgsom vrije sector

Bij het aangaan van een contract betaal je een waarborgsom. Afhankelijk van de arbeidssituatie en de hoogte van het inkomen kan de waarborgsom verschillen, maar hij bedraagt minimaal één maand nettohuur. Je krijgt het geld terug wanneer je huurovereenkomst afloopt én je de woning volgens de afspraken die we maken achterlaat.

 

Situatie 

 

Waarborgsom 

 

Toelichting

 

Inkomen uit loondienst

1, 2 of 3 maanden

Afhankelijk van de hoogte van het bruto jaarinkomen, de vaste of tijdelijke aanstelling en de kredietbeoordeling.

Zelfstandig ondernemer 

1, 2 of 3 maanden

Afhankelijk van de hoogte van het bruto jaarinkomen en de kredietbeoordeling door een extern bureau. Minimaal twee boekjaren aanwezig.

Eigen vermogen 

3 maanden 

Aantoonbaar minimaal 24 keer de nettohuur op een Nederlandse spaarrekening.

Student 

3 maanden

 

 

Let op: bij een contractswijziging moet de verrekening van de borg onderling geregeld worden.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 19-04-2019

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

aanbod.stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk