Kopen bij Stadgenoot

Stadgenoot is een van de zes corporaties in Amsterdam. Naast huurwoningen in de sociale en vrije sector, bieden we ook koopwoningen aan, in alle buurten van de stad, zowel binnen de ring als daarbuiten. Of je nu een eengezinswoning in een buitenwijk of juist een appartement zoekt in de stad, je wilt vooral een koophuis van een betrouwbare partij. Dat is Stadgenoot.

Voor we een woning verkopen, wordt 'ie gecontroleerd en krijgt 'ie waar nodig een opfrisbeurt. Onze huizen hebben geen overbodige luxe. Je betaalt dus niet voor een dure keuken, het parket of de luxe afwerking van de badkamer. Al onze woningen zijn basic, in goede staat en direct beschikbaar.

Verkoopprocedure en – voorwaarden

Lees meer over de verkoop- en biedingsprocedures van Stadgenoot. En over de verkoopvoorwaarden.

Vereniging van Eigenaren

Koop je een woning in een gebouw met meerdere woningen, dan ben je automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Waarom? Omdat de wet wil dat de kosten en het nemen van beslissingen over het pand democratisch gebeuren. Iedere eigenaar betaalt maandelijks een servicebijdrage waarmee de vereniging spaart voor groot onderhoud, zoals schilder werkzaamheden en dak reparaties. 

Je huurwoning kopen

Heb je interesse in het kopen van je huurwoning? Neem contact op met Stadgenoot en informeer naar de mogelijkheden. Komt jouw woning in aanmerking voor verkoop, dan kan Stadgenoot je in sommige gevallen 5% korting aanbieden op de getaxeerde waarde. Deze korting geldt alleen voor woningen met een taxatiewaarde onder €300.000,- (per 1 januari 2021).

Meer informatie?

Neem contact met ons op via de Klantenservice op nummer 020- 511 80 00 en we vertellen je graag meer over de mogelijkheden en de voorwaarden.

Voorrang voor huurders

Waarom verkoopt Stadgenoot eigenlijk woningen? Als wij een woning verkopen, kunnen we met de opbrengst een nieuwe huurwoning bouwen. Met de huizenprijzen van de laatste tijd, kunnen we zelfs twéé nieuwe huurwoningen neerzetten als we er één verkopen. Zo ontstaat er extra woonruimte in de stad. Hoe werkt het? Lees hier

Mijn account

Of je nu op zoek bent naar een koop- of een huurwoning, registreren is eenmalig en snel gedaan. Meld je met één druk op de knop snel en gemakkelijk aan voor een bezichtiging.