Stadgenoot header_996x201_1.jpg

Kopen bij Stadgenoot

Stadgenoot is een van de zes corporaties in Amsterdam. Naast huurwoningen in de sociale en vrije sector, bieden we ook koopwoningen aan, in alle buurten van de stad, zowel binnen de ring als daarbuiten. Of je nu een eengezinswoning in een buitenwijk of juist een appartement zoekt in de stad, je wilt vooral een koophuis van een betrouwbare partij. Dat is Stadgenoot.

Voor we een woning verkopen, wordt 'ie gecontroleerd en krijgt 'ie waar nodig een opfrisbeurt. Onze huizen hebben geen overbodige luxe. Je betaalt dus niet voor een dure keuken, het parket of de luxe afwerking van de badkamer. Al onze woningen zijn basic, in goede staat en direct beschikbaar.

Verkoopprocedure en – voorwaarden

Lees meer over de verkoop- en biedingsprocedures van Stadgenoot. En over de verkoopvoorwaarden.

Vereniging van Eigenaren

Koop je een woning in een gebouw met meerdere woningen, dan ben je automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Waarom? Omdat de wet wil dat de kosten en het nemen van beslissingen over het pand democratisch gebeuren. Iedere eigenaar betaalt maandelijks een servicebijdrage waarmee de vereniging spaart voor groot onderhoud, zoals schilderwerkzaamheden en dak reparaties. Meer info lees hier (doorlink naar volledige tekst)

Je huurwoning kopen

Heb je interesse in het kopen van je huurwoning? Neem contact op met Stadgenoot en informeer naar de mogelijkheden. Komt jouw woning in aanmerking voor verkoop, dan kan Stadgenoot je in sommige gevallen 5% korting aanbieden op de getaxeerde waarde. Deze korting geldt alleen voor woningen met een taxatiewaarde onder € 200.000,- (per 1 juli 2017). Voorwaarden huurwoning kopen (doorlink)

Meer informatie?
Neem contact met ons op via de Klantenservice op nummer 020- 511 80 00 en we vertellen je graag meer over de mogelijkheden en de voorwaarden.

Voorrang voor huurders

Waarom verkoopt Stadgenoot eigenlijk woningen? Als wij een woning verkopen, kunnen we met de opbrengst een nieuwe huurwoning bouwen. Met de huizenprijzen van de laatste tijd, kunnen we zelfs twéé nieuwe huurwoningen neerzetten als we er één verkopen. Zo ontstaat er extra woonruimte in de stad. Hoe werkt het? Lees hier

Mijn account

Of je nu op zoek bent naar een koop- of een huurwoning, registreren is eenmalig en snel gedaan. Meld je met één druk op de knop snel en gemakkelijk aan voor een bezichtiging.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op: 29-10-2018

Pagina printen Pagina opslaan

Deze website maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te stemmen. Zie ook onze privacy verklaring. Akkoord

Suggesties?

Wat vind je van onze website?

aanbod.stadgenoot.nl is een digitaal portaal voor iedereen die op zoek is naar informatie over Stadgenoot: woningen, bedrijfsruimtes of parkeerplaatsen, huurderszaken, vacatures en andere organisatieaangelegenheden. We willen een overzichtelijke en informatieve site aanbieden die aan de behoeftes van onze bezoekers tegemoet komt.

We blijven de website continu verbeteren. Dit doen we het liefst met jullie opmerkingen en ideeën. Denk met ons mee en laat weten wat je van onze website vindt en wat er beter zou kunnen.

Wat vind je van onze website?

één antwoord mogelijk